GroenLinks blij met armoedebestrijding

7532-groenlinks-blij-met-armoedebestrijding

Begroting biedt hoofd aan grote uitdagingen: energietransitie, laaggeletterdheid en armoedebestrijding

Het Rotterdamse stadsbestuur heeft vandaag haar begroting voor 2019 gepresenteerd. GroenLinks is positief over de plannen, waarbij veel geld wordt uitgetrokken voor de energietransitie, de aanpak voor laaggeletterdheid en hulp bij armoede. De verandering naar een eerlijker en groener Rotterdam is hiermee ingezet.


‘Het is een ambitieus verhaal’, zegt Lies Roest, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam. ‘En dat is ook wat we met elkaar hebben afgesproken tijdens de onderhandelingen. Wij willen aan de slag met de grote uitdagingen die op onze stad afkomen.’

Volgens Roest laat deze begroting zien waarom het belangrijk is dat GroenLinks meebestuurt in Rotterdam. ‘We zetten in op het tegengaan van klimaatverandering en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Zo gaat CO2 uitstoot deze periode eindelijk dalen in plaats van stijgen.’

Het stadsbestuur pakt ook de ongelijkheid in de stad aan. Roest: ‘We zorgen dat minder kinderen in armoede opgroeien en gaan Rotterdammers met schulden beter helpen. Ook zorgen we voor 19.000 taallessen voor laaggeletterde Rotterdammers’.

Voor GroenLinks is het belangrijk dat het stadsbestuur samen met de Rotterdammer aan de slag gaat. ‘De uitdagingen die we willen aanpakken zijn enorm, dat kunnen wij niet in ons eentje’, aldus Roest. ‘Wij hebben iedereen nodig om hier samen onze schouders onder te zetten. Zodat we samen kunnen bouwen aan een mooie, groene en eerlijke stad!’

Jim Postma :
TUK! Dobbertje onder.

vrijdag 28 sep 2018

Jan Jansen :
Moeten die armoedzaaiers al die hengels die ze kregen van Leefbaar nu weer inleveren?

vrijdag 28 sep 2018

Jim Postma :
Ben reuze benieuwd hoe GroenRechts hierover denkt?!

vrijdag 28 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties