Koeman’s eerste training bij Feyenoord

(Tekst en foto’s Rinus Vuik)

Het meer dan1000-koppige publiek reageerde uiterst koeltjes, toen Ronald Koeman, de opvolger van Mario Been, alsnieuwe trainer van Feyenoord even over half elf het oefenveld op Varkenoord betrad.


Bij velen zit waarschijnlijk het plotselinge vertrek van Mario Been nog in het geheugen, bovendien is door het merendeel van de supporters het vertrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen opgezegd. Een aan de zijlijn aangebracht spandoek met de tekst ‘Voor Feyenoord, tegen deze directie en R.V.C.’ spreekt boekdelen.

Uit de tekst ‘Welkom Koeman, nu de rest nog’ spreekt een afwachtende houding. En alleen met klinkende resultaten zal het mooie woorden beu zijnde legioen bereid zijn Koeman in het hart te sluiten.


Positiespel

De training werd voor het merendeel gevuld met positiespel, een 10-tegen-10 partijtje, waarin Koeman inzicht wilde krijgen in de vaardigheid van zijn spelers. Niet zo verwonderlijk, hij moet tenslotte weten welk vlees hij in de kuip heeft!

Van de ‘oude’ technische staf onder Mario Been zijn alleen Patrick Lodewijks (keeperstrainer) en Toine van den Goolbergh (fysieke trainer) op Varkenoord achtergebleven. Toegevoegd aan de technische staf zijn: Jean-Paul van Gastel (assistent trainer), Giovanni van Bronckhorst (assistent trainer), die ontbrak, en Bas van Noortwijk als teammanager.


De spelers kregen de handen van het publiek wel op elkaar, dit na enige fraaie doelpunten. Om 12.15 uur kwam een einde aan deze memorabele training op Varkenoord. De eerstkomende vuurproef is a.s. zondag om 14.30 uur tegen CF Malaga.

Hans Ringeling :
Daar hebbie 'm weer!

donderdag 14 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties