Witte mannen op 92% van straatnamen

7036-witte-mannen-op-92-van-straatnamen

D66, GroenLinks, Nida en SP dienden de initiatiefnota ‘Straatnamen, zet de diversiteit van Rotterdam letterlijk op de kaart!’ in. Rotterdam anno 2018 is volgens de fracties een wereldstad, waar zowel mannen als vrouwen van verschillende achtergronden aan bijgedragen hebben. 92% van de staartnamen verwijst nu nog naar ‘witte mannen’. De fracties doen voorstellen om zowel de mannen als de vrouwen uit onze geschiedenis evenredig te eren met straatnamen. De nota wordt behandeld in de betreffende raadscommissie en het college is gevraagd om een reactie.


De gemeenteraad heeft met het college gedebatteerd over het raadsonderzoek Hoekse Lijn. Een raadscommissie onderzocht de afgelopen twee maanden de vertragingen en kostenoverschrijdingen van de ombouw van de Hoekse Lijn - de spoorlijn tussen station Schiedam Centrum en Hoek van Holland - naar metrolijn. Onvoldoende regie, coördinatie en een gebrekkige organisatie en voorbereiding zijn de belangrijkste conclusies die de onderzoekscommissie trekt. Ook zijn conclusies en aanbevelingen van eerdere (raads)onderzoeken onvoldoende ter harte genomen en doorgevoerd, waardoor kostbare tijd verloren is gegaan. Wethouder Langenberg nam zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid en trad af.

Jan Tak :
Het is ook nooit goed bij die gasten, we hebben de Zwarte Paardestraat, Zwarte Hondbrug, Zwart Janstraat, Zwarte Waalstraat, Zwarte Plasje, Zwarte wegje en bovendien van alle geasfalteerde straten is 100% van het wegdek zwart.

Nee dan de groep die er in deze echt bekaaid afkomt,de Gele mannen en vrouwen, ze vallen niet op in de criminaliteitsstatistieken, werken zich 3 slagen in het rond en blijven altijd lachen.

Ach laten we het maar gewoon benoemen, het gaat snel bergafwaarts met D66 en het enige zwarte bij die partij is de Scheveningse wipkast van Pechtold.
Tja een "kat in het nauw - ongeacht zijn kleur - maakt rare sprongen.

vrijdag 23 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja we zijn een Blank Land dus ook de straatnamen zijn van Blanke en mannen en vrouwen zo gek is dat niet; D66, GroenLinks, Nida en SP dat soort clubjes zijn toch niet serieus te nemen.

Pex Langenberg stapt deze brokkenpiloot eindelijk op......het werd eens tijd.

vrijdag 23 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over: