Shorttracksters Yara en Sanne van Kerkhof openen IJsvrij Park Festival

7702-shorttracksters-yara-en-sanne-van-kerkhof-openen-ijsvrij-park-festival

De Nederlandse shorttrackster -5x Europees Kampioen- Yara van Kerkhof en haar zus, oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof openen op vrijdag 30 november het populaire IJsvrij Park Festival aan de voet van de Euromast in Rotterdam. De opening van de tweede editie van IJsvrij, in aanwezigheid van Wethouder Kasmi, verrichten zij door het tegen elkaar op te nemen op de nieuwe ijsbaan die het hart vormt van het festival. Lonely Planet plaatste de ijsbaan bij de drie mooiste van Europa. Het intieme en feestelijk verlichte winterfestival trok vorig jaar naar schatting zo’n 30.000 bezoekers.


Shorttracksters
Yara van Kerkhof won in haar carrière vijfmaal een goudenmedaille op de 3000 meter aflossing tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack. Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, won ze een zilverenmedaille op de 500 meter en daarmee werd ze de eerste Nederlandse medaillewinnaar in het vrouwenshorttrack. Sanne van Kerkhof is 4x Europees Kampioen en won eenmaal de wereldbeker, ook op de 3000 meter aflossing.

IJsvrij Park Festival
Het IJsvrij Park festival is 7 dagen per week geopend van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019, een week langer dan vorig jaar. De romantisch overdekte ijsbaan op de prachtige, historische plek in Het Park bij de Euromast wordt door menig bezoeker vergeleken met de ijsbaan in Central Park in New York. Maar het inmiddels bekende en geliefde IJsvrij-Café zorgt - verwarmd door houtkachels - voor een Hollandse inslag met stamppot en klaverjassen. Eerder al werd een uitgebreid activiteitenprogramma bekend gemaakt, van schaatsen, oudhollandse spellen en knutselen tot dansen in het weekend.

Kijk voor het gehele programma hier

Openingstijden en prijzen

Het IJsvrij Park Festival is 7 dagen in de week geopend, van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019.

Doordeweeks van 12:00 – 19:00 uur.

Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 19:00 uur.

Het terrein is voor iedereen toegankelijk. Kinderen van 3 t/m 12 jaar schaatsen voor € 3,50 en vanaf 13 jaar betaal je € 5,00. Schaatshuur kost € 2,50.

Informatie: IJsvrij.nl
Facebook: IJsvrij
Instagram: IJsvrijparkfestival
Twitter: IJsvrijparkfest

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties