Froome, Froome, uitgeFroomed

7394-froome-froome-uitgefroomed

(Door Jim Postma)

Nog voordat de Tour de France 2018 van start ging, met de verrassende mededeling dat Chris Froome tóch weer mocht meedoen, was bij de insiders in het hele Tourgebeuren reeds bekend dat Froome deze keer beslist niet de Tour mocht winnen. Afgesproken werk dus. De Tourdirectie wist dat, Froome zelf wist dat als geen ander, alleen het Tourrappaille van het immer goedgelovige mediacircus wist weer van niets. Hoe vaak zijn zij in de afgelopen decennia al niet belazerd!

Volgens mijn zeer betrouwbare Tourbron waren er een aantal redenen waarom Chris Froome beslist geen gele truidrager mocht worden. Mede ingegeven door de verdere speculaties over zijn ‘wondermiddelen’ van zijn vliegensvlugge Sky-ploeg. Daarnaast zou de hele Tour vierkant uit de klauw kunnen lopen als Froome weer in het geel zat. Zoals bekogeld te worden met rotte tomaten en rotte eieren. En of nog veel erger. De meerdere keren voormalig Tourwinnaar was zich daar zelf meer bewust van dan wie dan ook.


Nu immers kreeg hij de kans om een nieuwe ‘schone start’ te maken in de Tour, zonder al te veel protesten. Zodat hij de Tour in 2019 mogelijk weer kan winnen zonder verdere verdachtmakingen.

Klinkt toch allemaal vrij logisch tot nu toe.

‘Klimvleugeltjes’

Maar de ‘spindokters’ van Sky waren in deze voor hen bekende strategie nog slimmer dan de hele Tourdirectie bij elkaar. Want wat kwam er uit de tovermiddelenpot van de Sky-dokters uiteindelijk naar voren?

We pakken de ‘klimvleugeltjes’ af van onze kanariepiet Froome en binden ze eenvoudig bij een andere Luchtrenner (‘High in the Sky’) om. In dit geval dus de Brit Geraint Thomas, die nu dus geheid de Tour van 2018 gaat winnen. Geheel volgens het alles omvattende Tourplan 2018.

Met helaas wederom onze Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk met het nakijken.

En waar zijn dan nu al deze bewijzen van dit scenario en afsprakenplan te achterhalen?!

Ja, precies.

Bij mijn zeer betrouwbare ‘Tourbron’, tevens bekend als een van de ‘spin- en wonderdokters.’

Hij kan mijn bewijzen staven en zeker het tegendeel niet bewijzen.


Jim Postma :
Voor mij is dus persoonlijk Tom de Moulin, de absolute Tourwinnaaar 2018
á la France, omdat HIJ als een van de weinigen daarin ABSOLUUT schoon (clean) was en is.

Kan je dus van Sky (in the 'High") niet zeggen met al hun 'wonderschoonmaakmiddelen'. In the Sky-Factory!
Say no more!

zondag 29 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Wat mij de laatste etappes is opgevallen dat zowel Thomas als Froom steeds weer omringd werden door hun helpers om bepaalde vluchtelingen terug te pakken iets dat ik bij Dumoulin miste, of had hij geen helpers, het gaf me de indruk dat hij maar dan ook hij alleen z'n team vormde zonder helpers, helpers die hij zo broodnodig had in de voorlaatste etappe om bij z'n vlucht de rest aftestoppen, maar nee, als hij er vandoor wilde gaan werd hij steeds terug gepakt door de helpers van Thomas en Froom.
Hieruit blijkt welweer dat de strategie van de ploegleider bepalend is om een tour te winnen....
Jammer Dumoulin volgend jaar beter misschien met een wat meer kapabele ploeg om je heen.

zondag 29 jul 2018

Jim Postma :
En, ja, juist Arie. Als je voor de grand finale je er al twee dagen van tevoren j e erbij neerligt dat ene onbekende Thomas (had hij zelf ooit nooit geloofd, tenzij met de wondermiddelen van Sky-High), de Tour definitief gaat winnen, ben je qua mentaliteit niet eens het 'doodschieten waard.'
Om de Tour tegen alle 'odds' te winnen moet je geloof in jezelf hebben, zoals vandaag met slechts een seconde voor op de Vroom-COCKTAIL'.

WAAR OF NIET?!

zaterdag 28 jul 2018

Jim Postma :
Nou, even eerlijk wezen met zijn allen! Wie van jullie allen, inclusief uiteraard mij zelf, heeft ooit gehoord van de Brit, Gerailt Thomas?!

En toch is hij, zoals al lang voorspeld in R & VM op afgelopen vrijdag 24 juli om 15.00 uur op onze side reeds (nog lang voordat de in deze allesbeslissende Pyrineënrit), de uitslag hiervan bekend zou zijn, wisten wij allen reeds van www.vandaagenmorgen.nl wat die uitslag zou zijn en worden: 1. Gerailt Thomas, 2. Tom du Moulin, 3. Chris Froome, Fromme!
De absolute ware Tour de France-winnaar is in dit geheel Tom de Moulin (100 procent clean!). Say no more!

Laten de zogenaamde ware annalisten van deze Wielerronde 2018 eens bewijzen dat ik ongelijk heb!

Kan in deze niet wachten op de volgende rechtspraak, wegens list en bedrog en vooral wegens SMAAD van mijn zijde!

Ga er minstens gelukzalig drie jaar voor zitten, om jullie ONGELIJK definitief te bewijzen!

zaterdag 28 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Tja Jim , maar als Tom Dumoulin de tour wil winnen met hij wel voor de gele truidrager eindigen, en dat zit er niet in. Zonder emotie achter die geletrui bliven plakken onder aan te vallen is ook geen optie....

vrijdag 27 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties