Cor Pot bij Boekhandel Snoek

7698-cor-pot-bij-boekhandel-snoek

Cor Pot komt zijn levensverhaal signeren op zaterdag 1 december , 12.00 uur

Mooie Cor vertelt het complete levensverhaal van een kleurrijk man, die geen moeite doet om zijn imago van levensgenieter te verbloemen.

Ook op pensioengerechtigde leeftijd is Cor Pot immers nog altijd Mooie Cor, de bijnaam die hij midden jaren zeventig krijgt wanneer hij bij zijn club Excelsior na elke training met een föhn voor de spiegel staat.

Cor Pot (1951) neemt je in dit boek mee op een reis door zijn loopbaan en vertelt over het prille begin bij Sparta, waar hij zijn ogen uitkijkt tussen de playboys die hem meenemen naar de meest spannende nachtclubs, hoe hij als jonge twintiger model wordt en hij de media in zijn voordeel weet te bespelen.


Als trainer blijven hem de cultuurshock in Egypte en de bedreigingen van de Ultra’s van Dynamo Dresden bij en wordt hij bondscoach van Jong Oranje.

En dan zijn er natuurlijk de ervaringen met Dick Advocaat. Vlak na de scheiding van zijn vrouw, die voor Cor nog altijd het dieptepunt in zijn leven is, vertrekt hij met Advocaat naar Sint-Petersburg waar ze trainer en assistent-trainer van Zenit worden.

Hij geniet van zijn nieuwe status als vrij man en na een relatief bescheiden loopbaan werkt hij ineens met Advocaat in de top van het voetbal.

Tussen de twee tegenpolen groeit er bovendien een echte vriendschap.

De levensgenieter versus het toonbeeld van discipline: ze blijken al gauw een gouden combinatie te vormen.

“Mijn vader kwam uit Crooswijk. M'n moeder kwam uit Kralingen. Maar ik ben, als enig kind, opgegroeid in Overschie, waar ik altijd buiten aan het voetballen was. M'n vader was heel gedisciplineerd. Hij eiste vanaf het moment dat ik een Sparta-talent was, dat ik leefde als een topsporter. Daar heb ik me altijd goed aan gehouden, maar als ik dan weleens te laat thuiskwam, was hij heel boos.' “

Auteur Mayke Wijnen is freelance sportjournaliste voor onder meer Voetbal International en Sport/Voetbalmagazine (BE).

Daarnaast is zij met Mijn Wereld schrijfster van levensverhalen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties