Sprookjesachtig Rusland: ‘Let it snow, let it snow’

7838-sprookjesachtig-rusland-let-it-snow-let-it-snow

(Door Jim Postma)

Onze fotograaf Rinus Vuik verkeert al weer een tijdje Siberië, het winterse Rusland in het Noorden. Met soms gevoelstemperaturen van tussen de 45 en min 50 graden. Als het daar sneeuwt dan kan dit dagen achter elkaar doorgaan en hebben wij hier wat dit betreft niets om over te klagen.

De Russische winters daarentegen kunnen ook sprookjesachtig zijn, gezien de beelden die Rinus Vuik heeft gemaakt in zijn Siberische verblijfplaats Kemerovo en in Moskou. Allemaal nog in Kerstsfeer.

‘In Rusland’, zo verklaart Vuik, ‘worden de Kerstdagen en Oud en Nieuw twee keer gevierd. En daarom zijn de versieringen hier nog niet verwijderd. De Russische,Servische en Grieks Orthodoxe Kerken vieren de Kerst op 7 en 8 januari en Oudejaarsavond pas op 13 januari. Voor deze orthodoxe gelovigen begint het Nieuwe Jaar dus op 14 januari'

De Kerstman kennen ze niet,maar wel de veel oudere Vadertje Vorst of Koning Winter.


Foto's: Rinus Vuik.


Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Rinus helemaal waar, een pracht land maar jammer genoeg met een groot verschil tussen arm en rijk (nou ja eigenlijk net als in NL.)

donderdag 24 jan 2019

Rinus Vuik :
De tijden veranderen Jan...'Times they are a changin'/Bob Dylan.
Zelf ben ik tot nu toe keurig behandeld,geen gedoe op de vliegvelden en fotografeer wat ik wil.Wij Westerlingen moeten eens af van dat Koude Oorlog syndroom,jarenlang door de Westerse media en ook op school door de leraren gevoed.
Zelf vrees ik Trump meer dan Putin, die zeker niet dom is.

donderdag 24 jan 2019

Jim Postma :
Reactie mede doorgegeven door collega fotograaf Wim de Boek:


'Het lijkt potverdorie wel Disneyland!'

Zie daar Poetin al, verkleedt als Micky Mouse. Of Dagobert Duck!

Beslist niet als 'Willy Wortel'. Daar is onze Wortel veel te slim voor!

woensdag 23 jan 2019

Jan Tak :
Weer prachtige foto's van het Rode Plein Rinus ooit liep ik daar toen een soldaat plots een machinepistool op me richtte en naar mij video-camera wees, nou dan voel je je even niet prettig. Gelukkig kwam zijn meerdere snel tussen beide, bleek dat de soldaat dacht dat ik met de camera naar het graf van Lenin wilde en daar is fotograferen ten strengste verboden.

Ik weet niet hoe het nu is maar van westerlingen moesten ze toen sowieso niets hebben dat lieten ze duidelijk merken. Hoop voor jou dat ze nu wat slimmer zijn, veel plezier gewenst.

woensdag 23 jan 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, Limpopo (Zuid-Afrika)

(door Kees Versteeg)Ons Rotterdam is niet het enige Rotterdam. In Zuid-Afrika zijn er liefst twee plaatsen die Rotterdam heten. Een in de Oost-Kaap provincie, de ander in Limpopo, het noordelijk deel van Zuid-Afrika. Het Rotterdam in de Oost-Kaap lijkt een plaatsje te zijn waar nauwelijks iets gebeurt. Het is zo onbeduidend dat het niet eens in de Afrikaanse Wikipedia voorkomt. Er is wel een Facebook-pagina over dit Kaapse gehucht aangemaakt, maar na het plaatsen van drie berichten is de maker opgehouden. Er vindt een Mountainbike evenement plaats op 31 augustus, voor wie er naartoe wil.


Rotterdam, Limpopo is heel andere koek. Wie Wikipedia ‘deursoekt’ vindt:


‘Rotterdam, Limpopo is 'n nedersetting in die ooste van die Limpopoprovinsie, Suid-Afrika. Dit val onder die beheer van die Groter Letaba Plaaslike Munisipaliteit wat onder die Mopani-distriksmunisipaliteit ressorteer.’


De ‘nedersetting’ telt minder dan 5.000 inwoners. Maar dat zegt niets over het geweld. Een nieuwsitem van SABC News op Youtube doet je huiveren. De volgende gebeurtenis vond al in 2016 plaats, maar iets zegt me dat eenzelfde geweld zich in de toekomst makkelijk kan herhalen.


Een aantal jongeren terroriseerden ouderen in Rotterdam. Nadat twee oudere vrouwen werden verkracht en beroofd, volgde er een lynchpartij met één dode. Het opgetrommelde volk duwde een brandende autoband om de nek van een 22-jarige man, om hem daarna te stenigen. Er staan gruwelijke foto’s van deze ‘mob justice’ op internet. Vijf huizen van medeverdachten werden in brand gestoken. De Zuid-Afrikaanse politie zegde toe een onderzoek in te stellen.foto:picluck.net

  • Nieuw

  • Reacties