Schouw special over DE 'newspub'

4704-schouw-special-over-de-newspub

De vroeger bekende ‘newspub’ De Schouw heeft een nieuwe eigenaar, Tineke Speksnijder, en de site Vandaag & Morgen (Rotterdam) bestaat op 2 oktober vijf jaar. Reden om in het kader van onze festiviteiten een ‘Schouw Special’ te maken. Met anekdotes en nostalgische verhalen van collega’s over dit voor journalisten beroemde café aan de Witte de Withstraat.


Bekijk hier de special (versie 031013)

Marian van Andel :
Bolle Frans zag buiten op het terras een man in een rolstoel de man wilde naar binnen. Galant reed hij de man naar binnen en zei hem "zeg maar waar je wil zitten!" Antwoordde de man "ik zit al!"

dinsdag 31 jan 2017

jim peter postma :
Heel mooi Henk Blom! Er was laters nog een mooiere. Er was in Ahoy een personeelsfeest van Het Vrije Volk. Daarna trok de hele meute naar de Schouw. Kale Willem kon die invasie niet meer aan, dus begon ik hem te assisteren achter de toog. Wat iedere HVV 'er ook bestelde, alles zette ik op de bon van onze Herman Wigbold (die dus nooit geld op zak had). Hij wist daar niets van. Totdat hij de volgende dag verscheen bij Bolle Frans. "Staat nog een bonnetje van je Herman', lachte Frans met veel plezier. Het bonnetje stond van boven tot beneden vol met streepjes voor consumpties. Waarschijnlijk toen zo'n 300 gulden. Ook toen vertrok onze Herman geen spier...
Hij declareerde het eenvoudig bij HVV-directeur Gerard Verschoor!

dinsdag 09 feb 2016

Henk Blom :
Prachtige special over de, in de jaren tachtig, mooiste kroeg van Rotterdam.
Aardige anekdote uit die tijd. Herman Wigbold bestelde zelf een biertje in een rustige Schouw. Te weinig mensen dus niets voor Herman, hij vroeg aan Jim Postma, betaal jij even voor me. Goed zei Jim, geef maar geld. Herman gaf hem een briefje van 25, Jim gaf het door aan Frans en zei: "Laat maar zitten." Herman vertrok overigens geen spier en verliet het Schouwtje.

dinsdag 12 nov 2013

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

NEIN, ZWEI! ..

Toen in 1982 ene Helmut Kohl de nieuwe Duitse Bondskanselier werd, was nog maar weinig over hem bekend. Van Duitse collega journalisten hoorde ik dat de nu bij zijn overlijden zo geprezen politicus erbarmelijk slecht Engels sprak. Later hoorde ik wat voorbeelden hiervan.

Kohl was op bezoek bij president Reagan en op weg naar het Witte Huis crashte de limousine van de voor hem rijdende Margaret Thatcher op de limousine van president Reagan. Thatcher stapte uit en sprak:,, I am so sorry." Reagan antwoordde beleefd:,, I am sorry too." Waarop de limousine van Kohl ook botste en de Bondskanselier uit de auto sprong:,, I am sorry Three " sprak Kohl trots.

Later in New York na een bijeenkomst van de VN ging Kohl in een Amerikaanse kroeg wat met zijn secretaresse drinken. Zij wilde sherry. De barkeeper vroeg: ,,Do you want dry sherry?".

Kohl met stemverheffing: ,,NEIN, ZWEI!"

Fotobijschrift: in 1995 bezocht de toenmalige Bondskanselier Helmut Kohl het monument van Zadkine in het hartje van onze stad. Geflankeerd door links toenmalig premier Wim Kok en rechts van Kohl toenmalige burgemeester Bram Peper.
  • Nieuw

  • Reacties