Koeman’s eerste training bij Feyenoord

(Tekst en foto’s Rinus Vuik)

Het meer dan1000-koppige publiek reageerde uiterst koeltjes, toen Ronald Koeman, de opvolger van Mario Been, alsnieuwe trainer van Feyenoord even over half elf het oefenveld op Varkenoord betrad.


Bij velen zit waarschijnlijk het plotselinge vertrek van Mario Been nog in het geheugen, bovendien is door het merendeel van de supporters het vertrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen opgezegd. Een aan de zijlijn aangebracht spandoek met de tekst ‘Voor Feyenoord, tegen deze directie en R.V.C.’ spreekt boekdelen.

Uit de tekst ‘Welkom Koeman, nu de rest nog’ spreekt een afwachtende houding. En alleen met klinkende resultaten zal het mooie woorden beu zijnde legioen bereid zijn Koeman in het hart te sluiten.


Positiespel

De training werd voor het merendeel gevuld met positiespel, een 10-tegen-10 partijtje, waarin Koeman inzicht wilde krijgen in de vaardigheid van zijn spelers. Niet zo verwonderlijk, hij moet tenslotte weten welk vlees hij in de kuip heeft!

Van de ‘oude’ technische staf onder Mario Been zijn alleen Patrick Lodewijks (keeperstrainer) en Toine van den Goolbergh (fysieke trainer) op Varkenoord achtergebleven. Toegevoegd aan de technische staf zijn: Jean-Paul van Gastel (assistent trainer), Giovanni van Bronckhorst (assistent trainer), die ontbrak, en Bas van Noortwijk als teammanager.


De spelers kregen de handen van het publiek wel op elkaar, dit na enige fraaie doelpunten. Om 12.15 uur kwam een einde aan deze memorabele training op Varkenoord. De eerstkomende vuurproef is a.s. zondag om 14.30 uur tegen CF Malaga.

Hans Ringeling :
Daar hebbie 'm weer!

donderdag 14 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties