'Geef kroegen de ruimte'

De gemeenteraadsfractie van de Socialistische Partij (SP) heeft een motie gemaakt onder het motto: ‘Geef kroegen de ruimte’. De SP constateert daarbij het volgende: ,,- kleine ondernemers in Rotterdam – alle mooie woorden in de Horecanota ten spijt – nog vaak tegen bureaucratie en hoge kosten oplopen als ze bijvoorbeeld een terras voor een vergunningsvrije gelegenheid aanvragen, hun terras willen uitbreiden, of een rookruimte of –overkapping willen aanleggen.

Overwegende dat dit slecht is voor het horecaklimaat in Rotterdam, draagt het college op een goede inventarisatie te maken van de problemen waar horeca-ondernemers lokaal tegen op lopen en daarover binnen enkele maanden te rapporteren. In ieder geval sneller en soepeler om te gaan met aanvragen ten behoeve van aanpassingen in het kader van de invoering van het rookverbod en gaat over tot de orde van de dag.’’
Deze motie is getekend door SP-fractieleider Theo Cornelissen en zal aan de orde worden gesteld in de gemeenteraadsvergadering van 13 november.
Cornelissen heeft afgelopen maandag ook gesproken tijdens de horecademonstratie voor het Rotterdamse stadhuis, waar zo’n 200 cafémensen van voornamelijk bruine kroegen een pleidooi hielden voor het afschaffen van het rookverbod. Als gevolg van dalende omzetten dreigen veel kroegen hun deuren te moeten sluiten.
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties