Lachen met de ‘Dikke en Dunne’ bij de Jaarwisseling

6925-lachen-met-de-dikke-en-dunne-bij-de-jaarwisseling

(Door Jim Postma)

Vrolijk en lachend uiteindelijk het Oude Jaar uitgaan is een wens voor ons ieder. Bij deze dus. Leerlingen van de Grafische School in Rotterdam-Centrum onder de bezielende leiding van docent Martin Ruifrok hebben een oud filmpje geredigeerd van de wereldwijde en beroemde Stan Laurel en Oliver Hardy. Zoals u weet over de hele wereld bekend als ‘de Dikke en de Dunne’.


Hun gulle lach is door de decennia heen bijzonder aanstekelijk geweest en geworden tot op de dag van Vandaag & Morgen.

U bent hiervoor reeds nu al gewaarschuwd namens onze redactie van RV&M (Rotterdam Vandaag en Morgen, www.vandaagenmorgen.nl) En stuur dit bewerkte filmpje vooral niet door naar de ‘tegenpartij’. Anders gaan zij nog harder lachen dan hier in ons eigen Rotterdamse ‘Rotjeknor’.

Blijf lachen met mate(n). U allen een gezonde en lachende Jaarwisseling toegewenst, namens ons allen.

Jan Tak :
Q: Vrouwen hebben in hun films altijd dezelfde dominante rol.

Ach bij ons is het sinds Kenau SimonsHasselear, Kaat Mossel en onze Maagd van Holland niet anders.
Nederland had en heeft nog steeds sterke vrouwen, auw.

dinsdag 02 jan 2018

Ronald Sörensen :
Dit is een stuk uit één van de mooiste Laurel & Hardy's.
Ze lachen om het feit dat ze tijdens de "drooglegging"een fles wijn hebben gepikt van Hardy's vrouw. Helaas voor de heren heft die de fles omgewisseld en zit met een geladen jachtgeweer achter ze.
Een ruzie met de ober gaat aan de climax (schietende vrouw) vooraf.

Vrouwen hebben in hun films altijd dezelfde dominante rol.

maandag 01 jan 2018

Arie C. Torcque :
Ja,..ja,.. lach maar, wie het laatst lacht lacht het best,.. een gebeijtelde uitspraak van m'n Ome Evert Kampioen met Feyenoord in naar ik geloof 1939 met Leen Vente Bas Pauwe, Puc van Heel,en nog een handvol andere wiens namen me op dit moment ontschoten zijn,... maar eehhh.... Hoop doet leven....

zaterdag 30 dec 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties