Skateboarders veroveren Rotterdam

7497-skateboarders-veroveren-rotterdam

40 skateboarders uit 13 verschillende landen haalden vrijdagmiddag halsbrekende capriolen uit in de straten van Rotterdam. Deze zogeheten streetspot sessions waren het startschot voor het driedaagse skateboardtoernooi RTM World Cup Skateboarding, dat op 14, 15 en 16 september in de Maasstad plaatsvindt. Op zaterdagmiddag zal op het skatepark aan de Westblaak om de prijzen gestreden geworden. De beste skaters zullen om 18.00u in de finale tegen elkaar uitkomen. Het prijzengeld bedraagt €10.000,-. In het verlengde van het skatetoernooi wordt op het Eendrachtsplein het muziekfestival Zephyr-010 georganiseerd, waar diverse bands en DJ’s staan geprogrammeerd. Dit is tevens de plek waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.


Rotterdam is rauw'
‘Als je op marmer wilt skaten ga je naar Barcelona, voor beton moet je in Los Angeles zijn en Rotterdam staat in de internationale skatescene vooral bekend als rauwe stad vol plekken die zich erg goed lenen om je skills in de praktijk te brengen. Wat dat betreft is het een waanzinnige plek om dit toernooi te organiseren’, aldus professioneel skateboarder Douwe Macaré.

Olympische Spelen
Organisator Martijn Oostdijk is content dat het toernooi in Rotterdam plaatsvindt: ‘Skateboarden zal tijdens de Olympische Spelen in Tokyo (2020) voor het eerst als volwaardige Olympische sport beoefend worden. Daarom is het goed om dit soort toernooien naar Rotterdam te halen. Behalve dat het een spectaculaire sport is om naar te kijken, zit er ook een hele subcultuur aan vast, die je bij veel andere sporten niet ziet. Dat maakt het interessant voor bedrijven en steden om dit soort evenementen te steunen. Het is niet voor niets dat een merk als Red Bull zich aan dit evenement verbonden heeft. Als we dit de komende jaren goed oppakken, kan RTM World Cup Skateboarding een nieuwe publiekstrekker voor de stad Rotterdam worden.’

Street Culture Weekend #wooosh
RTM World Cup Skateboarding is onderdeel van het ‘Rotterdam Street Culture Weekend’. In dit weekeinde worden er diverse evenementen georganiseerd die in het teken van street culture staan, zoals POW! WOW! Festival, de ARTgoot en de uitreiking van de Street Art Awards Benelux.

IVAN MONTEIRO PAKT DE WINST OP RTM WORLD CUP SKATEBOARDING 2018

De Braziliaanse rider Ivan Monteiro heeft zaterdag 15 september de finale van het RTM World Cup Skateboarding toernooi in Rotterdam gewonnen. De 19-jarige Braziliaan mag een cheque van €2500,- mee naar huis nemen. De rest van het prijzengeld werd verdeeld onder de nummers:

2- Mauro Iglesias (Argentinië)

3 - Matias Dell Olio (Argentinië)

4 - Sewa Kroetkov (Nederland)

5 - Alex Decunha (Groot Brittannië)

6 - Douwe Macaré (Nederland)

De Nederlandse Kate Oldenbeuving was de beste vrouwelijke deelnemer en liet onder meer de Argentijnse Eugenia Ginepro en de Slowaakse Dominika Kralikova achter zich.

Ruim 200 bezoekers bezochten zaterdagmiddag de finale van het toernooi dat op het skatepark op de Westblaak in Rotterdam werd gehouden. Organisator Martijn Oostdijk is erg tevreden met het verloop van het toernooi. ‘We hadden een sterk internationaal deelnemersveld met riders uit 13 landen en ook qua publieke belangstelling hadden we niet te klagen. Skateboarden zal tijdens de Olympische Spelen in Tokyo (2020) voor het eerst als volwaardige Olympische sport beoefend worden. Dat zie je terug in de publieke belangstelling voor de sport. Bovendien zit er een hele subcultuur aan vast, dus wat dat betreft is het niet verwonderlijk dat er veel mensen op afkomen. Het goede weer hielp overigens ook een handje.’


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties