Peter van Heemst: "Verwijs index Antillianen is voor Rotterdam hard nodig"

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, is blij dat het kabinet alsnog wil gaan bekijken of de Verwijs Index Antillianen toch ingevoerd gaat worden.


"Afgelopen donderdag heb ik in het debat over de begroting voor 2009 al aangegeven dat het zorgelijk is dat de Verwijs Index door minister Vogelaar in de ijskast is gezet. Dat is een slechte zaak voor Rotterdam. De Verwijs Index is een onmisbaar middel om Antilliaanse jongeren in het vizier te houden die in Nederland van stad naar stad zwerven en in het criminele circuit verdwijnen."

Nadat de Raad van State had vastgesteld dat de Verwijs Index juridisch houdbaar is, liet minister Vogelaar vorige week weten dat zij had besloten deze Index alsnog niet te gaan invoeren. Daarmee werd Rotterdam een belangrijk middel uit handen geslagen om de overlast én criminaliteit van Antilliaanse jongeren die door Nederland zwerven goed aan te pakken.

Van Heemst hoopt dat het kabinet onder aanvoering van de nieuwe minister voor Integratie alsnog gaat besluiten de VerwijsIndex daadwerkelijk in te voeren: " Niet alleen om criminaliteit en geweld uit te bannen, maar juist ook om via hulp en zorg deze jongeren weer op het rechte pad te krijgen. "
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties