Van Persie is geen tweede Kuyt

6990-van-persie-is-geen-tweede-kuyt (Door Rinus Vuik)

Carrière van Van Persie in een notendop:

Robin van Persie werd op z'n dertiende als Excelsior C-junior weggekaapt door Feyenoord, waarvoor hij op 3 februari 2002, thuis tegen Roda JC, debuteerde.

Met Feyenoord behaalde hij in hetzelfde jaar, tegen Borussia Dortmund, na een zinderend spannende finale, de Uefa Cup. Werd ook uitverkozen tot 'Nederlands Talent van het Jaar' over het seizoen 2001/2002(Lees meer in dit artikel( (Foto: Portret van Van Persie: Wikipedia)


Een rebel, en moeilijk opvoedbaar
Een veel belovende start voor onze Robin, die geen gebrek had aan voetbal kwaliteit(en), maar naast het voetbal 'het dwarsliggen' bijna tot sport verhief. Kon rebels zijn en ook treiterig naar zijn medespelers toe en zelfs trainer van Marwijk kreeg te maken met 'het post puberale' gedrag van talent Van Persie. Zo presteerde hij het, te laat in het stadion aan te komen voor de wedstrijd tegen RKC (2002), mocht van Van Marwijk alsnog in de tweede helft invallen, om vervolgens een vrije trap te nemen, die Pierre van Hooydonk, als specialist, voor zichzelf had neergelegd. Vond Pi Air niet leuk!

'Moeilijk menneke, die van Persie' was het oordeel van de technische staf bij Feyenoord en lieten hem (opgelucht) vroegtijdig naar Arsenal vertrekken. PSV had toen het nakijken en sprak Harry van Raaij, toenmalig directeur van PSV schande van de wijze waarop Feyenoord en van Persie zijn aanbod (uiteindelijk) afwezen. (Foto: Van Persie tussen twee medespelers: limburger.nl)

Zijn meer dan imposante carrière (onder meer 2x topscorer) in de Premier League in Engeland sloot hij af, met het tekenen van een contract van vier jaar bij Manchester United (2012).Later verkocht MU Van Persie in 2015 voor een transferbedrag van € 6.650.000 aan het Turkse Fenerbahçe SK.

Terug op het oude honk met een missie?
En nu mag Van Persie zijn voetbalcarrière bij Feyenoord beëindigen: als 34 jarige veteraan, en met een contract als jeugdtrainer reeds op zak. Terug op het oude nest, dat wel! Maar is dat nest na 15 jaar reeds niet erg koud geworden?

Weggevlogen als een jonge kloeke vogel, het avontuur tegemoet, weer neergestreken als een volwassen,sluwe arend, koel uit de ogen kijkend en volgens zijn eigen zeggen ‘met een missie’.

Zijn eigen of die van Feyenoord?
Wat heeft van Persie bijvoorbeeld ertoe bewogen zijn op één oor na gevilde carrière te verlengen met 18 maanden bij onze stadionclub. Het seizoen 2017/2018 kan alleen nog worden gered met het winnen van de nu felbegeerde KNVB-beker met een automatische ticket voor straks weer Europees voetbal. Ook Van Persie als oude topscorer kan dit desastreuze seizoen niet meer goed maken, de ploeg op sleeptouw nemen, zoals Dirk Kuyt wel wonderbaarlijk deed..

Volgend seizoen wel? Nou, dan moet er door Van Persie keihard getraind worden om tenminste één helft te kunnen mee spelen. Want de huidige Robin is verre van fit. Met tweemaal 10 minuten invallen is het immers moeilijk potten breken. Wel nu leuk om te zien dat de grote Feyenoord-aanhang toch nog verwachtingen heeft. Maar dat waar maken, is een compleet ander verhaal, zal elke supporter in hart en nieren volledig beamen. In deze heeft Robin van Persie in dit stadium hooguit het voordeel van de twijfel. De naaste toekomst zal het leren!

Wel échte clubliefde Kuyt
De clubliefde die bij Dirk Kuyt leefde en nog leeft, is puur en echt! Bovendien was Dirk Kuyt zeer fit toen hij aan zijn Feyenoord avontuur begon. Zijn enige missie was vanaf het begin bekend. Feyenoord kampioen van Nederland maken. Deze missie dus met vlag en wimpel geslaagd! (Foto: Een wijzende Dirk Kuyt: elfvoetbal.nl)

Een hartverwarmend afscheid als profvoetballer bij de club waar je hart ligt! Een groter wonder kon er in de clubhistorie niet plaatsvinden. Dit wonder zou Van Persie moeten volbrengen in het komende seizoen 2018/2019. Maar dat mag eigenlijk niet meer van hem worden verwacht in de schaduw van Dirk Kuyt. Wonderen zijn daar te zeldzaam voor. Helaas.

Niettemin Robin van Persie: ‘Hoop doet leven!’
Knal ze er gewoon in zoals je deed op het hoogtepunt van je carrière. En je wordt weer ‘heilig’ verklaard.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Militairen ‘blauw ‘ op straat


Gratis ochtendkrant Metro kopte gisteren:
‘Politie zal straks ‘nee’ moeten zeggen’.
En: De werkdruk bij de politie is zo hoog,
dat het aantal overtredingen van de
Arbeidswet dit jaar zal uitkomen op 200.000.

Gevolg: Politiemensen stukken minder gemotiveerd,
te hoge werkdruk leidt tot stress, burn-outs en
aantal ziekmeldingen onder onze wethandhavers
neemt alarmerende vormen aan.

Met nu zo’n 1100 nieuwe agenten erbij en dure
langdurige opleidingen, blijft het landelijke
Nationale Politiekorps dweilen met de kraan open.

Interview met hoofdagent: ‘Wat je alleen wel ziet,
Is dat de burgers langer moeten wachten op een
aangifte die ze hebben gedaan. En ze zullen minder
blauw op straat zien?’

Nog minder blauw op straat? Nog langer wachten
voor de burgers op aangiften? Kan het nog gekker.

De misdaad, zeker de zware criminelen tieren
tegenwoordig zo welig als nooit te voren. Gelegenheid
maakt de dief. Pakkansen steeds kleiner, de
veiligheid op straat en in het verkeer nemen
intussen eveneens alarmerende vormen aan.

Waarom op korte termijn geen militairen tijdelijk
betrekken als noodagent nu de nood het hoogst is.
Wat doen militairen eigenlijk in vredestijd?
Oefenen in de kazerne, in het bos, op het strand
En waarom dus niet direct op straat en in het verkeer?

Met zeer effectieve korte opleidingen tot agent, overal
direct inzetbaar, van terrorismebestrijding tot
invallen bij zware criminelennesten.

Simpel zolang de nood het hoogst is tijdelijk
met een het wisselen van een
groen naar een ‘blauw’ uniform. Met daarbij een
besparing van honderden miljoenen euro’s.

En anders, Opstelten zei het al in alle toonaarden:
'Blauw op straat,
meer blauw op straat,
nog meer blauw op straat.’

Allemaal, allemaal, hartstikke blauw op straat!


Jim Postma.

  • Nieuw

  • Reacties