Nieuwe Harbour Run Rotterdam

7442-nieuwe-harbour-run-rotterdam

Nieuw! 6 km Harbour Run Rotterdam: 6 of 10 kilometer door de Rotterdamse haven. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om 6 kilometer te lopen tijdens de Harbour Run Rotterdam. Tijdens de 6e editie op 7 oktober 2018 kunnen de deelnemers nu zelf kiezen tussen 6 of 10 kilometer. Het 6 kilometer parcours is onderdeel van de 10 kilometer en gaat dwars door de Rotterdamse haven en langs kades, schepen, kranen, containers en door havenloodsen.


De Harbour Run is een unieke obstacle run in Rotterdam. Met de 6 kilometer route stellen we de Harbour Run open voor een groter publiek. Veel mensen willen graag meedoen aan de Harbour Run, maar 10 kilometer is net een afstand die voor sommige te ver is. Dit jaar kunnen ook zij meedoen. Iedereen kan op de dag nog besluiten om 10 of 6 kilometer te lopen. Het 6 kilometer parcours is namelijk onderdeel van de 10 kilometer, alleen nemen de 6 kilometer lopers een afslag eerder naar de finish. Tijdens de 10 kilometer komen de deelnemers 25 toffe obstakels tegen en de 6 kilometer telt 15 havengerelateerde obstakels.

Harbour Run
De afgelopen jaren is de Harbour Run een Rotterdams begrip geworden. De haventerreinen worden speciaal voor de deelnemers opengesteld. Dit is al heel bijzonder, want de Harbour Runners komen hierdoor op locaties waar zij normaal niet mogen komen. Dankzij de gezelligheid langs het parcours en op het finishterrein, met muziek en foodtrucks, is de Harbour Run een jaarlijks feest waarbij de sportieve prestaties met elkaar worden gevierd.

Inschrijven
Deelnemers en businessteams die dit jaar de uitdaging aan willen gaan, kunnen zich nog steeds inschrijven. 11 van de 15 startvakken zijn al uitverkocht. Wees er dus snel bij, want de verkoop gaat hard! De inschrijving voor beide afstanden is hetzelfde.

Meer informatie over de startvakken en de bijhorende inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.harbourrun.nl.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties