Culinesse groeit

8245-culinesse-groeit

(tekst en foto's Rinus Vuik)

Op de nieuwe locatie aan de Zevenhuizerplas vond afgelopen 29, 30 en 31 Augustus de 9e editie plaats van Culinesse, een gecombineerd evenement waar culinair – en muzikaal hand in hand gaan. Onze journalist / fotograaf Rinus Vuik
bezocht de vrijdagavond en woonde het optreden van Waylon geheel bij.

Het was even wennen aan de nieuwe locatie als je de vorige editie nog in het geheugen hebt. Toen was alles geconcentreerd aan de oostkant van het strand in Nesselande, lagen de twee podia op een steenworp afstand van elkaar en vanaf de 'eetgelegenheden' direct bereikbaar!


Nu werd gekozen voor een locatie aan de westzijde en een stuk strand tegenover het winkelcentrum en lagen het Dada podium en Culinesse (hoofd-) podium zo'n 900 meter uit elkaar. Het pendelen tussen beide podia leverde irritatie onder de bezoekers op.

Om van het ene naar het andere podium te trekken, moest een smalle corridor naar het strand worden genomen. Dat leidde tot opstopping en daardoor moesten de pendelaars tussen het Culinesse- en Dada podium, onder veel gemopper terugkeren vanwaar ze waren vertrokken.

Onverlet blijft het een uitstekend programma, dat over de drie dagen werd verspreid.

Op donderdag werd afgetrapt door het Zeeuwse Bløf en op de zaterdag afgesloten door de zanger Wulf die in 2012 in de Voice of Holland naar huis werd gestuurd, maar zich sindsdien ontwikkeld heeft tot een uitstekende zanger / performer.

Hiertussen een boeiend programma met Davina Michelle, die echt op het Culinesse podium thuis hoorde, ex-Eurovisie Songfestival deelnemer Waylon (zie de foto's), zangeres Maan, Jett Rebel, Di-Rect, Guus Meeuwis, Clouseau etc., allen waarborg voor een wederom uitverkocht 'huis!'

Een extra lans wil ik breken voor de uitstekende en zeer vriendelijke bediening van de vele drank- en voedsellocaties, een verademing.

Zie de impressie hieronder.


Foto 1 t/m 3: Het publiek:

Foto 4 t/m 10: Een spetterend optreden van Waylon:

Foto 11 t/m 15: Publiek voor, tijdens en na de optredens:

Foto 16 en 17 Jett Rebel:

Foto 18 t/m 21: Optreden van Di-Rect

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender : RV&M
emailadres contact@vandaagenmorgen.nl

dinsdag 03 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties