Afscheid zoals onze Jim het wilde

7910-afscheid-zoals-onze-jim-het-wilde (Door Hennie van der Zouw)


Op vrijdagmiddag 15 februari 2019, vanaf 16:30 uur verschenen familie en veel vrienden, bekenden en kennissen van Jim Postma op de begraafplaats Laurentius in Rotterdam Crooswijk, om op de manier die Jim graag wilde, in stilte afscheid van hem te nemen.

Onder de belangstellenden bevonden zich vrienden uit de Rotterdamse politiek, vrienden en oud collega's uit de Rotterdamse journalistiek en veel vrienden en bekenden uit de wereld van de Rotterdamse Kunst en Cultuur.

Vanaf half vijf werd in stilte afscheid genomen van Jim Postma in de zaal van begraafplaats Laurentius. Om ongeveer vijf uur begeleiden de aanwezigen de kist naar het gebouw waar de crematie plaats zou vinden.


Daarna, vanaf zes uur volgden vele belangstellenden Jims gebruikelijke kroegentocht: Van Café Companje aan de Teilingerstraat ging het gezelschap via Café Centraal naar Café De Bel. Alle vrienden en bekenden waren hierbij uitgenodigd.

Foto hierboven: St. Laurentius. Rooms Katholieke Begraafplaats & Crematorium. (Foto © Wim de Boek).

Foto hierboven: De ingang van St. Laurentius. Rooms Katholieke Begraafplaats & Crematorium. (Foto © Wim de Boek).

Foto © Wim de Boek.

Foto © Wim de Boek.

Op de foto hierboven op de voorgrond rechts: de broer van Jim: Arjen (Jens, zoals Jim hem altijd noemde) met echtgenote. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Rechts collega journalisten van het Vrije Volk: Aad van Cortenberghe, Hans Roodenburg met echtgenote. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Op de voorgrond Vrije Volk collega’s Jan Booister en Leo Pronk. Ernaast beeldend kunstenares Lynda Deutz. Achter Ellie Rietveld. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Sandra Kleij, voormalig uitbaatster Cafe Walenburg, Yvonne Nesselaar en Paul Hosek filmproducent, cameraman. (Foto © Wim de Boek)

Foto hierboven: Hennie van der Zouw van Avant, met echtgenote Bea. (Foto © Wim de Boek)

Foto hierboven: Links Rotterdamkenner bij uitstek Jan Oudenaarden met beeldend kunstenaar/dichter Juan Heinsohn Huala. (Foto © Wim de Boek)

Foto hierboven: Vijf fervente Vandaag & Morgen volgers. v.l.n.r. De heren Joop Viergever, Einar Been, Rob Braams, Mark Boninsegna, Ed Wingelaar. (Foto © Wim de Boek)

Op de foto: Radio Rijnmond programmamaker Roland Vonk gehurkt in gesprek met voormalig Vrije Volk verslaggever Jan Booister. Nostalgisch sportverslaggever bij De Oud Rotterdammer Nico Tempelman kijkt toe. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Van links naar rechts voormalig Barlady Café Walenburg Ellie, modeman Andre van der Riet, Sandra Kleij, Paul Hosek. (Foto © Wim de Boek)

Op de foto: Van links naar rechts vaste commentator Vandaag en Morgen Jan Tak, Vandaag en Morgen columnisten Ronald Sörensen en Ronald Glasbergen. Tussen deze heren ‘loert’ Frans Companje. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Uitbaters Café Centraal Anneke en Frans Companje. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Beeldend kunstenares Hélène van Stralen, presentatrice Connie Pieters. (Foto © Wim de Boek)

Vrienden van Jim op de binnenplaats van Laurentius. (Foto © Wim de Boek)

Op de foto hierboven: Van links naar rechts beeldend kunstenaars Alex Meidam, Cor Kraat , Lynda Deutz met voormalig politieman Adriaan Zijlmans. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Hans Goosen en Therese Steur Stichting Rotterdamse Sociale Alliantie tegen Armoede ROSA. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Dichter Ton Huizer met zanger/dichter Peter Goedhart. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Van links naar rechts Schaker Rinus Feldmann , organisator ‘Woordnacht’ Hans Sibarani, grafisch ontwerper/uitgever Pieter Kers. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Vandaag en Morgen columnist Ronald Sörensen, V&M redactrice Marcella Deen en Jan Tak. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Voormalig vaste fotograaf Vandaag en Morgen Robert van Schaik met partner Panda van der Raaf. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Van links naar rechts John en Miep Hakke, Hansje de Reuver, David de Gier, Tejo Vlaanderen,Tonny de Korte. (Foto © Wim de Boek)

Foto © Wim de Boek.

Foto hierboven: Links: Jan Wielaard, Frans Meijer met daarachter Dirk Mellema. Rechts broer Arjen Postma en Ronald Glasbergen. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Ineke Palm van de SP, Juan Heinsohn Huala, dichter Marco Nijmeijer met vrouw Maura. (Foto © Wim de Boek.)

Foto © Wim de Boek.

Op deze foto: Van links naar rechts Paul Hosek, Jana Beranová, Frans Meijer en uitvaartbegeleidster Laurentius. (Foto © Wim de Boek)

Foto © Wim de Boek.

Van links naar rechts Yvonne Nesselaar, Peter Goedhart, dichter Edwin de Voigt, Roland Vonk, Ton Huizer, beeldend kunstenaars Jan Wagner en John Wouda. (Foto © Wim de Boek).

Foto © Wim de Boek.

Een dierbare foto (Foto © Wim de Boek).

Hierboven: Jana Beranová , Frans Meijer, Paul Hosek, Roos Peters, Ronald Glasbergen. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Jana ,daarachter schaker Adri elfrich, Frans Meijer, Nely Koetsier, Paul Hosek en rechts Ronald Glasbergen. (Foto © Wim de Boek)

Jana wordt getroost door Panda van der Raaf. (Foto © Wim de Boek)

Na de plechtigheid. Midden uitvaartverzorgster Laurentius.... (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Fotograaf Caspari de Geus, Roland Vonk. (Foto © Wim de Boek)

Op deze foto: Annelies van Voorden-Amsterdam met het Schildersbeest Rinus Blomsteel. (Foto © Wim de Boek)

Na de plechtigheid..... (Foto © Wim de Boek)

Foto © Wim de Boek.

Foto © Wim de Boek.

Op de foto hierboven: Staand journaliste Janny Kok, echtpaar Martin en Caroline van Kippersluis-Dijk , zittend tekstschrijver Peter Bulthuis. (Foto © Wim de Boek)

Hierboven: Annelies van Voorden-Amsterdam met voorheen Vrije Volk Cultuur en Entertainment verslaggever Louis du Moulin . (Foto © Wim de Boek)

Foto © Wim de Boek.

Hierboven: Mede eindredacteur tevens Staffotograaf Vandaag en Morgen, de op afstand aanwezige Rinus Vuik. (Foto © Wim de Boek)

Symbolisch afscheid van Vandaag en Morgen Krantenman Jim Peter Postma / laatste foto. (Foto © Wim de Boek)

Met dank voor de foto's en onderschriften aan Wim de Boek.

Rinus Blomsteel :
Beste vriend,

Ik zal je missen als vriend,het ga je goed daarboven.
Tot ziens gozer.
Rinus Blomsteel het schildersbeest van Rotterdam

vrijdag 07 jun 2019

Janny Kok :
Inderdaad, het was een gedenkwaardige middag en avond. We zullen dit speciale afscheid van Jim niet licht vergeten.

dinsdag 19 feb 2019

marcella deen :
Het was prachtig

dinsdag 19 feb 2019

Arie Torcque :
Mooie reportage, alsof ik er zelf bij was....

maandag 18 feb 2019

Rinus Vuik :
Mooi en compleet verslag van het afscheid van us Jim. Dank aan Hennie (lay out) en Wim voor het fotoverslag! Alsof ik er echt bij was!! Waar Jim ook moge zijn: Ik zie een vette glimlach van goedkeuring op zijn gelaat, met de duim omhoog.

maandag 18 feb 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties