Opening Urban Sports Park Hoogvliet

6687-opening-urban-sports-park-hoogvliet

Op zaterdag 26 augustus om 12.00 uur opent wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) het grootste openbare Urban Sports Park van de wereld in Hoogvliet. Uniek aan dit Urban Sports Park is de combinatie van verschillende urban sports op één locatie waar iedereen, jong en oud, actief kan zijn. Pers is van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.


Sporten in de buitenlucht
Iedereen kan zich wagen aan sporten zoals freerunning, tricking (mix van vechtsport en acrobatiek), skaten, stuntstep, BMX, calisthenics (krachttraining in de buitenlucht) en bootcamp. Ook het feit dat het park naast de bestaande gymzaal ligt van het Nederlandse urban sports center 010Trickz, maakt het uniek.

Droom Urban Sporters komt uit
Het Urban Sports Park is tot stand gekomen na een intensief participatietraject met een aantal urban sporters uit Hoogvliet. Deze Hoogvlietse urban sporters zijn de initiatiefnemers en hebben aan de basis gestaan van het ontwerp. In samenwerking met de gebiedscommissie, de omwonenden en de aannemende partijen GKB en SkateOn is het definitieve ontwerp tot stand gekomen. Met de realisatie van het park komt de droom van deze sporters uit.

Programma opening 26 augustus
12.00 uur: Feestelijke opening door wethouder Adriaan Visser en een demonstratie van diverse urban sports en muziek
12.30 uur: Ervaar zelf het Urban Sports Park!
(Met rondleidingen en informatie over de sporttoestellen voor de beginnende urban sporter, skaten voor de kleine urban sporter en een skate wedstrijd)
16.00 uur: Einde programma

Locatie: Urban Sports Park Hoogvliet, Middenbaan Zuid 71 in Hoogvliet.

Afbeelding: 010Trickz

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties