Rare berichten

6387-rare-berichten (Door Rob Timmer)

Mensvarken… Laat het even op u inwerken... een mensvarken! Menselijke cellen en varkenscellen worden samengevoegd om uiteindelijk te komen tot de ‘productie’ van voor de mens bruikbare organen. Na vele jaren, en zo’n tweeduizend varkensembryo’s verder, bleek er een mogelijkheid te zijn.

Het gaat dus toch gebeuren, ook al duurt het nog minstens tien jaar. Varkens dragen in hun lijf organen van mensen die, indien nodig, uit die varkens kunnen worden gehaald om bij een mens te worden geïmplanteerd.

Het gaat volgens de ontwikkelaars voornamelijk om organen die schaars zijn, zoals bijvoorbeeld de kwetsbare alvleesklier. Varkens zijn ideale ’donordieren’ omdat de omvang van de organen op die van mensen lijkt.

***

‘Alarmkastjes’ voor maaltijdkoeriers. Ik wist even niet wat ik las, maar bij nader inzien is dit misschien niet eens zo’n slecht idee. Na een groot aantal overvallen op onze maaltijdhelden op de scooter,, is het niet zo gek om aan preventie te gaan denken.

Het gaat nog om een proef onder een flink aantal bedrijven. Na de proef met de in de kleding ingenaaide camera’s lijkt dit een betere preventie. Zodra de maaltijdkoerier onraad ruikt kan het geluidskastje worden geactiveerd. Een enorm kabaal is het gevolg.

Het is wel de bedoeling dat dan ook de omgeving op dit geluid gaat reageren en ingrijpt door de politie te bellen of op een andere manier hulp te bieden.

***

Zieke schoonmakers moeten doorwerken! Ziekenhuizen zijn altijd al een gevaar voor zieke patiënten. Door de gangen ‘zweven’ de bacillen van andere zieken en voor je het weet kom je nog veel zieker uit zo’n 'infectiepakhuis' dan je erin ging. Maar soms is opname helaas de enige optie.

Schoonmakers van het Erasmusziekenhuis mogen zich niet ziek melden als ze ‘aan de dunne’ zijn. Hun werkgever ziet dat niet als een probleem in een ziekenhuis. De vakbonden zijn laaiend en de werkgever van de schoonmakers kreeg vorige week de prijs voor ‘slechtste werkgever’ toegekend, of moet je in dit geval zeggen... toegediend.

Rob Timmer :
De sterretjes tussen de berichten hadden voor adempauzes moeten zorgen... :-)
Het zijn dus drie verschillende berichten.

vrijdag 10 feb 2017

Marcella Deen :
?????? Is dit schrijven van jou Rob of is er gehacked? Ik kan op meerdere alinea's reageren maar ik zie geen samenhang in embryo , camera of doorwerkende schoonmakers?

vrijdag 10 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties