Leer snorkelen in De Grot

7355-leer-snorkelen-in-de-grot

De wereld kan je nog heel veel laten zien. Onder water! Met een eenvoudige snorkel en bril kun je dat zowel in Nederland als in het buitenland beleven. Maar dan moet je wel goed kunnen snorkelen. Duikvereniging OWSV De Grot organiseert deze zomer een snorkelcursus in Sportfondsenbad Noord, waarbij je in enkele lessen je snorkeltechniek aanzienlijk verbetert.

De snorkelcursus duurt drie weken en deelnemers leren de technieken om goed te kunnen snorkelen. Arlette van der Kolk nam eerder deel aan deze cursus en is enthousiast over wat ze heeft geleerd. “Ik zat op mijn vijfde al vaak in het water naar de beestjes te kijken en op mijn twintigste heb ik in Australië gesnorkeld, maar ik merkte dat het niet zo goed ging en dat mijn bril vaak vol liep. Ik wilde daarom beter leren snorkelen.”


Ze gaf zich op voor de snorkelcursus en heeft veel bijgeleerd. “Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik soepel naar beneden kan duiken als ik zwem en hoe ik zachter met mijn vinnen beweeg, zodat de vissen niet schrikken en weg zwemmen. Ik weet nu ook hoe ik gemakkelijk mijn bril weer schoon krijg als hij vol water loopt en hoe ik de snorkel goed boven water kan houden zodat ik niet telkens hoestend en proestend moet gaan watertrappen om het pijpje leeg te maken.”

Na de cursus kunnen de deelnemers goed voorbereid op vakantie gaan en de onderwaterwereld ontdekken. Kunnen zwemmen is uiteraard een vereiste. De cursus kost 49,95 en start op twee data: woensdag 18 juli en woensdag 8 augustus. De laatste les vindt plaats op 22 augustus. Als je een les mist, kan deze op afspraak worden ingehaald. De lessen worden gegeven in Sportfondsenbad Noord in de Van Maanenstraat, van 20.00 tot 21.00 uur.

Na afloop van de cursus kan bij interesse een afspraak worden gemaakt voor een proefles met persluchtapparatuur.

Heb je interesse?

Stuur dan een email met je gegevens en ‘Snorkelcursus 2018’ aan secretariaat@owsvdegrot.nl en vermeld daarbij je naam, leeftijd, schoenmaat en telefoonnummer. Je krijgt dan per email een bevestiging over de start van de cursus.


Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jan, in mijn binnen zwembad van 8 meter snorkelen we niet, ja,.. alleen als we er uitkomen om met een rietje de laatste restjes Cubalibre uit het glas te snorkelen, trouwens mijn binnenbad is in vergelijken met het volgens mij genoemde "Sportfondsebad" in de van Maanenstraat (waar ik via school zwemmen geleerd heb) is maar een Para-olympisch bad. (Staat te koop, krijg je er een mooi huis bij)

dinsdag 10 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Michiel Los.....

Dik Vuik ......

Welkom hier.

En hou de naam van jullie vereniging,niks mis mee.

dinsdag 10 jul 2018

Jan Tak :
Schoenmaat :-) Jij bent af Arie'.
Let maar niet op ons Michiel, het merendeel van de groep snorkelt wekelijks in de kroeg en met die bierbuiken hebben ze minstens 2 kg lood nodig om onder te gaan.

Overigens eens kijken of ik mijn kleinzoon kan interesseren, voor mij dan weer een excuus om het van Maanenbad te bezoeken en nu ik het daar tooch over heb de groeten aan Jan Pott, directeur van dit leuke zwembad.

dinsdag 10 jul 2018

Dik Vuik :
Onze vereniging heet zo naar een vroeger cafe in Charlois dat die naam had en waar de vereniging in 1970 is opgericht. Dat heeft dus niets te maken met de manier waarop nu een echte grot in de publiciteit is gekomen.
Snorkelcursussen organiseren we bijna elk jaar in de zomervakantie, dus ook nu weer in deze periode, los van gebeurtenissen elders. Ik vind het dan ook jammer dat deze activiteit van onze sportvereniging in verband wordt gebracht met de gebeurtenissen in Thailand. De titel zou beter 'Snorkelen bij De Grot' kunnen zij, dat dekt meer de lading.
Voor iedereen die het leuk vindt om op een ontspannen manier onderwatersport te leren: welkom!

dinsdag 10 jul 2018

Michiel Los :
We zoeken niet zo 1-2-3 de publiciteit ten gunste van het ongelukkige grot gebeuren in Thailand en zijn dan ook niet gerelateerd aan Thailand of Grotten daar. Gelukkig zijn alle kinderen en de begeleider veilig uit de grot gekomen.

Schoenmaat hebben we nodig voor je vinnen, die zijn op schoenmaat gebaseerd.

Snorkelen is nu eenmaal een leuke vakantie bezigheid en de vakanties zijn aanstaande.

Met vriendelijke groet,

Michiel Los
Voorzitter OWSV de Grot

dinsdag 10 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Stuur dan een email met je gegevens en ‘Snorkelcursus 2018’ aan secretariaat@owsvdegrot.nl en vermeld daarbij je naam, leeftijd, schoenmaat en telefoonnummer. Je krijgt dan per email een bevestiging over de start van de cursus.

Leeftijd, schoenmaat, en telefoonnummer, ??? waarom als men je per e-mail een bevestiging gaat sturen, wat me nogal vreemd overkomt is die schoenmaat, is dat om de maat van de kist te kunnen bepalen ????

dinsdag 10 jul 2018

Jim Postma :
@@@ Wilde ik net zeggen beste Jan. Maar je was me voor. Terwijl de hele wereld zijn of haar hart vasthoudt met het lot van het klasje in 'De Grot' in Thailand, komt onze 'De Grot' met snorkellessen in Van Maanenbad. Moeten ze dus daar onder water ook wat grotten aanleggen, anders slaag je nooit. Toeval? Zag er gelukkig net als jij, wel de humor van in.
Jaren daarvoor zag ik in voormalig ziekenhuis Dijkzigt een man in een invalidenwagentje met een slangetje naar zijn neus, naar de lift rijden. Op de achterkant van zijn T-shirt stond: 'Duikclub Middelharnis.'

Ook hier weer dus 'niets Nieuws onder de zon!'

maandag 09 jul 2018

Jan Tak :
Duikvereniging OWSV De Grot ????

Ik weet dat jullie reeds bijna 50 jaar bestaan en wens eenieder veel plezier bij deze leuke sport, maarrrrr wat een slechte timing om nu, onder deze naam, de publiciteit te zoeken :-(

Niettemin veel succes.

Niettemin

maandag 09 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Militairen ‘blauw ‘ op straat


Gratis ochtendkrant Metro kopte gisteren:
‘Politie zal straks ‘nee’ moeten zeggen’.
En: De werkdruk bij de politie is zo hoog,
dat het aantal overtredingen van de
Arbeidswet dit jaar zal uitkomen op 200.000.

Gevolg: Politiemensen stukken minder gemotiveerd,
te hoge werkdruk leidt tot stress, burn-outs en
aantal ziekmeldingen onder onze wethandhavers
neemt alarmerende vormen aan.

Met nu zo’n 1100 nieuwe agenten erbij en dure
langdurige opleidingen, blijft het landelijke
Nationale Politiekorps dweilen met de kraan open.

Interview met hoofdagent: ‘Wat je alleen wel ziet,
Is dat de burgers langer moeten wachten op een
aangifte die ze hebben gedaan. En ze zullen minder
blauw op straat zien?’

Nog minder blauw op straat? Nog langer wachten
voor de burgers op aangiften? Kan het nog gekker.

De misdaad, zeker de zware criminelen tieren
tegenwoordig zo welig als nooit te voren. Gelegenheid
maakt de dief. Pakkansen steeds kleiner, de
veiligheid op straat en in het verkeer nemen
intussen eveneens alarmerende vormen aan.

Waarom op korte termijn geen militairen tijdelijk
betrekken als noodagent nu de nood het hoogst is.
Wat doen militairen eigenlijk in vredestijd?
Oefenen in de kazerne, in het bos, op het strand
En waarom dus niet direct op straat en in het verkeer?

Met zeer effectieve korte opleidingen tot agent, overal
direct inzetbaar, van terrorismebestrijding tot
invallen bij zware criminelennesten.

Simpel zolang de nood het hoogst is tijdelijk
met een het wisselen van een
groen naar een ‘blauw’ uniform. Met daarbij een
besparing van honderden miljoenen euro’s.

En anders, Opstelten zei het al in alle toonaarden:
'Blauw op straat,
meer blauw op straat,
nog meer blauw op straat.’

Allemaal, allemaal, hartstikke blauw op straat!


Jim Postma.

  • Nieuw

  • Reacties