Pim Niemeijer prolongeert zijn titel Nederlands Kampioen Stratego

6806-pim-niemeijer-prolongeert-zijn-titel-nederlands-kampioen-stratego

26-jarige Rotterdammer voor de tiende keer Nederlands kampioen

Gisteren streden de 50 meest fanatieke spelers uit het gehele land om elkaars vlag tijdens het NK Stratego in Houten. In zeven rondes probeerden de deelnemers met hun strategische opstelling, geraffineerde tactiek en een flinke portie bluf hun tegenstander te verslaan. De 26-jarige Pim Niemeijer slaagde hier het beste in en wist daarmee de Nederlandse kampioenstitel voor de derde keer op rij te behalen. De 9-jarige Thomas Geelhoed wist zijn titel Nederlands Kampioen Stratego junioren te behouden.


Kampioen van Nederland Stratego 2017 Pim Niemeijer met beker.

Pim Niemeijer won zes van zijn zeven wedstrijden, speelde één keer gelijk en is daarmee Nederlands Kampioen Stratego van 2017. Een titel om trots op te zijn. “Voor de tiende keer het NK winnen, voelt echt als een overwinning. Natuurlijk hoop je hier van te voren op, maar je moet het nog maar zien waar te maken. Ik heb een aantal spannende partijen gespeeld waarin ik slimme keuzes heb gemaakt en ook een beetje geluk heb gehad”, aldus Pim Niemeijer.

Thomas Geelhoed heeft de eer van de familie wederom verdedigd. Hij bemachtigde voor de tweede keer de junioren kampioenstitel. De 9-jarige Thomas Geelhoed won alle rondes. Broer Daniel Geelhoed (13 jaar) werd tweede bij de junioren en oudste broer Bram (15 jaar) speelde mee bij de senioren maar behaalde daar net niet de top 10.

Over Stratego
Al decennialang weet Stratego generaties spelers van alle leeftijden te boeien. Inmiddels zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht. Het doel van dit klassieke bordspel is om de vlag van je tegenstander te veroveren, terwijl je je eigen vlag bewaakt. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je hebt een heel leger tot je beschikking, plus een verleidelijke spionne en zes bommen. Recentelijk heeft Koninklijke Jumbo een vernieuwde versie van Stratego Original uitgebracht. De verpakking is in een geheel nieuw jasje gestoken en bevat de originele voorbedrukte speelstukken, een Stratego quick start guide en een geheime oefenmissie, om snel vertrouwd te raken met de rangen en spelregels.

Foto's: Media Tornado.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Uw eigen grafschrift


Verzin uw eigen grafschrift voordat

anderen dit voor u gaan doen

Alsof het uw laatste wens is en in

Kopstoot zo wordt vastgelegd


Enkele voorbeelden, mijn goede oma

sprak lang voor haar dood de wens:


‘Hier ligt Nel, naar genoegen genoten’


Mijn moeder Maria had bij leven en

welzijn al lang de volgende bedacht:


‘O, horizon, o, horizon

en altijd zal ik je tegenkomen’


En aldus geschiedde dus op haar steen


Over de mijne twijfel ik nog tussen:


‘Eindelijk rust in de tent’

Of

‘De laatste ronde!’Jim Postma

  • Nieuw

  • Reacties