Oud-wethouder De Faria in nachtopvang

Oud wethouder Rabella de Faria heeft het afgelopen jaar noodgedwongen voor lange tijd een zwervend bestaan moeten leiden. De Faria's persoonlijke situatie was zo uit de hand gelopen dat zij gedwongen was zich bij de nachtopvang te melden.


Een bericht hierover in dagblad Metro is donderdagochtend door gemeenteraadslid Dries Mosch bevestigd. De Faria (48) was tussen 2002 en 2004 wethouder Veiligheid en Volksgezondheid.

De Faria gaf hoor carrière als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia in 2002 op voor een politieke loopbaan bij Leefbaar Rotterdam. Het jaar daarvoor werd zij nog gekozen tot zwarte zakenvrouw van het jaar.

In januari 2004 moest De Faria als wethouder aftreden nadat de Leefbaar Rotterdam fractie het vertrouwen in haar opzegde. Al snel hierna begonnen de financiële problemen. Een uitkering werd haar geweigerd omdat ze een koophuis bezat. Een belastingschuld leidde tot haar persoonlijk faillissement en haar huis raakte zij kwijt na de scheiding van haar man.

De oud-wethouder heeft nu bij vrienden onderdak gevonden.
jan :
Een triest verhaal is het toch wel een beetje. Je geeft je carriere niet op om bij het Leger des heils terecht te komen.

donderdag 27 nov 2008

eenechterotterdammer :
Dan heeft oud-burgermeester Peper z'n zaakjes toch iets beter op orde. ROFL

donderdag 27 nov 2008

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties