Lachen met de ‘Dikke en Dunne’ bij de Jaarwisseling

6925-lachen-met-de-dikke-en-dunne-bij-de-jaarwisseling

(Door Jim Postma)

Vrolijk en lachend uiteindelijk het Oude Jaar uitgaan is een wens voor ons ieder. Bij deze dus. Leerlingen van de Grafische School in Rotterdam-Centrum onder de bezielende leiding van docent Martin Ruifrok hebben een oud filmpje geredigeerd van de wereldwijde en beroemde Stan Laurel en Oliver Hardy. Zoals u weet over de hele wereld bekend als ‘de Dikke en de Dunne’.


Hun gulle lach is door de decennia heen bijzonder aanstekelijk geweest en geworden tot op de dag van Vandaag & Morgen.

U bent hiervoor reeds nu al gewaarschuwd namens onze redactie van RV&M (Rotterdam Vandaag en Morgen, www.vandaagenmorgen.nl) En stuur dit bewerkte filmpje vooral niet door naar de ‘tegenpartij’. Anders gaan zij nog harder lachen dan hier in ons eigen Rotterdamse ‘Rotjeknor’.

Blijf lachen met mate(n). U allen een gezonde en lachende Jaarwisseling toegewenst, namens ons allen.

Jan Tak :
Q: Vrouwen hebben in hun films altijd dezelfde dominante rol.

Ach bij ons is het sinds Kenau SimonsHasselear, Kaat Mossel en onze Maagd van Holland niet anders.
Nederland had en heeft nog steeds sterke vrouwen, auw.

dinsdag 02 jan 2018

Ronald Sörensen :
Dit is een stuk uit één van de mooiste Laurel & Hardy's.
Ze lachen om het feit dat ze tijdens de "drooglegging"een fles wijn hebben gepikt van Hardy's vrouw. Helaas voor de heren heft die de fles omgewisseld en zit met een geladen jachtgeweer achter ze.
Een ruzie met de ober gaat aan de climax (schietende vrouw) vooraf.

Vrouwen hebben in hun films altijd dezelfde dominante rol.

maandag 01 jan 2018

Arie C. Torcque :
Ja,..ja,.. lach maar, wie het laatst lacht lacht het best,.. een gebeijtelde uitspraak van m'n Ome Evert Kampioen met Feyenoord in naar ik geloof 1939 met Leen Vente Bas Pauwe, Puc van Heel,en nog een handvol andere wiens namen me op dit moment ontschoten zijn,... maar eehhh.... Hoop doet leven....

zaterdag 30 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties