Sociaal-democraten moeten 't opknappen

3672-sociaal-democraten-moeten-t-opknappen (Door Geert-Jan Laan)
Na het rampzalige gedooggedoe van het zonnekoninkje Mark Rutte is het tijd om een echte ervaren politicus in te zetten als nieuwe leider van de liberalen.

Mijn gedachten gaan dan uit naar Johan Remkes. Hij weerstond niet alleen het PVV-gebral in de provincie Noord-Holland waar hij commissaris van de koningin is, maar stond in de provincie Groningen ooit aan de wieg van een PvdA-VVD coalitie waarnaar nog steeds met toenemende nostalgie wordt teruggekeken.

Want laten we duidelijk zijn. Een economische crisis of een crisis in het koningshuis kan niet zonder de bestuurders van de PvdA worden opgelost. Vanaf de geldsanering direct na de bevrijding van de sociaal-democraat Lieftinck, tot en met diverse ministers van financiën en premiers zijn heikele kwesties tot een goed einde gebracht.


Mijn voorstel is dan ook om een crisiskabinet te vormen onder leiding van Remkes met de PvdA-politicus Plasterk op financiën. Als het goed is liggen er al voorstellen in het Catshuis.

Hierover kan binnen twee dagen overeenstemming worden bereikt. De ziekte van deze tijd is het oeverloze gezwam, waarbij hete aardappels de ronde doen. Wouter Bos had er ook al last van toen hij met Balkenende een kabinet vormde. Politiek wordt in Den Haag bedreven en niet - zoals ook veel bedrijven doen - ‘op de hei’ of op het landgoed Lauswolt.


Of het CDA en D66 mogen meedoen is afhankelijk van hun opstelling. Dat geldt ook voor de SP. Laat ze brood eten, kauwen en doorslikken. Maar het begint bij de PvdA.


Wim. :
PvdA tja het is en blijft de hoer onder de partijen net als het CDA plus dat de PvdA de Armoede partij is in alle opzichten .

woensdag 17 apr 2013

Roberto Timero :
Laten we gewoon even afwachten. Elke crisis na de oorlog is tot-nu-toe met behulp van de sociaal-democraten opgepakt en tot een goed einde gebracht. Kijk ze allemaal maar na!
Ik ga er ook deze keer vanuit dat de PvdA de kolen uiteindelijk weer uit het vuur moet halen en een oplossing voor de diepe crisis 'mag' bedenken en uitvoeren.
Zodra het dan weer wat beter gaat nemen de christelijke of de liberale partijen het roer weer in handen om het binnenstromende geld uit te gaan geven!

zaterdag 28 apr 2012

Roodbeen :
Dit is dus het nadeel van de actualiteit die in de politiek met de dag veranderd. Plasterk maakt geen schijn van kans. Zij maatje Samsom blijft hangen bij de links onhaalbare voorstellen van de SP, oude Marxisten-Lehnisten.

zaterdag 28 apr 2012

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties