Rozenburg bijna deel van Rotterdam

De colleges van Rozenburg en Rotterdam zijn het woensdag eens geworden over de voorwaarden voor een fusie van beide gemeenten. Indien de beide gemeenteraden akkoord gaan kan Rozenburg in 2010 een zelfstandige deelgemeente van Rotterdam worden.


Voor de medewerkers van de gemeente Rozenburg komen regelingen voor de overgang naar de gemeente Rotterdam. De inwoners van Rozenburg gaan profiteren van alle voordelen die voor Rotterdammers gelden. Daarnaast worden de gemeentelijke lasten in Rozenburg niet direct verhoogd.

De fusie ligt in Rozenburg gevoelig. Binnen het college was er in juli nog geen meerderheid voor het fusieplan. Omdat de gemeenteraad voor de fusie stemde, moest het college wel met Rotterdam gaan onderhandelen. De Rotterdamse gemeenteraad stemt op 4 december over het fusieplan. Rozenburg doet dat een week later.
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties