Voorloper Marathon Rotterdam

7084-voorloper-marathon-rotterdam

ZESDE EDITIE RONDE VAN PARK 16HOVEN OP TWEEDE PAASDAG

Maandag 2 april, tweede Paasdag vindt de 6e editie van de Ronde van Park 16Hoven plaats in Rotterdam. Organisator Roparunteam 247: Tref & Co hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen voor de Stichting Roparun.

De Ronde van Park 16Hoven staat inmiddels bekend als ‘de laatste test’ voor de deelnemers aan de marathon van Rotterdam een week later. Met meer dan 400 deelnemers de laatste edities, wordt het evenement met de jaren populairder. “De inschrijvingen blijven binnenstromen, het deelnemersveld is een mooie mengeling van allerlei soorten hardlopers. Iedereen is welkom op 2 april”, aldus organisatoren Mario Wesdorp en Peter Kooijmans.


De meeste dingen zullen hetzelfde blijven als tijdens eerdere edities, we kunnen gewoon verder bouwen op het succes van de laatste jaren. Het parcours zal net als vorig jaar een ronde van 5 km dwars door Park 16Hoven zijn. De deelnemers aan de 10 km zullen deze ronde twee keer afleggen, beide afstanden starten om 11:00 uur. Als voorprogramma om 10 uur, is er ook dit jaar weer de Kidsrun, een sponsorloop voor de kleinste lopers.

“We zijn weer helemaal klaar voor de 6e editie, dit jaar valt het evenement samen met Pasen. Vandaar dat we dit jaar extra Paas activiteiten organiseren, zodat het hele gezin zich kan vermaken en kan genieten van een gezellige Tweede Paasdag; als het aan ons ligt zal het dit jaar wel rustig zijn in de meubelboulevards”, aldus Mario en Peter.

Roparun
Roparunteam 247: Tref & Co uit Rotterdam zal dit jaar alweer voor de 12e keer deelnemen aan de Roparun. In het Pinksterweekend lopen ze in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam om zoveel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. “Met de Ronde van Park 16Hoven proberen we elk jaar zoveel mogelijk geld op te halen om over te kunnen maken aan de Stichting Roparun. Door mee te doen aan de Ronde loop je dus ook meteen voor het goede doel”.

Inschrijven
“We hopen dit jaar wederom weer wat te groeien in het aantal deelnemers, elk jaar een stapje groter zodat we ook elk jaar een hoger bedrag bij elkaar kunnen brengen voor de Stichting Roparun”. Inschrijven voor de Ronde van Park 16Hoven kan nog via inschrijven.nl tot 1 april, op de dag zelf kan dit nog tot een half uur voor de start. Voor meer informatie over de Ronde van Park 16Hoven ga naar www.rondevanparkzestienhoven.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties