Na wijn nu eens geen hoofdpijn

5421-na-wijn-nu-eens-geen-hoofdpijn (Door Joop van der Hor)
Geen idee hoe oud ze is maar in ieder geval ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd. En toch gaat Ria de Sutter een poging wagen om voor Regionaal Lokaal in de Provinciale Staten van Zuid-Holland een zetel te behalen. De oud-burgemeester van Rozenburg staat nummer 2 op de lijst van NL Lokaal, achter voormalig minister Hilbrand Nawijn.


Deze heeft veel weg van een politieke joker die zichzelf inzet op tal van plekken en binnen evenzovele partijen. De voormalig LPF-minister Vreemdelingenzaken & Integratie in kabinet Balkenellende I probeert, samen met een aantal lokale prominenten waaronder Ria de Sutter (nummer 2) uit Rozenburg, Wiebe Pannekoek (nummer 28) uit Spijkenisse en Jose van Noort (nummer 31) uit Geervliet, met lokale kracht de Haagse macht te breken.

De immer integere en strijdbare Ria de Sutter.IJzeren dame
Ik heb niets met Nawijn. Zijn naam en zijn wat bezopen gezicht doet mij steevast denken aan de ochtend na een avondje stappen; na wijn komt hoofdpijn ! Maar voor die kleine nazaat van Margaret Thatcher heb ik een zwak. Deze lokale ijzeren dame moet volgens haar politieke tegenstanders maar achter de geraniums gaan zitten. Omdat ze te oud of te seniel zou zijn?
Nou echt niet! Ria de Sutter bezit in haar eentje over meer herseninhoud dan het hele kabinet Rutte II. Ze vormt nog steeds een bedreiging voor elke lokale politicus die meer aan zichzelf denkt dan aan de kiezer. Ria zou tegen windmolens vechten. Nou, dat zouden meer lokale politici moeten doen.
Weg met die horizonvervuilers achter het polderlandschap van Nissewaard. Vergeet niet te stemmen op 18 maart want Nawijn komt dit keer geen hoofdpijn, maar een vrouwelijke mannetjesputter, de immer integere en strijdbare Ria de Sutter !


Roberto Timero :
Ik ben dolblij dat het voor de coalitie+ veel moeilijker is geworden om hun (meestal) slechte plannen door te voeren!

donderdag 19 maart 2015

Johannes :
Ach zomaar een grapje, gaat het weer een beetje meneer Timero?

donderdag 19 maart 2015

Roberto Timero :
Stil aan de linkerkant...?

Hoezo Johannes, heeft de SP verloren dan?

donderdag 19 maart 2015

Johannes :
Helaas niet geslaagd lijkt mij en eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om, wat moeten we nu met al die splinter partijtjes. Nu is het een Koot en Bie klucht "Met z'n allen voor ons eigen"
Het wordt tijd voor schoon schip met een kiesdrempel op alle bestuurlijke niveaus.

Overigens om met Feyenoord te scanderen: "Het is stil aan de linkerkant..." Tralalalala

donderdag 19 maart 2015

R.Sörensen :
Misschien zou mv. De Sutter zich ook eens moeten realiseren, dat het grootste manco van de lokale partijen hun onderlinge verdeeldheid is.
Volgens mij heeft ze dezelfde ervaring (onderlinge verdeeldheid) met de ouderenpartij, die ze in Rotterdam probeerde op te zetten.
Als je nu je hele carriere wordt geconfronteerd met boze geestverwanten, die liever met je concurreren dan samenwerken - in de wetenschap dat dan niemand wint - komt er dan geen moment om aan jezelf twijfelen en inderdaad achter de geraniums te gaan zitten?

Bezopen gezicht? Heel zwak.

woensdag 18 maart 2015

Wiebe Pannekoek :
Heel mooi dat ik plotsklaps als een lokale prominent wordt genoemd. Ik ging accord met plek in de achtergrond als lijsttrekker maar als ik als prominent heel veel stemmen ga krijgen wil ik misschien zelfs wel politicus worden alhoewel ..... blijf het ene vies woord vinden

woensdag 18 maart 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties