Feyenoorder Ron Vlaar echte overlever

(Door Dirk Mellema)

Mijn absolute favoriet tijdens het Europees Kampioenschap is Ron Vlaar. Natuurlijk een Feyenoorder, maar dat is niet de belangrijkste reden. Vlaar is een overlever en de verpersoonlijking van het nieuwe Feyenoord en zonder twijfel de nieuwe Jaap Stam van Oranje. En vooral een eerlijke gast.


Vlaar was bij Feyenoord de gebeten hond toen hij namens de spelersgroep zijn verantwoordelijkheid nam en bij het bestuur de wankele positie van trainer Mario Been aankaartte. Been was populair op zuid. Knap na zo veel nederlagen, ik trapte er ook in.


Dal

Vlaar, die ook privé door een dal ging, knokte zich terug en bevestigde dat hij de heuse leider is van het nieuwe Feyenoord. Wie hoor je nu nog over Mario Been? Niemand durft het hardop te zeggen, maar - achteraf - is iedereen blij dat het zo is gelopen. Met dank aan Vlaar.

De eerste keer dat hij bij het Nederlands Elftal meetrainde was hij de houten klaas op het veld. Typisch Vlaar, hij leerde ervan. Nu behoort hij tot de selectie op het EK en het verbaasde me niet dat bondscoach Van Marwijk hem opstelde.

Hij zal z’n plek nu wel aan Mathijssen moeten afstaan, maar hij speelde wel een degelijke wedstrijd tegen de Denen en is de verdediger die bij het volgende toernooi in de basis staat.


Genieten

Als Vlaar speelt dan geniet ik meer, ik zie de bevestiging dat je met de juiste mentaliteit minstens zo veel kan bereiken als met talent en op de lange termijn zeker meer. Gewoon doorgaan. Bij het volgende WK is hij de aanvoerder van de defensie en op lange termijn van het elftal. Hij heeft een eigenschap die Kuyt ook heeft. Op een hoger niveau past hij zich telkens weer aan. Gewoon door keihard te werken.Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties