Gemeenteraadsverkiezing 19 maart (5)

4924-gemeenteraadsverkiezing-19-maart-5

(Wij nodigen politiek actieve Rotterdammers uit om op deze site hun licht te laten schijnen over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Christian Jongeneel is partijlid van GroenLinks Rotterdam en heeft een duidelijke boodschap voor onze lezers.)

GroenLinks voor je gezondheid


Als je mensen laat kiezen tussen portemonnee en gezondheid, kiezen ze eigenlijk altijd voor hun gezondheid. Gek genoeg vergeten ze dat vaak als ze in het stemhokje staan. Dan vinden ze hun portemonnee ineens wel het belangrijkst, of de overlast van hangjongeren of nog iets anders.
Ik vind dat raar. Juist bij de gemeenteraadsverkiezingen kun je als burger aan de overheid vertellen wat ze moet verbeteren in je directe omgeving.

Christian Jongeneel

Luchtkwaliteit
Dus dat is ook het moment om de overheid te vertellen dat je je gezondheid het belangrijkst vindt van allemaal.
Neem de luchtkwaliteit in Rotterdam. Die is nergens in de stad echt goed, maar op sommige plekken regelrecht beroerd. Het bekendst is de A13 die dwars door Overschie loopt. Mede dankzij hardnekkig protest van GroenLinks werd de maximumsnelheid daar onlangs weer verlaagd naar 80 kilometer per uur. De uitstoot van gevaarlijke stoffen neemt daardoor met twintig procent af, zodat de omwonenden minder kans hebben op gevaarlijke long- en hartziekten. De automobilisten leveren dertig seconden tijdwinst in. Het is maar wat je doorslaggevend vindt.

Voorrang
Waar sommige partijen er juist trots op zijn dat ze de auto ruim baan geven, geef ik de voorrang aan mijn gezondheid. En die van de kinderen in de stad, die gelukkig nog massaal met de fiets naar school gaan.

Het bekendste ongezonde plekje in Rotterdam is de A13 die dwars door Overschie loopt. Mede dankzij hardnekkig protest van GroenLinks werd de maximumsnelheid daar onlangs weer verlaagd naar 80 kilometer per uur.

Zij ademen al hijgend niet alleen veel vieze lucht in, maar lopen ook het meeste gevaar bij aanrijdingen, als auto’s te snel kunnen rijden. Daarom verwacht ik van de overheid dat ze meer ruimte maakt voor fietsende scholieren, zodat ze zich gezond en veilig door de stad kunnen bewegen.
Misschien klink ik nu een beetje als een autohater. Dat is niet het geval. Ik mag ook graag van de auto gebruik maken, bijvoorbeeld om zware dingen te vervoeren. Maar iedere keer dat het voor mezelf handig is, is het voor anderen gevaarlijk en ongezond. Dus vind ik het niet meer dan normaal om het gebruik te beperken.

Groen
Op de fiets ben ik geen bedreiging voor andermans gezondheid. Daarom (en om andere leefbare redenen, zoals meer parken en strengere uitstootregels voor de industrie) stem ik op GroenLinks. In de loop der jaren heb ik gezien hoe andere partijen ook meer en meer waarde zeggen te hechten aan milieu en gezondheid. Dat is fijn. Maar ik blijf bij de partij die er het hardst aan trekt, net zo lang tot de anderen ook weer een stapje doen.

Christian Jongeneel

Christian Jongeneel is partijlid van GroenLinks Rotterdam. Lees hier meer over hem: www.christianjongeneel.nl

R.Sörensen :
Ik heb grote bezwaren tegen het claimen van het milieu door ex communisten en hun vriendjes.
Milieu is te belangrijk om aan links over te laten.
We zien hoe zeer nuttige milieuorganisaties door de verpolitisering en de drammerige gelijkhebberij van de goedmensen tot politieke organen zijn verworden.
Toen Leefbaar Rotterdam tegen de vervuilende steenkoolcentrales op de Maasvlakte stemde, kreeg ze van de op de publieke tribune aanwezige leden van Greenpeace een vijandig stilzwijgen, terwijl de ene stem van D66 (oh, heerlijk verleden) met gejuich werd begroet.
Het problem van linkse mensen is dat ze denken de absolute waarheid in pacht te hebben en deze derhalve probleemloos bij de totale bevolking door de strot te kunnen drukken.
Via ambtenaren en wetgeving het dagelijks leven - voor ons eigen bestwil en dat van onze kinderen natuurlijk - van 's ochtens vroeg tot 's avonds laat bepalen.365 dagen per jaar!
Voor ons beslissen dat we geen auto mogen rijden, geen vlees mogen eten, niet mogen roken, geen vet gebruiken, schone kernenergie tegenhouden, geen openhaard mogen stoken enz. enz.
En hier wordt de op het eerste gezicht merkwaardige congsi tussen milieugekkies en communisten samen.
Communisten wilden ook het leven voor 100% bepalen en hun ambtenaren laten heersen. Voor ons bestzijn natuurlijk.

dinsdag 04 maart 2014

Johannes :
Ik wist wel het is allemaal de schuld van de Chinezen.
Beste Christian, zeker hebben wij beiden zonder het te weten neodymium in huis maar nu we de waarheid kennen moeten we natuurlijk niet de koppen in het zand steken. De Chinezen verwijten dat ze voor een paar armzalige yuans en een week vakantie per jaar daar met hun poten in de met thorium vergiftige grond staan vind ik een gotspe. Zij hebben momenteel geen andere keus wij zeker wel.
Wij zijn namelijk niet verplicht om een Prius te rijden en die windmolens zetten we alleen maar neer voor de show zodat de GroenLinks kiezers zich voldaan op de borst kunnen kloppen. Zelfs als die windmolens wel profijtelijk zouden zijn zouden we het voor die arbeiders daar niet moeten willen.
Op dit moment staan er in Nederland ong.1900 Windmolens groot en klein met permanente magneten bestaand uit 25 tot 45% aan Neodemium daarmee kom ik op een totaal van 250-300 ton verwerkt Nd Hoeveel Chinezen zouden dat zijn?

dinsdag 04 maart 2014

Christian Jongeneel :
Beste Johannes,

Als aanvulling op jouw link voeg ik graag deze toe:
http://stormglas.wordpress.com/2013/11/19/een-ongemakkelijke-waarheid-over-windmolens/
Misschien stelt dat je een beetje gerust.

groet, Christian

PS: Af en toe de fiets lijkt me niet genoeg ;-)

dinsdag 04 maart 2014

Rob Timmer :
Beste Wim, vanaf nu zal ik zeurverhalen over Noord-Korea verwijderen. Commentaar leveren mag. Zelfs als het vrijwel altijd inhoudsloze kritiek is. Maar blijf wel een beetje in de buurt van Rotterdam...

dinsdag 04 maart 2014

Wim :
Echt zo,n zeur verhaal van het Noord-Korea gezinde Groen -Links.Mensen maken zelf wel uit of ze de auto nemen of niet;en hoe meer auto,s hoe beter maakt de mensen vrij en in gaan en staan en doen en laten ;Leve de auto die dat mede mogelijk maakt.Maar zelf na denken mag niet van de vijfde colonne partij Groen -Links uit de flank naar een gevangenenkamp.Zeuren over een paar auto,s laat men is zeuren over de mooie Heil staat Noord -Korea,maar dan blijft het doodstil bij Groen-Links.Voorts de groenlinks mensjes zijn allemaal in goede doen het spreekwoordelijke links lullen veel rechts vullen.

Wij hopen toch dat deel 5 in deze serie nou is echt met een goed politiek verhaal komt wat ook nog is in realiteit aannemelijk is.

dinsdag 04 maart 2014

Johannes :
Duidelijk Christian dus als ik af en toe de fiets pak ben ik klaar en voor meer hoef ik niet op GroenLinks te stemmen?
Blij dat wij het eens zijn, maar laat dan ook die lelijke windmolens uit onze regio weg. Windmolens leveren ons alleen profijt bij continu windkracht 7 (komt gelukkig niet zoveel voor) maar kosten in China wel jaarlijks duizenden kankerslachtoffers. Daar kan ik met mijn auto niet tegen op.
Lees dit maar even
http://www.groenerekenkamer.nl/download/De-dodelijke-keerzijde-van-windenergie.pdf

dinsdag 04 maart 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Strontschuit


Op ons terrasje in de Teilingerstraat (zijstraat Schiekade)

zit een bouwvakarbeider / aannemer

te oreren tegen een ‘takkenwijf’.


‘Alles wat ik in haar huis doe, is in haar ogen fout’,

zo steekt hij van wal.

Zodoende ben ik nu alleen al twee weken

met haar badkamer bezig.

‘Zeg ik’, waar wil je de spiegel hebben?’.

Zegt ze daar!

Zeg ik voor de tweede keer:

‘Weet je het nu zeker?’

Antwoordt zij: ‘Zeker!’

Teken ik het helemaal af, volgens haar wensen

en moet daardoor boren tegen keiharde tegels.

Breken er op de koop toe nog een tiental van mijn boortjes.

Eindelijk hangt nu de spiegel,

komt ze binnenlopen en zegt:

‘Hij moet toch een stukje hoger,

zodat die gelijk zit met het stopcontact.’


En zo gaat dat nu in dat pokkenhuis van dat pokkenwijf

al voor de honderdste keer. Om gek van te worden.


Het heeft mij een ding geleerd:

‘Je zit sneller op een strontschuit, dan in de gouden koets!’


JP


  • Nieuw

  • Reacties