Rare berichten

6387-rare-berichten (Door Rob Timmer)

Mensvarken… Laat het even op u inwerken... een mensvarken! Menselijke cellen en varkenscellen worden samengevoegd om uiteindelijk te komen tot de ‘productie’ van voor de mens bruikbare organen. Na vele jaren, en zo’n tweeduizend varkensembryo’s verder, bleek er een mogelijkheid te zijn.

Het gaat dus toch gebeuren, ook al duurt het nog minstens tien jaar. Varkens dragen in hun lijf organen van mensen die, indien nodig, uit die varkens kunnen worden gehaald om bij een mens te worden geïmplanteerd.

Het gaat volgens de ontwikkelaars voornamelijk om organen die schaars zijn, zoals bijvoorbeeld de kwetsbare alvleesklier. Varkens zijn ideale ’donordieren’ omdat de omvang van de organen op die van mensen lijkt.

***

‘Alarmkastjes’ voor maaltijdkoeriers. Ik wist even niet wat ik las, maar bij nader inzien is dit misschien niet eens zo’n slecht idee. Na een groot aantal overvallen op onze maaltijdhelden op de scooter,, is het niet zo gek om aan preventie te gaan denken.

Het gaat nog om een proef onder een flink aantal bedrijven. Na de proef met de in de kleding ingenaaide camera’s lijkt dit een betere preventie. Zodra de maaltijdkoerier onraad ruikt kan het geluidskastje worden geactiveerd. Een enorm kabaal is het gevolg.

Het is wel de bedoeling dat dan ook de omgeving op dit geluid gaat reageren en ingrijpt door de politie te bellen of op een andere manier hulp te bieden.

***

Zieke schoonmakers moeten doorwerken! Ziekenhuizen zijn altijd al een gevaar voor zieke patiënten. Door de gangen ‘zweven’ de bacillen van andere zieken en voor je het weet kom je nog veel zieker uit zo’n 'infectiepakhuis' dan je erin ging. Maar soms is opname helaas de enige optie.

Schoonmakers van het Erasmusziekenhuis mogen zich niet ziek melden als ze ‘aan de dunne’ zijn. Hun werkgever ziet dat niet als een probleem in een ziekenhuis. De vakbonden zijn laaiend en de werkgever van de schoonmakers kreeg vorige week de prijs voor ‘slechtste werkgever’ toegekend, of moet je in dit geval zeggen... toegediend.

Rob Timmer :
De sterretjes tussen de berichten hadden voor adempauzes moeten zorgen... :-)
Het zijn dus drie verschillende berichten.

vrijdag 10 feb 2017

Marcella Deen :
?????? Is dit schrijven van jou Rob of is er gehacked? Ik kan op meerdere alinea's reageren maar ik zie geen samenhang in embryo , camera of doorwerkende schoonmakers?

vrijdag 10 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties