Pacal, een meer dan bijzondere hond

6450-pacal-een-meer-dan-bijzondere-hond

(door Rinus Vuik)

Er bestaan heel veel overgeleverde verhalen over bijzondere huisdieren, en ook de literatuur laat zich niet onbetuigd. Waarom juist dan dit verhaal? U mag dit voor uzelf uitmaken door de aaneengeschakelde bizarheden te lezen, nee, tot u te nemen. Pacal en zijn 'baasje' RS verdienen dit.


Het was niet om aan te zien, maar ook hartverscheurend, en voor eigenaar RS bijna niet te bevatten hoe zijn Pacal daar langs het metrospoor lag. Totaal opengereten, alle vitale inwendige lichaamsdelen lagen bloot, één van de poten bijna afgerukt, een afgrijslijk aangezicht, om van te janken. Hier lag een hond die ter dode was opgeschreven, en als dit in Afrika plaats zou hebben gevonden, zouden de aasgieren zich al hebben verzameld, wachtend op het moment om zich tegoed te kunnen doen aan het overschot van een hond.

En die hond zou dan Pacal moeten zijn. Niet dus...dan ken je Pacal niet...een ijzersterk(naar blijkt) dier, met een zeer grote drang om te willen overleven, bij zijn baas te willen zijn, en het wonder geschiedde.... Pacal overleefde, maar vraag niet hoe!

De aanleiding
RS liet op een dag, in de vroege morgen, zijn hond Pacal uit. Samen liepen ze langs het metrospoor, en deze keer was Pacal niet aangelijnd, vraag RS niet waarom, dit is nu eenmaal een gegeven.

Pacal met zijn baas en rechts in haar mand Misty, zijn kameraadje (Foto © Rinus Vuik)

Plotseling stormt Pacal richting een hem bekend zijnde herderse teef, die zich heel dicht bij het spoor bevond, wil haar attenderen weg te gaan bij het spoor, en sprong voor de aankomende metrotrein, die hem in volle vaart aanreed,en u weet inmiddels de gevolgen. Maar nog niet de afloop, een bijzonder verhaal op zich.

Een geluk bij een ongeluk
De bazin van de Mechelse herder, ook ontdaan, spoedde zich naar huis, en met haar echtgenoot en hun auto werd Pacal naar de op drie minuten afstand gevestigde dierenarts Dr Lammers gebracht, die nog aan het ontbijten was.

Deze sloot zijn praktijk 'voor onbepaalde tijd', en ging met Pacal aan de slag, samen met zijn echtgenote (ook dierenarts), alsmede zijn assistente.

Dr. Lammers wond er geen doekjes om en zei tegen RS: 'Er moet wel een heel groot wonder gebeuren wil uw hond het overleven'.

Met dit gegeven moest RS het voorlopig doen, en een heel spannend aantal uren brak voor hem aan, ook voor Pacal, zwevend tussen leven en dood!

Na zo'n zes uur opereren was Pacal stabiel, dankzij een voortreffelijk staaltje van chirurgie door dr. Lammers en zijn team, met gebruik van 28(!) meter hechtdraad! Aan het eind van de dag kon RS, met zijn zoon, Pacal ophalen. Samen sjouwden ze de hond naar boven, waar Pacal de komende dagen kon bijkomen.

Specialistische Dierenkliniek UtrechtNa vier dagen werd Pacal, in de auto van de dierenarts, door zijn assistente en RS naar de Dierenkliniek Utrecht vervoerd, dit op kosten van de dierenarts.

Vele operaties volgden, hetgeen ook met zich meebracht dat de kosten opliepen, en zo'n slordige 11.000 euro later werd Pacal ontslagen uit de Dierenkliniek Utrecht, letterlijk uitgezwaaid door het verpleegkundig personeel, dat van deze hond was gaan houden.

RS had, voordat de crisis uitbrak, een florerend aannemersbedrijf met 30 man personeel, maar moest o.a. vanwege een ineengestorte huizenmarkt al zijn personeel ontslaan en ging failliet. Om alle, aan Pacal gerelateerde (forse) rekeningen te kunnen voldoen werd hij gedwongen z'n spaargeld op te nemen, en kocht ook zijn pensioen af. De Belastingdienst kreeg lucht van RS zijn uitgaven voor zijn geliefde hond, en maakte het hem vervolgens alsmaar moeilijker, en uiteindelijk belandde hij in de Bijstand.

Pacal in een relaxte houding, dichtbij z'n baas (Foto © Rinus Vuik)

Voor hem meer dan de moeite waard, want hij had zijn Pacal nog, en die is hem ALLES waard! De band met Pacal is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden, en is een ijzersterke band, menig huwelijk mocht dit wensen.

Een reddende engel
Op een dag, RS had een vriend die twee etages lager woont op visite, en Pacal begon onrustig heen en weer te lopen, niets voor hem. Begon ook te janken, dat overging in blaffen. Toen Pacal naar de buitendeur liep, was dit voor RS het sein zijn hond te volgen, ging met zijn vriend naar buiten, namen de lift naar beneden, en daar aangekomen, nam Pacal hen mee naar de woning van de vriend. Eenmaal in de woning troffen ze de echtgenote van deze vriend aan, liggende op de bank.Pacal rende op haar af, bewoog zijn voorpoten op haar borst, likte de chocolade uit haar mond, waarin ze aan het stikken was.

De vrouw kon weer normaal ademhalen, tot opluchting van RS en zijn vriend, en zeker ook de vrouw wiens leven hij redde!

Niet zo verwonderlijk dat ook dit echtpaar een uitzonderlijk hechte band heeft met deze reddende engel!

Een ander echtpaar kon een goed bedoelde actie van Pacal niet waarderen, en dit ten onrechte! Op een dag moest RS met Pacal een rit met de metro maken, en eenmaal op het perron ontwaarde hij een kind dat zich te dicht aan de rand ervan ophield. Hij ging erop af en sprong tegen het kind op! Dat zag het echtpaar, druk bezig met hun mobieltje en totaal niet lettend op hun kind. Nee, dat deed Pacal! De ouders van het kind zagen de actie van Pacal als die van een gevaarlijke hond, en waren beledigd! Hufters van ouders, chapeau Pacal!!

Pacal nu
Een kleine maand geleden werd bij Pacal lymfeklierkanker geconstateerd, een grote klap voor RS, en die lijdt er zichtbaar onder sinds deze keiharde mededeling.

Deze keer zal geen wonder redding brengen, niet het wonder dat hem het leven schonk, en hem nog vele mooie jaren met zijn baas RS opleverde. Het is uiterst wankel of hij nog 10jr oud zal worden. Maar hetgeen RS het meeste zorgen baart is het niet op een waardig afscheid kunnen nemen van zijn maatje. Hij rilt bij het idee zijn hond te moeten laten ophalen, dit ter vernietiging, te worden vermaald en vervolgens dienende tot veevoer.

Hij wil zijn Pacal laten cremeren, maar heeft hier niet de middelen voor , en dat doet hem pijn, heel veel pijn. Beste mensen, wij met z´n allen kunnen ons dierenhart laten spreken, wij moeten RS een waardig afscheid van zijn Pacal gunnen. Lees daarom ook de mededeling onderaan dit verhaal.

Ik wens RS heel veel sterkte en een waardig afscheid van ZIJN Pacal. Beiden verdienen het!

Pacal, met op de rechter foto zijn onafscheidelijke kameraadje poes Misty (Foto © Rinus Vuik)

Uit moverende redenen heeft de eigenaar van Pacal ervoor gekozen alleen zijn initialen te laten vermelden. Zijn naam en persoon zijn aan de schrijver dezes bekend. Als u RS en zijn Pacal een waardig afscheid gunt, dan kunt u een bijdrage naar keuze storten op bankrekening NL85ABNA0617582122, onder vermelding van Voor Pacal.

Marcella Deen :
Dank je Jim!!!!

zaterdag 25 maart 2017

jim postma :
Evenals Pacal en zijn bijzonder 'loving baasje!'

Twee keer Amen, in dit toch bijzonder specifieke geval...@@@

vrijdag 24 maart 2017

jim postma :
In café-restaurant 'De Pijp', vlak naast de Nieuwe Binnenweg, staat al decennia lang in zwart viltstift de tekst op de pleedeur ('Heren'): 'Ik zit in het verzet!
Maar niemand weet dat het oorlog is!....@@@

Sta in deze voor je, achter je, naast je Marcella: 'Jammer dat niemand naast mij vecht'....

Nogmaals dus Mar:'Naast je, achter je, maar vooral voor je!'

VOORAL: LOVE!

vrijdag 24 maart 2017

Marcella Deen :
Hoe pijnlijk is een afscheid
En hoe heerlijk is een moment
Te kunnen dromen over een tijd
Dat het verleden een toekomst brengt

Afscheid nemen kan ik niet
Vaarwel klinkt ook zo over de zee
Ik moet een keuze maken
En het antwoord is keihard nee

Ik weet niets te zeggen
En heb het fijn gehad
Heb niets meer uit te leggen
En vraag vergiffenis voor alle woorden die ik vergat

Een gevoel van eenzaamheid draag ik al langer bij me
Toch ben ik niet alleen
Met mijn eigen gedachten
Kan ik beter verder heen

Ouder worden en ervaring
Helaas ben ik weer degene of misschien wel de gelukkige die dit zegt
Helpt je op het juiste pad
Jammer dat niemand met mij samen vecht

vrijdag 24 maart 2017

Marcella Deen :
Artikel is mooi, helaas vind ik het commentaar bij deze zeer treurig dan al niet bijna narcistisch.Een respect mis ik bij deze, ieder voor zich en God voor ons allen? Wanneer ik de reacties las kwam er 1 woord in mij op....bah.Keer drie.

vrijdag 24 maart 2017

jim postma :
Zie in deze ook mijn reactie aan Rob (Timmer) in mijn commentaar aan hem via mijn commentaarverhaal (De wereld volgens Jim Postma) in: 'Een gek veroorzaakt een mediahype.'

Beslist niet slaande op Rob Timmer, maar een welgemeende apreciatie voor al zijn inspanningen voor Rotterdam Vandaag & Morgen!

vrijdag 24 maart 2017

Rob Timmer :
Aan alles komt een eind
Inderdaad er komt, hoe dan ook, altijd een einde aan alles. Soms gaat dat ongemerkt maar nu en dan ook met een schok(je). Na meer dan zeven jaar 24/7 inzet aan deze digitale krant voel ik dat het tijd is om afscheid te nemen.
Ik heb hier een volle dag over nagedacht en heb een besluit genomen. De redactionele standpunten op vele vooral sociale terreinen liggen inmiddels zover uiteen, en worden publiekelijk zo breed uitgemeten (zeker ook door mij), dat ik besloten heb om de herfst van mijn leven (zoals dat fijntjes werd opgemerkt) te gaan besteden aan andere zaken.
Maar… het was een mooie en zinvolle tijd en ik wens Rotterdam Vandaag & Morgen een goede toekomst!

vrijdag 24 maart 2017

jim postma :
Plaats hier dus nog eens zo'n 200 tot 300.000 'gelukzoekers' erbij, van de nu al reeds bekend staande 30 tot 50 miljoen (alleen al in Afrika) en we hebben hier (zoals vanaf buitenaf kennelijk nu de bedoeling is alleen van Rusland (alle grenzen daar hermetisch dicht en gelijk hebben zij) en het huidige Turkije onder Erdogan, een pure BURGEROORLOG.

Met tienduizenden, honderdduizenden en wellicht wel miljoenen doden.

Timmer wordt wakker, of neem anders tenminste 24 vluchtelingen in je huis. Sterkte in je keus!

donderdag 23 maart 2017

jim postma :
Plaats hier dus nog eens zo'n 200 tot 300.000 'gelukzoekers' erbij, van de nu al reeds bekend staande 30 tot 50 miljoen (alleen al in Afrika) en we hebben hier (zoals vanaf buitenaf kennelijk nu de bedoeling is alleen van Rusland (alle grenzen daar hermetisch dicht en gelijk hebben zij) en het huidige Turkije onder Erdogan, een pure BURGEROORLOG.

Met tienduizenden, honderdduizenden en wellicht wel miljoenen doden.

Timmer wordt wakker, of neem anders tenminste 24 vluchtelingen in je huis. Sterkte in je keus!

donderdag 23 maart 2017

jim postma :
Met je bijzonder ruime gift (was het nu weer 20 euro, of zelfs 'vanwege de hongerdood', zo'n 50 euro. En we zijn weer overal vanaf via giro 555.
Daarna kunnen wij met zijn allen in ons volkomen afgelegen 'Gallische dorpje' met al onze hervormde en gereformeerde kerkjes weer 'Hallelujah roepen'. Allen dan op zondag, want voor de rest van de week is ons 'Cognacje ziek!'

Timmer, zonder haast een enkele 'buitenlander, c.q. allochtone in heinde en verre vanaf, kom weer eens een jaartje in ons aller grote stad wonen. Wedden dat je dan totaal anders reageert dan in je bijbelse beschermde dorpje.

En dit is van mij geen enkele sneer. Behalve dat ik dan ook nog een keer, de waarheid (helpe zo God Almachtig), voor je gesloten ogen wil laten zien. Graag!

Met een landje van zo'n 17 miljoen inwoners (waarvan reeds 2 miljoen uit het buitenland) is 'er praktisch geen ruimte meer over.'Met een leger van werklozen hier ter plekke, een alsmaar grotere woningnood en een overvolle Zorg. Plaats hier nog eens zo'n 200 tot 300.00

donderdag 23 maart 2017

Rob Timmer :
Er zijn KLM-jenevertjes (ook lege) in omloop die inderdaad wat geld waard zijn.

Ik was op het moment van het artikel over Pacal, moet daar geen S tussen?, echt net klaar met een gift tegen de ellende in Afrika. Daardoor kwam deze 'hulpvraag' nogal bizar over.

Maar ik weet voldoende.

donderdag 23 maart 2017

Rinus Vuik :
Jan Tak@ Jij hebt volkomen gelijk Jan, maar als lieden als Hans Roodenburg en Rob Timmer, notabene uit het V&M nest, in de herfst van hun leven meer en meer afdwalen van de realiteit, dan is dit treurig(voor hen).Dank voor jouw nuttige tip en positieve reactie, dat zet zoden aan de dijk!Het is wel zo dat 150 euro wel heel veel geld is voor iemand in de bijstand, en is het dus zo dat alle kleine beetjes helpen.Ik kan melden dat er al gedoneerd wordt, dat weer wel!

donderdag 23 maart 2017

Jan Tak :
Gezellige boel hier, tot vandaag dacht ik hier een collegiaal clubje krantenjongens te treffen en nu als het om een paar centen gaat knokken ze elkaar de tent uit.
De gabbers laten zich mooi kennen.

En voor Pascal is te hopen dat hij een mooi afscheid krijgt wat overigen geheel niet zo duur hoeft te zijn, een mooie hondencrematie heb je al voor € 150,-- gewoon even een paar van die KLM huisjes van de foto op marktplaats zetten.

Huisdiercrematorium Rotterdam
Buitendijk 101
3078 XC Rotterdam
Tel: 010 – 483 33 85

donderdag 23 maart 2017

jim postma :
Totaal geen sneer, beste Rob! Jij bent immers voorstander om de twee of drie miljoen vluchtelingen die nu in Europa 'vast zitten in kampementen' hen te 'bevrijden' en ze als 'stroompje' te laten instromen, mede in ons reeds overvolle kikkerlandje.

Dan moeten die 20 miljoen alleen al uit Afrika die de hongersnood nabij zijn zeker naar onze welgevulde graanschuren laten komen, nietwaar?!

En laat jouw grove sneer erbuiten dat 'ons aller Pacal als een soort van St, Bernhardhond' (alleen die naam al...), die 20 miljoen gaan redden. Geen woorden in deze, maar daden, 'grote mensenvriend.'

donderdag 23 maart 2017

Rob Timmer :
'Grote mensenvriend' als sneer gaat nogal ver Jim!

Maar mogelijk kan ons aller Pacal een aanzienlijk deel van die mensen in Afrika nog redden.

woensdag 22 maart 2017

jim postma :
En nu nog wat onze 'grote mensenvriend' betreft, Rob Timmer. Op dit moment zijn in de hoorn het van Afrika 20 miljoen mensen aan het verhongeren en sterven van de absolute hongersnood.

Haast evenveel als de huidige inwoners van heel Nederland! Nee daar kom je niet mee met giro 555, haast allemaal in de klauwen van de omringende hyena's.

Er zijn momenteel zo'n 2500 miljardairs rondom deze hele wereld - die gezamenlijk al het geld in de handen hebben - van ongeveer de helft van deze planeet, namelijk zo'n 3,5 miljard inwoners.

Zie binnenkort mijn commentaar hierop in dit totaal huilerige en hypocriete wereldtheater...@@@

woensdag 22 maart 2017

jim postma :
Wilde in deze even onze Rinus Vuik (foto-journalist) de complimenten maken over dit toch bijzondere 'human-interest' verhaal, ondanks de 'Antihondenpoeppartij
van onze notoire mensenhater Roodenburg. Neem ook eens in deze een papegaai in huis die constant schreeuwt bij thuiskomst van zijn baasje: 'Lorre, lorre, lorre, die ouwe lulla, is niet meer wakker te porre!'

Ook in deze mijn hartelijke dank aan onze mede redactrice Marcella Deen!

Chapeau, voor jullie beiden!


Indeed: 'Ha, ha, ha!'

woensdag 22 maart 2017

Rob Timmer :
Ik gun als hondenliefhebber iedereen met een zieke hond het beste maar ben op dit moment even bezig met giro 555 om honderdduizenden jonge kinderen van de hongerdood te redden.
Gaat me ook niet lukken trouwens.

woensdag 22 maart 2017

Hans Roodenburg :
Bedrijfspensioen afkopen kan helemaal niet tenzij het op de AOW-leeftijd op jaarbasis hooguit enkele honderden euro's is. Lijfrente kan soms wél. Als je hengelt naar een bijdrage dan moet de persoon er ook voor uit komen. Hij kan zich niet verschuilen achter het feit dat de auteur van dit stuk de naam weet. Bovendien hij staat wel op de foto. Dus waarom niet met naam en toenaam in het stuk? Ik overweeg in mijn gemeente een antihondenpoeppartij, die open en bloot op straat schijten, op te richten. Ik kreeg van de Partij van de Dieren al een tweet dat 'de baasjes' ook geacht worden zich netjes te gedragen. Haha. Zijn we toch terug bij het belangrijkste waarmee NL zich bezig houdt.

woensdag 22 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties