Rare berichten

6387-rare-berichten (Door Rob Timmer)

Mensvarken… Laat het even op u inwerken... een mensvarken! Menselijke cellen en varkenscellen worden samengevoegd om uiteindelijk te komen tot de ‘productie’ van voor de mens bruikbare organen. Na vele jaren, en zo’n tweeduizend varkensembryo’s verder, bleek er een mogelijkheid te zijn.

Het gaat dus toch gebeuren, ook al duurt het nog minstens tien jaar. Varkens dragen in hun lijf organen van mensen die, indien nodig, uit die varkens kunnen worden gehaald om bij een mens te worden geïmplanteerd.

Het gaat volgens de ontwikkelaars voornamelijk om organen die schaars zijn, zoals bijvoorbeeld de kwetsbare alvleesklier. Varkens zijn ideale ’donordieren’ omdat de omvang van de organen op die van mensen lijkt.

***

‘Alarmkastjes’ voor maaltijdkoeriers. Ik wist even niet wat ik las, maar bij nader inzien is dit misschien niet eens zo’n slecht idee. Na een groot aantal overvallen op onze maaltijdhelden op de scooter,, is het niet zo gek om aan preventie te gaan denken.

Het gaat nog om een proef onder een flink aantal bedrijven. Na de proef met de in de kleding ingenaaide camera’s lijkt dit een betere preventie. Zodra de maaltijdkoerier onraad ruikt kan het geluidskastje worden geactiveerd. Een enorm kabaal is het gevolg.

Het is wel de bedoeling dat dan ook de omgeving op dit geluid gaat reageren en ingrijpt door de politie te bellen of op een andere manier hulp te bieden.

***

Zieke schoonmakers moeten doorwerken! Ziekenhuizen zijn altijd al een gevaar voor zieke patiënten. Door de gangen ‘zweven’ de bacillen van andere zieken en voor je het weet kom je nog veel zieker uit zo’n 'infectiepakhuis' dan je erin ging. Maar soms is opname helaas de enige optie.

Schoonmakers van het Erasmusziekenhuis mogen zich niet ziek melden als ze ‘aan de dunne’ zijn. Hun werkgever ziet dat niet als een probleem in een ziekenhuis. De vakbonden zijn laaiend en de werkgever van de schoonmakers kreeg vorige week de prijs voor ‘slechtste werkgever’ toegekend, of moet je in dit geval zeggen... toegediend.

Rob Timmer :
De sterretjes tussen de berichten hadden voor adempauzes moeten zorgen... :-)
Het zijn dus drie verschillende berichten.

vrijdag 10 feb 2017

Marcella Deen :
?????? Is dit schrijven van jou Rob of is er gehacked? Ik kan op meerdere alinea's reageren maar ik zie geen samenhang in embryo , camera of doorwerkende schoonmakers?

vrijdag 10 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties