Rare berichten

6387-rare-berichten (Door Rob Timmer)

Mensvarken… Laat het even op u inwerken... een mensvarken! Menselijke cellen en varkenscellen worden samengevoegd om uiteindelijk te komen tot de ‘productie’ van voor de mens bruikbare organen. Na vele jaren, en zo’n tweeduizend varkensembryo’s verder, bleek er een mogelijkheid te zijn.

Het gaat dus toch gebeuren, ook al duurt het nog minstens tien jaar. Varkens dragen in hun lijf organen van mensen die, indien nodig, uit die varkens kunnen worden gehaald om bij een mens te worden geïmplanteerd.

Het gaat volgens de ontwikkelaars voornamelijk om organen die schaars zijn, zoals bijvoorbeeld de kwetsbare alvleesklier. Varkens zijn ideale ’donordieren’ omdat de omvang van de organen op die van mensen lijkt.

***

‘Alarmkastjes’ voor maaltijdkoeriers. Ik wist even niet wat ik las, maar bij nader inzien is dit misschien niet eens zo’n slecht idee. Na een groot aantal overvallen op onze maaltijdhelden op de scooter,, is het niet zo gek om aan preventie te gaan denken.

Het gaat nog om een proef onder een flink aantal bedrijven. Na de proef met de in de kleding ingenaaide camera’s lijkt dit een betere preventie. Zodra de maaltijdkoerier onraad ruikt kan het geluidskastje worden geactiveerd. Een enorm kabaal is het gevolg.

Het is wel de bedoeling dat dan ook de omgeving op dit geluid gaat reageren en ingrijpt door de politie te bellen of op een andere manier hulp te bieden.

***

Zieke schoonmakers moeten doorwerken! Ziekenhuizen zijn altijd al een gevaar voor zieke patiënten. Door de gangen ‘zweven’ de bacillen van andere zieken en voor je het weet kom je nog veel zieker uit zo’n 'infectiepakhuis' dan je erin ging. Maar soms is opname helaas de enige optie.

Schoonmakers van het Erasmusziekenhuis mogen zich niet ziek melden als ze ‘aan de dunne’ zijn. Hun werkgever ziet dat niet als een probleem in een ziekenhuis. De vakbonden zijn laaiend en de werkgever van de schoonmakers kreeg vorige week de prijs voor ‘slechtste werkgever’ toegekend, of moet je in dit geval zeggen... toegediend.

Rob Timmer :
De sterretjes tussen de berichten hadden voor adempauzes moeten zorgen... :-)
Het zijn dus drie verschillende berichten.

vrijdag 10 feb 2017

Marcella Deen :
?????? Is dit schrijven van jou Rob of is er gehacked? Ik kan op meerdere alinea's reageren maar ik zie geen samenhang in embryo , camera of doorwerkende schoonmakers?

vrijdag 10 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties