Schouw special over DE 'newspub'

4704-schouw-special-over-de-newspub

De vroeger bekende ‘newspub’ De Schouw heeft een nieuwe eigenaar, Tineke Speksnijder, en de site Vandaag & Morgen (Rotterdam) bestaat op 2 oktober vijf jaar. Reden om in het kader van onze festiviteiten een ‘Schouw Special’ te maken. Met anekdotes en nostalgische verhalen van collega’s over dit voor journalisten beroemde café aan de Witte de Withstraat.


Bekijk hier de special (versie 031013)

Marian van Andel :
Bolle Frans zag buiten op het terras een man in een rolstoel de man wilde naar binnen. Galant reed hij de man naar binnen en zei hem "zeg maar waar je wil zitten!" Antwoordde de man "ik zit al!"

dinsdag 31 jan 2017

jim peter postma :
Heel mooi Henk Blom! Er was laters nog een mooiere. Er was in Ahoy een personeelsfeest van Het Vrije Volk. Daarna trok de hele meute naar de Schouw. Kale Willem kon die invasie niet meer aan, dus begon ik hem te assisteren achter de toog. Wat iedere HVV 'er ook bestelde, alles zette ik op de bon van onze Herman Wigbold (die dus nooit geld op zak had). Hij wist daar niets van. Totdat hij de volgende dag verscheen bij Bolle Frans. "Staat nog een bonnetje van je Herman', lachte Frans met veel plezier. Het bonnetje stond van boven tot beneden vol met streepjes voor consumpties. Waarschijnlijk toen zo'n 300 gulden. Ook toen vertrok onze Herman geen spier...
Hij declareerde het eenvoudig bij HVV-directeur Gerard Verschoor!

dinsdag 09 feb 2016

Henk Blom :
Prachtige special over de, in de jaren tachtig, mooiste kroeg van Rotterdam.
Aardige anekdote uit die tijd. Herman Wigbold bestelde zelf een biertje in een rustige Schouw. Te weinig mensen dus niets voor Herman, hij vroeg aan Jim Postma, betaal jij even voor me. Goed zei Jim, geef maar geld. Herman gaf hem een briefje van 25, Jim gaf het door aan Frans en zei: "Laat maar zitten." Herman vertrok overigens geen spier en verliet het Schouwtje.

dinsdag 12 nov 2013

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Meeroken (2) is nog dodelijker


Roken is dodelijk.

Meeroken is nog dodelijker.


Wonen in Rotterdam staat gelijk

aan het meeroken van 7 sigaretten

per dag, elke dag weer.


Onzichtbaar (roetzwarte longen)

fijnstof is de grote dooddoener.


Vluchten kan niet meer.


Advies Milieudefensie:

‘Pik nog even een zonovergoten

geheel rookvrij terrasje

op de maan’


Of: ‘STOP NU, onmiddellijk,

met ademhalen!’Jim Postma

  • Nieuw

  • Reacties