Hoe Leefbaar is Rotterdam?

Deze poster werd gespot in de wijk Zevenkamp

Foto: Rinus Vuik.

Arie C. Torcque :
Staat hem wel goed dat kleine snorretje, het gekke is dat de mensen welke een vergelijking maken niet de een maar ook de ander niet kennen, wat ik me wel afvraag of de snor van Mama Merkel echt is of ook aangeplakt.

maandag 05 maart 2018

Ronald Sörensens :
RTV Rijmond heft NIDA en Erdogan wel uitgezonden.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/165374/Vragen-over-steun-Turkse-UETD-voor-Rotterdamse-moslimpartij

woensdag 28 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Van de week weer voor racist uitgemaakt door lichtgetintiër. Ik vind dat geen enkel probleem CITAAT.

En laten die lichtgetintier nou zelf de grootste rascisten zijn,maar ja links kijkt daar van weg.

Ach en de zogenaamde antidiscriminatie bureaus bevorderen zelf de discriminatie;Kafka het het niet kunnen verzinnen.

woensdag 28 feb 2018

evert jacobs :
Doe ik S'morgens de gordijnen open kijkt die rotkop me aan nog geen koffie op Bah zeg als wij een poster plakken voor een strandfeest op Nesselande krijg je boete van 200euro ik dacht daar moet een snor op ff bellen en ja hoor daar stond iemand met een viltstift morgen bus ver ff over spuiten

woensdag 28 feb 2018

Jan Jansen :
Ja! Die foto bedoel ik!

Erg hè? 't Is toch net wethouder Hekking uit Juinen? En zo'n foto schreeuwt natuurlijk om een snorretje. Of een zonnebril. En het mag nog ook, want deze partij vindt vrijheid héél belangrijk. Vrijheid van expressie, haha!

woensdag 28 feb 2018

Ronald Sörensen :
Van de week weer voor racist uitgemaakt door lichtgetintiër. Ik vind dat geen enkel probleem. Onze Eshan Jami ondervond dat tot zijn verbijstering ook, alleen werd hem als ex moslim uiteraard ook een dodelijke ziekte toegewenst.
Na 17 jaar napluizen en onderzoeken is nimmer iets gevonden dat discriminatoir is. De eerste de beste die dat bij ons deed heb ik er persoonlijk uitgetrapt.
Nu echter is de hetze weer willens en wetens ontketend door deugdzaam Nederland.
Er is een argument. Twee jaar geleden zei een Amsterdamse Surinamer dat er een verband is tussen intelligentie en volkeren. Dat dat wetenschappelijk bewezen is. Klopt, want IQ tests zijn zeer cultureel gebonden (kan je lezen en schrijven b.v.) Niemand ging naar een antidiscriminatie bureau of deed aangifte, maar zie die Amsterdamse Surinamer kwam op de lijst van FvD en de rapen waren gaar. Nu moeten wij ineens afstand gaan doen van een opmerking van een paar jaar terug door iemand die niet eens lid is bij ons. Kan het hypocrieter c.q. gezochter. Erger is dat het RD het naadloos overnam.

NIDA wordt openlijk gesteund door AKP de partij van ERDOGAN !!!Noch het RD, noch Rijnmond RTV hebben er melding van gemaakt.
http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/8189


woensdag 28 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Niet alleen in Zevenkamp door heel de stad; er zijn ook nog ander partij die de lantaarnpalen versiert de Nieuwe Rotterdamsche Partij. Nieuwe club blijkt.

Of het allemaal zal helpen mensen bepalen toch zelf wat ze stemmen en laten zich niet leiden door politiek lantaarnversiering.

woensdag 28 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties