Shorttracksters Yara en Sanne van Kerkhof openen IJsvrij Park Festival

7702-shorttracksters-yara-en-sanne-van-kerkhof-openen-ijsvrij-park-festival

De Nederlandse shorttrackster -5x Europees Kampioen- Yara van Kerkhof en haar zus, oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof openen op vrijdag 30 november het populaire IJsvrij Park Festival aan de voet van de Euromast in Rotterdam. De opening van de tweede editie van IJsvrij, in aanwezigheid van Wethouder Kasmi, verrichten zij door het tegen elkaar op te nemen op de nieuwe ijsbaan die het hart vormt van het festival. Lonely Planet plaatste de ijsbaan bij de drie mooiste van Europa. Het intieme en feestelijk verlichte winterfestival trok vorig jaar naar schatting zo’n 30.000 bezoekers.


Shorttracksters
Yara van Kerkhof won in haar carrière vijfmaal een goudenmedaille op de 3000 meter aflossing tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack. Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, won ze een zilverenmedaille op de 500 meter en daarmee werd ze de eerste Nederlandse medaillewinnaar in het vrouwenshorttrack. Sanne van Kerkhof is 4x Europees Kampioen en won eenmaal de wereldbeker, ook op de 3000 meter aflossing.

IJsvrij Park Festival
Het IJsvrij Park festival is 7 dagen per week geopend van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019, een week langer dan vorig jaar. De romantisch overdekte ijsbaan op de prachtige, historische plek in Het Park bij de Euromast wordt door menig bezoeker vergeleken met de ijsbaan in Central Park in New York. Maar het inmiddels bekende en geliefde IJsvrij-Café zorgt - verwarmd door houtkachels - voor een Hollandse inslag met stamppot en klaverjassen. Eerder al werd een uitgebreid activiteitenprogramma bekend gemaakt, van schaatsen, oudhollandse spellen en knutselen tot dansen in het weekend.

Kijk voor het gehele programma hier

Openingstijden en prijzen

Het IJsvrij Park Festival is 7 dagen in de week geopend, van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019.

Doordeweeks van 12:00 – 19:00 uur.

Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 19:00 uur.

Het terrein is voor iedereen toegankelijk. Kinderen van 3 t/m 12 jaar schaatsen voor € 3,50 en vanaf 13 jaar betaal je € 5,00. Schaatshuur kost € 2,50.

Informatie: IJsvrij.nl
Facebook: IJsvrij
Instagram: IJsvrijparkfestival
Twitter: IJsvrijparkfest

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties