Signalen uit de Westerse Beschaving Nr. 34

6540-signalen-uit-de-westerse-beschaving-nr-34 (Door Rein Heijne)

Hardleers westers denken

In de afgelopen periode werd Engeland weer eens opgeschrikt door een drietal afschuwelijke aanslagen in een korte tijd. Daarvan maakte de aanslag op een jong theaterpubliek in Manchester de afgrijselijkste indruk. Met verslagenheid kijk je naar de vreselijke gevolgen. Maar ook nu weer vallen helaas de weinig zeggende reacties en commentaren van politici en zogenaamde terreurgoeroes op. Politici betreuren uiteraard de aanslagen en bestempelen die als misdaden tegen de moderne beschaving, tegen onze levensstijl, als aanvallen op onze westerse waarden. Tja.


Zonder zich maar enigszins te verdiepen in de achterliggende oorzaken, blijven westerse leiders steevast volharden in een harde aanpak, in een direct ingrijpen. Tamelijk hardleers zou je zeggen, zij doen geen enkele moeite om antwoorden te vinden op de waaromvraag waardoor het hen aan enig historisch besef lijkt te ontbreken. Ook nu weer, na de recente aanslagen, gaan er stemmen op om hard terug te slaan want Enough is enough. Westerse leiders zijn kennelijk niet bereid om de hand in eigen boezem te steken.

Toen oud-president George Bush Jr. direct na de aanslagen van nine-eleven zich hardop de vraag stelde Why do they hate us? bleef hij zelf het antwoord schuldig. Gelukkig was daar nog Robert M. Bowman, luitenant-kolonel b.d. van de Amerikaanse luchtmacht. Die toonde zich bereid het volgende antwoord aan zijn president te geven: We worden gehaat omdat onze regering verfoeilijke dingen heeft gedaan. In hoeveel landen hebben wij door het volk gekozen leiders afgezet en vervangen door marionetten, militaire dictators die bereid waren hun eigen volk te verkopen aan Amerikaanse multinationals. O.a in Iran, Chili, Vietnam, Irak, Nicaragua en andere bananenrepublieken van Latijns Amerika.

Diezelfde president riep vervolgens de war on terror uit. Maar met die “oorlog tegen het terrorisme” werd het risico op boemerangeffecten, op een terugslag op onze eigen samenlevingen echter sterk vergroot. In 2003 noteerde de Engelse historicus Mark Curtis in zijn boek Web of deceit (Web van bedrog): Deze nieuwe fase van westerse militaire interventies creëert nieuwe vijanden, antiwesterse sentimenten en mogelijk een nieuwe generatie van terroristen. Mensen in het Westen betalen de prijs in termen van grotere onveiligheid, minder burgerlijke vrijheden en een conservatievere binnenlandse politiek.

Tekenend is dat, toen Labourleider Jeremy Corbyn na de recente aanslagen er fijntjes weer eens op wees dat de War on Terror eenvoudig niet heeft gewerkt, de voorstanders van een simplistisch lik-op-stuk-beleid direct over hem heen vielen. Hij zou hiermee teveel begrip voor de terroristen tonen. Maar er is een wezenlijk verschil tussen het begrijpen van het verschijnsel “terrorisme” en het tonen van begrip voor terroristische daden. Volgens columnist Bert Wagendorp van de Volkskrant moeten we voor een oplossing dan ook de voorkeur geven aan onze intelligentie boven de emoties van de onderbuik.

Rein Heijne

Bestuurslid Huis van Erasmus

Ronald Sörensen :
Prima inzicht!
Door deze theedrink opvatting is de hele ellende gekomen.
Heijne vergeet dat de door hem voorgestelde method de laatste eeuw is toegepast.
Toen Engeland en Frankrijk het Midden OOsten domineerden hebben ze uit respect Mekka en Medina zelfs niet betreden. Ze hebben de leefwereld daar amper beïnvloed.
We zien het resultaat nu!
Als een hyena honger heeft en gevaarlijk wordt,moet je hem afschieten of wegjagen: Geen bakje salade voorzetten!

dinsdag 13 jun 2017

Jan Tak :
Rein's linkse signalen vergelijken met de misleidende signalen van de Joodse kliek van Avaaz? Dat is spiering noch kabeljouw
De mensheid heeft het al moeilijk genoeg, hadden we nog maar iemand als Guus Hiltermann om de toestand in de wereld te verklaren.

vrijdag 09 jun 2017

Hans Roodenburg :
Volstrekte complottheorieën van Jim. Gebaseerd op de halve waarheid. De wereld zit wat ingewikkelder in elkaar. Hij kijkt veel te veel op sociale media waarin dit soort complotten het goed doen. Rein Heijne kun je één ding nageven: zijn signalen hebben een linkse invalshoek. Ze doen mij ook denken aan Avaaz. Ik ben inmiddels zelf van het midden geworden (hallo Kees!) en nog achterdochtiger dan vroeger.

vrijdag 09 jun 2017

jim postma :
Wordt ook eens een keer wakker! IS(S) is gecreëerd door niet anders dan zogenaamde Veiligheidsdiensten, zoals de STB(voormalige KGB), de Mossad,
de CIA, de FBI en hoe ze in Saoedië-Arabië, Quatar, en in Koeweit, ALLEMACHTIG allemaal mogen heten.
Wordt eens wakker van al dit wereldwijde bedrog, om de rijken nog rijken te LATEN WORDEN EN DE arMEN NOG ARMER TE LATEN WORDEN (SORRY, MIJN COMPUTER SPRONG INEENS OP KAPITAAL...).
Van dit hele sprookje, c.q. nachtmerrie, klopt geen ene klootte!

Er bestaat geen IS, of ISS, behalve doelbewust en wille en wetens gecrëerd door bovengenoemde absolute Duivelspartijen.

Allemaal gaande voor het grote gewin, van herbewapingsprogramma"s en vooral het controleren (zoals het groot kapitaal dit uitkomt) van alle aandelenbeurzen wereldwijd.

Persoonlijk hoop ik van harte, dat zij - alle misleidenen - daarin tot aan hun strot toe in blijven stikken!

donderdag 08 jun 2017

Hans Roodenburg :
Jeroen heeft gelijk. Het betreft islamitische aanslagen. NOS Journaal heeft deels zijn excuses daarvoor aangeboden omdat May niet werd geciteerd terwijl zij daarop wel doelde.

woensdag 07 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties