Wie van de acht winnaars wordt ‘echte winnaar’ bij 37ste NN Marathon Rotterdam?

6465-wie-van-de-acht-winnaars-wordt-echte-winnaar-bij-37ste-nn-marathon-rotterdam

Als de voortekenen niet bedriegen krijgt de 37ste NN Marathon Rotterdam komende zondag het karakter van een spannende én snelle race. Op de Coolsingel starten maar liefst acht topatleten die al eens een marathon hebben gewonnen, recentelijk hun pr hebben gevestigd en nog in volle ontwikkeling zijn. Ze richten zich op een schema van 2.05. (Bron foto: NN Marathon Rotterdam)


Abera Kuma is een van de acht prominenten. De atleet uit Ethiopië, in 2015 winnaar op de Coolsingel, is er op gebrand voor de tweede keer de NN Marathon Rotterdam op zijn naam te brengen. Kuma bezit een persoonlijk record van 2.05.56. De Kenianen Marius Kimutai (pr 2.05.47) en Laban Korir (2.05.54) zijn op papier de voornaamste concurrenten.

Kuma moest eerder dit jaar na een val opgeven tijdens de marathon van Dubai. Nu wil hij zich revancheren in Rotterdam, op een vlak en snel parcours en in een goed georganiseerde race.

Behalve Kimutai, Korir en Kuma hebben Festus Talam (pr 2.06.26), Philemon Rono (2.07.07), Lucas Rotich (2.07.17), Luka Kanda (2.07.20) en Lawrence Cherono (2.07.24) al eens gezegevierd in één of meer marathons . Ze zullen in Rotterdam als winnaars onder elkaar de vraag moeten beantwoorden wie de ‘echte’ winnaar is.

Opvallende marathon-debutant is Paul Koech. De 35-jarige Keniaan is een fenomeen op de steeple chase (onder meer brons op de Olympische Spelen van 2004, Athene). Vanwege zijn successen stelde hij de geplande overgang naar de marathon steeds uit. Na knieklachten waagt hij zich op aanraden van de befaamde Belgische orthopeed Johan Bellemans niet langer aan de zware hindernisrace. Koech, die vorige maand bij de NN CPC Loop Den Haag (halve marathon) opviel met zijn tijd van 1.01.03, wil in Rotterdam met de kopgroep mee.

Zie voor het complete deelnemersveld www.nnmarathonrotterdam.nl/media..

NEDERLAND

De nationale top is uitstekend vertegenwoordigd tijdens de 37ste NN Marathon Rotterdam. Regerend marathon-kampioen Khalid Choukoud en Abdi Nageeye hebben nadrukkelijk aangekondigd als eerste Nederlandse atleet ooit op de Coolsingel te willen finishen binnen de 2 uur en 10 minuten. Michel Butter noemt dat ‘geen doel op zichzelf, maar wel een langgekoesterde wens’. Marti ten Kate kwam in 1989 het dichtst in de buurt: 2.10.04.

Nageeye is vanwege zijn klassering bij de eerste 12 van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro al voorgeselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Londen (4 tot en met 13 augustus). De WK-limiet is 2.11.00.

Bij de vrouwen verschijnt kampioene Ruth van der Meijden aan de start. Ze greep vorige maand, net als Butter, de Nederlandse titel op de halve marathon. De WK-limiet voor de vrouwen is 2.28.00.

Zie voor het complete deelnemersveld www.nnmarathonrotterdam.nl/media..

VROUWEN

Ook bij de vrouwen heeft de 37ste NN Marathon Rotterdam een interessant deelnemersveld. Met Lucy Karimi (pr 2.24.46), Eunice Chumba (2.25.00) en Meskerem Assefa (2.25.12) komen drie toppers aan de start die met hun onlangs gelopen persoonlijke records aan elkaar gewaagd zijn. In de bloei van hun sportieve leven willen ze op de Coolsingel finishen met een persoonlijk record van om en nabij de 2.23.00. Zoals hierboven al gemeld, is Ruth van der Meijden de Nederlandse favoriete.

Zie voor het complete deelnemersveld www.nnmarathonrotterdam.nl/media..

JEUGSPORTFONDS

Het goede doel van de 37ste NN Marathon Rotterdam is het Jeugdsportfonds. Dankzij deze organisatie kunnen kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimaal inkomen hun sportdroom bij een club waarmaken. Het Jeugdsportfonds betaalt jaarlijks voor circa 35.000 jongeren de contributie, kleding en benodigde sportattributen.

jim postma :
Jullie kunnen en mogen inzetten wat jullie willen, in prognoses en weddenschappen!

Maar mijn belofte over een zeer goede fles wijn, Gran Reserva 2008 (Spanjool), geldt alleen voor onder de 2.05.

Anders ga ik Vandaag en Morgen ook nog een keer failliet...@@@

donderdag 06 apr 2017

Rinus Vuik :
Jim, ik neem aan dat er op een tijd boven de 2.05 gegokt kan worden, en de dichtstbij zijnde tijd wint. Uiteraard komen dan tijden beneden 2.05 automatisch te vervallen.Geldt ook voor een eindtijd beneden 2.05, die er boven vallen dus af!
Kortom mensen, gok op een eindtijd, en we zullen zien of deze boven of onder 2.05
uitkomt!

woensdag 05 apr 2017

Rinus Vuik :
De eindtijd zal afhangen van de factoren temperatuur en wind.
Met de temperatuur zit het wel snor, de wind mag iets minder zijn, maar zal meevallen. Een toptijd zit er dus in...moeten de lopers wel meewerken.Ik gok op een tijd van 2.04.46! Zou heel mooi zijn!

woensdag 05 apr 2017

jim postma :
Gaan we met zijn allen hier nog op wedden? Wedden boven de 2.05 uur, of daaronder.

Wie het dichtste bij is onder de 2.05, krijgt van mij een sublieme Spaanse Gran Reserva rode wijn uit 2008.

Let wel, alle weddenschappen boven de 2.05, komen hierbij voor mij te vervallen.

dinsdag 04 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties