Shorttracksters Yara en Sanne van Kerkhof openen IJsvrij Park Festival

7702-shorttracksters-yara-en-sanne-van-kerkhof-openen-ijsvrij-park-festival

De Nederlandse shorttrackster -5x Europees Kampioen- Yara van Kerkhof en haar zus, oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof openen op vrijdag 30 november het populaire IJsvrij Park Festival aan de voet van de Euromast in Rotterdam. De opening van de tweede editie van IJsvrij, in aanwezigheid van Wethouder Kasmi, verrichten zij door het tegen elkaar op te nemen op de nieuwe ijsbaan die het hart vormt van het festival. Lonely Planet plaatste de ijsbaan bij de drie mooiste van Europa. Het intieme en feestelijk verlichte winterfestival trok vorig jaar naar schatting zo’n 30.000 bezoekers.


Shorttracksters
Yara van Kerkhof won in haar carrière vijfmaal een goudenmedaille op de 3000 meter aflossing tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack. Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, won ze een zilverenmedaille op de 500 meter en daarmee werd ze de eerste Nederlandse medaillewinnaar in het vrouwenshorttrack. Sanne van Kerkhof is 4x Europees Kampioen en won eenmaal de wereldbeker, ook op de 3000 meter aflossing.

IJsvrij Park Festival
Het IJsvrij Park festival is 7 dagen per week geopend van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019, een week langer dan vorig jaar. De romantisch overdekte ijsbaan op de prachtige, historische plek in Het Park bij de Euromast wordt door menig bezoeker vergeleken met de ijsbaan in Central Park in New York. Maar het inmiddels bekende en geliefde IJsvrij-Café zorgt - verwarmd door houtkachels - voor een Hollandse inslag met stamppot en klaverjassen. Eerder al werd een uitgebreid activiteitenprogramma bekend gemaakt, van schaatsen, oudhollandse spellen en knutselen tot dansen in het weekend.

Kijk voor het gehele programma hier

Openingstijden en prijzen

Het IJsvrij Park Festival is 7 dagen in de week geopend, van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019.

Doordeweeks van 12:00 – 19:00 uur.

Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 19:00 uur.

Het terrein is voor iedereen toegankelijk. Kinderen van 3 t/m 12 jaar schaatsen voor € 3,50 en vanaf 13 jaar betaal je € 5,00. Schaatshuur kost € 2,50.

Informatie: IJsvrij.nl
Facebook: IJsvrij
Instagram: IJsvrijparkfestival
Twitter: IJsvrijparkfest

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties