Witte mannen op 92% van straatnamen

7036-witte-mannen-op-92-van-straatnamen

D66, GroenLinks, Nida en SP dienden de initiatiefnota ‘Straatnamen, zet de diversiteit van Rotterdam letterlijk op de kaart!’ in. Rotterdam anno 2018 is volgens de fracties een wereldstad, waar zowel mannen als vrouwen van verschillende achtergronden aan bijgedragen hebben. 92% van de staartnamen verwijst nu nog naar ‘witte mannen’. De fracties doen voorstellen om zowel de mannen als de vrouwen uit onze geschiedenis evenredig te eren met straatnamen. De nota wordt behandeld in de betreffende raadscommissie en het college is gevraagd om een reactie.


De gemeenteraad heeft met het college gedebatteerd over het raadsonderzoek Hoekse Lijn. Een raadscommissie onderzocht de afgelopen twee maanden de vertragingen en kostenoverschrijdingen van de ombouw van de Hoekse Lijn - de spoorlijn tussen station Schiedam Centrum en Hoek van Holland - naar metrolijn. Onvoldoende regie, coördinatie en een gebrekkige organisatie en voorbereiding zijn de belangrijkste conclusies die de onderzoekscommissie trekt. Ook zijn conclusies en aanbevelingen van eerdere (raads)onderzoeken onvoldoende ter harte genomen en doorgevoerd, waardoor kostbare tijd verloren is gegaan. Wethouder Langenberg nam zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid en trad af.

Jan Tak :
Het is ook nooit goed bij die gasten, we hebben de Zwarte Paardestraat, Zwarte Hondbrug, Zwart Janstraat, Zwarte Waalstraat, Zwarte Plasje, Zwarte wegje en bovendien van alle geasfalteerde straten is 100% van het wegdek zwart.

Nee dan de groep die er in deze echt bekaaid afkomt,de Gele mannen en vrouwen, ze vallen niet op in de criminaliteitsstatistieken, werken zich 3 slagen in het rond en blijven altijd lachen.

Ach laten we het maar gewoon benoemen, het gaat snel bergafwaarts met D66 en het enige zwarte bij die partij is de Scheveningse wipkast van Pechtold.
Tja een "kat in het nauw - ongeacht zijn kleur - maakt rare sprongen.

vrijdag 23 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja we zijn een Blank Land dus ook de straatnamen zijn van Blanke en mannen en vrouwen zo gek is dat niet; D66, GroenLinks, Nida en SP dat soort clubjes zijn toch niet serieus te nemen.

Pex Langenberg stapt deze brokkenpiloot eindelijk op......het werd eens tijd.

vrijdag 23 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties