Leer snorkelen in De Grot

7355-leer-snorkelen-in-de-grot

De wereld kan je nog heel veel laten zien. Onder water! Met een eenvoudige snorkel en bril kun je dat zowel in Nederland als in het buitenland beleven. Maar dan moet je wel goed kunnen snorkelen. Duikvereniging OWSV De Grot organiseert deze zomer een snorkelcursus in Sportfondsenbad Noord, waarbij je in enkele lessen je snorkeltechniek aanzienlijk verbetert.

De snorkelcursus duurt drie weken en deelnemers leren de technieken om goed te kunnen snorkelen. Arlette van der Kolk nam eerder deel aan deze cursus en is enthousiast over wat ze heeft geleerd. “Ik zat op mijn vijfde al vaak in het water naar de beestjes te kijken en op mijn twintigste heb ik in Australië gesnorkeld, maar ik merkte dat het niet zo goed ging en dat mijn bril vaak vol liep. Ik wilde daarom beter leren snorkelen.”


Ze gaf zich op voor de snorkelcursus en heeft veel bijgeleerd. “Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik soepel naar beneden kan duiken als ik zwem en hoe ik zachter met mijn vinnen beweeg, zodat de vissen niet schrikken en weg zwemmen. Ik weet nu ook hoe ik gemakkelijk mijn bril weer schoon krijg als hij vol water loopt en hoe ik de snorkel goed boven water kan houden zodat ik niet telkens hoestend en proestend moet gaan watertrappen om het pijpje leeg te maken.”

Na de cursus kunnen de deelnemers goed voorbereid op vakantie gaan en de onderwaterwereld ontdekken. Kunnen zwemmen is uiteraard een vereiste. De cursus kost 49,95 en start op twee data: woensdag 18 juli en woensdag 8 augustus. De laatste les vindt plaats op 22 augustus. Als je een les mist, kan deze op afspraak worden ingehaald. De lessen worden gegeven in Sportfondsenbad Noord in de Van Maanenstraat, van 20.00 tot 21.00 uur.

Na afloop van de cursus kan bij interesse een afspraak worden gemaakt voor een proefles met persluchtapparatuur.

Heb je interesse?

Stuur dan een email met je gegevens en ‘Snorkelcursus 2018’ aan secretariaat@owsvdegrot.nl en vermeld daarbij je naam, leeftijd, schoenmaat en telefoonnummer. Je krijgt dan per email een bevestiging over de start van de cursus.


Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jan, in mijn binnen zwembad van 8 meter snorkelen we niet, ja,.. alleen als we er uitkomen om met een rietje de laatste restjes Cubalibre uit het glas te snorkelen, trouwens mijn binnenbad is in vergelijken met het volgens mij genoemde "Sportfondsebad" in de van Maanenstraat (waar ik via school zwemmen geleerd heb) is maar een Para-olympisch bad. (Staat te koop, krijg je er een mooi huis bij)

dinsdag 10 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Michiel Los.....

Dik Vuik ......

Welkom hier.

En hou de naam van jullie vereniging,niks mis mee.

dinsdag 10 jul 2018

Jan Tak :
Schoenmaat :-) Jij bent af Arie'.
Let maar niet op ons Michiel, het merendeel van de groep snorkelt wekelijks in de kroeg en met die bierbuiken hebben ze minstens 2 kg lood nodig om onder te gaan.

Overigens eens kijken of ik mijn kleinzoon kan interesseren, voor mij dan weer een excuus om het van Maanenbad te bezoeken en nu ik het daar tooch over heb de groeten aan Jan Pott, directeur van dit leuke zwembad.

dinsdag 10 jul 2018

Dik Vuik :
Onze vereniging heet zo naar een vroeger cafe in Charlois dat die naam had en waar de vereniging in 1970 is opgericht. Dat heeft dus niets te maken met de manier waarop nu een echte grot in de publiciteit is gekomen.
Snorkelcursussen organiseren we bijna elk jaar in de zomervakantie, dus ook nu weer in deze periode, los van gebeurtenissen elders. Ik vind het dan ook jammer dat deze activiteit van onze sportvereniging in verband wordt gebracht met de gebeurtenissen in Thailand. De titel zou beter 'Snorkelen bij De Grot' kunnen zij, dat dekt meer de lading.
Voor iedereen die het leuk vindt om op een ontspannen manier onderwatersport te leren: welkom!

dinsdag 10 jul 2018

Michiel Los :
We zoeken niet zo 1-2-3 de publiciteit ten gunste van het ongelukkige grot gebeuren in Thailand en zijn dan ook niet gerelateerd aan Thailand of Grotten daar. Gelukkig zijn alle kinderen en de begeleider veilig uit de grot gekomen.

Schoenmaat hebben we nodig voor je vinnen, die zijn op schoenmaat gebaseerd.

Snorkelen is nu eenmaal een leuke vakantie bezigheid en de vakanties zijn aanstaande.

Met vriendelijke groet,

Michiel Los
Voorzitter OWSV de Grot

dinsdag 10 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Stuur dan een email met je gegevens en ‘Snorkelcursus 2018’ aan secretariaat@owsvdegrot.nl en vermeld daarbij je naam, leeftijd, schoenmaat en telefoonnummer. Je krijgt dan per email een bevestiging over de start van de cursus.

Leeftijd, schoenmaat, en telefoonnummer, ??? waarom als men je per e-mail een bevestiging gaat sturen, wat me nogal vreemd overkomt is die schoenmaat, is dat om de maat van de kist te kunnen bepalen ????

dinsdag 10 jul 2018

Jim Postma :
@@@ Wilde ik net zeggen beste Jan. Maar je was me voor. Terwijl de hele wereld zijn of haar hart vasthoudt met het lot van het klasje in 'De Grot' in Thailand, komt onze 'De Grot' met snorkellessen in Van Maanenbad. Moeten ze dus daar onder water ook wat grotten aanleggen, anders slaag je nooit. Toeval? Zag er gelukkig net als jij, wel de humor van in.
Jaren daarvoor zag ik in voormalig ziekenhuis Dijkzigt een man in een invalidenwagentje met een slangetje naar zijn neus, naar de lift rijden. Op de achterkant van zijn T-shirt stond: 'Duikclub Middelharnis.'

Ook hier weer dus 'niets Nieuws onder de zon!'

maandag 09 jul 2018

Jan Tak :
Duikvereniging OWSV De Grot ????

Ik weet dat jullie reeds bijna 50 jaar bestaan en wens eenieder veel plezier bij deze leuke sport, maarrrrr wat een slechte timing om nu, onder deze naam, de publiciteit te zoeken :-(

Niettemin veel succes.

Niettemin

maandag 09 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties