Joodse achtergrond? Probleem voor SNTR

Hier integraal afgedrukt een brief van Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam aan de Gemeenteraad van Rotterdam over een ontluisterend relaas van een vrouw die in het kader van een openstaande vacature een gesprek heeft gevoerd met twee medewerkers van SNTR.


Jeroen Waardenburg :
Je komt zeker nooit ver van huis Jeroen?CITAAT.

Tja jij kan het weten.Jij komt zeker dat gat nooit uit waar je woont.Maar wat je zegt dat mannen en vrouwen in kerken gescheiden zitten lieg je.Voorts waar bemoei je je mee als zou dat zo zijn wat dan nog.

Vrijheid blijheid !!!!!

zaterdag 17 feb 2018

Jan Tak :
Je komt zeker nooit ver van huis Jeroen?
Zolang er nog mensen als deze dominee het voor het zeggen hebben beklaag ik iedere vrouw in zijn dorp en Jeroen zo zijn er tientallen dorpen zelfs in onze buurt.

https://www.bezinningmvea.nl/page/bronnen?cat=Artikelen

zaterdag 17 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Nou Ronald kijk eens verder dan de neus lang is en erken dat dit in vele kerken nog steeds het geval is CITAAT.

Een ongelovige die het wel even zal vertellen hoe het zit...MISPOES.

zaterdag 17 feb 2018

Jan Tak :
Mij ontgaat even de essentie van de opmerking van Ronald over de "gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen"
Nou Ronald kijk eens verder dan de neus lang is en erken dat dit in vele kerken nog steeds het geval is, gescheiden ingang en plaats en het vreemde is dat vele vrouwen dit nog accepteren ook.

Tijd voor een nieuwe reformatie?

vrijdag 16 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Eindelijk komt de ware aard naar boven van de linkse partijen links fascisme en zeer anti joods.

Bergafwaarts.....ze hebben altijd al als ratten politiek geopereerd van uit de goot.

vrijdag 16 feb 2018

Ronald Sörensen :
Het gaat bergafwaards. "Linkse"partijen gaan samen met een partij, die Hamas steunt, openlijk antisemitisch is en gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen heeft op bijeenkomsten.

Nu dit. Zou de linkse kerk weten, wanneer in dit land voor het laatst gevraagd werd of je wel of niet Joods was?

vrijdag 16 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties