Schaatshal tot 28 februari 2016 open

5784-schaatshal-tot-28-februari-2016-open (Door Zettie Leeuwenburgh)
Schaatsbaan Rotterdam, het verrassende Stadsinitiatief 2013 van de Stichting Sportland, op het Sportcomplex Toepad (95) in Rotterdam-Kralingen opent onverwacht vroeg.

Ondanks de hoge buitentemperaturen zijn al dit weekeind de deuren van de overdekte Funbaan open gegaan. De baan is vooral geschikt voor ‘de kleintjes´, beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen, ijshockeyers en enthousiaste beoefenaars van het Schotse schaatsspel curling.

 De fanatieke wedstrijdrijders moeten, volgens (onbezoldigd) directeur Robbert Wever nog even geduld hebben tot 28 november.Geduld
De fanatieke wedstrijdrijders moeten, volgens (onbezoldigd) directeur Robbert Wever nog even geduld hebben tot 28 november. Dan gaat ook de officiële 400-meter Schaatsbaan open. Plannen om het schaatsseizoen zo mooi mogelijk te maken voor alle schaatsliefhebbers in Rotterdam en verre omgeving zijn er te over en Wever hoopt op meer dan 150.000 actieve bezoekers. Met dit aantal sloot de schaatsbaan het vorig schaatsseizoen in 2014 af.

Bouw
Op 16 november is de bouw van de grote ijsbaan begonnen, een overkapping die 12 meter breed en 6 meter hoog is, een klus die op 28 november geklaard moet zijn. Dan kunnen ook de snelheidsduivels, jonge talenten en schaatsverenigingen weer op Schaatsbaan Rotterdam terecht.
Er blijken al veel aanmeldingen te zijn voor onder meer de Curling-clinics. Voor gewone schaatslessen voor de allerkleinsten en beginnende schaatsers loopt het storm. Werd vorig jaar voor het eerst weer een echte Rotterdam Schaatsmarathon gereden, ook voor dit seizoen staat die op het programma.

Sterren
Wie weet zien we daar wel de schaats-sterren, die afgelopen week zulke mooie prestaties leverden tijdens de KNSB Cup in Enschede. De regionale schaatsers, zoals Erik Jan Kooiman, Sanneke de Neeling en Diane Valkenburg, die startbewijzen veroverden voor de World Cup.

Eén ding is zeker: ’Niets is wat het lijkt’. In Rotterdam ligt een pracht van een schaatsparadijs op een kunstgrasveld waar 8 maanden per jaar wordt gehockeyd en in de wintermaanden wordt geschaatst.

De baan is vooral geschikt voor ‘de kleintjes´, beginnende schaatsers, schoolschaatsen, kunstschaatsen, ijshockeyers en beoefenaars van curling.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties