Gemeenteraadsverkiezing 19 maart (4)

4914-gemeenteraadsverkiezing-19-maart-4

(Wij nodigen politiek actieve Rotterdammers uit om op deze site hun licht te laten schijnen over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hans Goosen, o.a. voorzitter van de Rotterdamse Sociale Alliantie (RoSA!), vervolgt deze serie.)

Tijd voor politiek van aanpakken


Nog even en we staan in het stemhokje en bepalen hoe Rotterdam in de komende tijd er sociaal en economisch voor gaat staan. En als we het stemhokje verlaten hebben, dan hebben we met dat potloodje onze handtekening gezet onder een contract dat anderen voor ons gaan afsluiten. Waar we als burger geen enkele invloed meer op kunnen uitoefenen, vier jaar lang.
Zoals het er nu voor staat, en dat wordt algemeen voorspeld, zullen PvdA en Leefbaar Rotterdam elkaar opnieuw niet zoveel ontlopen in de uitslag. Ook voorspeld wordt dat, alle mooie beloften en retoriek ten spijt, beide partijen een vruchteloos compromis gaan sluiten om met elkaar de macht te verdelen.

Crisis
Net zoals de twee partijen op het Binnenhof de PvdA en de VVD die daar de dienst uitmaken en maar geen einde aan de crisis kunnen breien. Zo zullen in Rotterdam de echte problemen niet aangepakt worden. Op Buitenhof TV was ik overigens afgelopen zondag niet onder de indruk van Karakus en Eerdmans, niet van hun daadkracht voor de Rotterdams bevolking en ook niet van hun ‘praatkracht’.

Hans Goosen

Grootste probleem is de armoede in Rotterdam. Op mensen in de armoede is in de afgelopen jaren een soort vervolgingsbeleid ontwikkeld, met mooie woorden zoals eigen kracht, de zelfstandige burger en iets voor je uitkering doen. Synoniemen voor botte bezuiniging, banenverlies en opjagen en beschuldigen van mensen die niet voor deze situatie gekozen hebben.

Rechten
In dit tijdsgewricht lijken ook in Nederland en zelfs in een oorspronkelijk sociale stad als Rotterdam de rechten van de mens achter de horizon te zijn verdwenen. Het recht op werk en het recht op financiële ondersteuning, wanneer tijdelijk het werk ontbreekt. De overheid verzaakt zijn taken en hangt de ideologie van de markt aan.
Oneerlijkheid in de verdeling tussen macht, kennis en inkomen wordt ook klakkeloos aanvaard. Een eerlijke verdeling zou de Rotterdammer recht geven op welvaart. Die welvaart die potentieel in de Rotterdamse economie aanwezig is voor iedereen. De leuze zou moeten zijn: ‘Jaag de armoede zo vlug mogelijk Rotterdam uit, liefst voor 2020’.

Leeftijdsdiscriminatie
Er is een duidelijke leeftijdsdiscriminatie bij sollicitaties, dat blijkt in de praktijk en wordt ook statistisch bewezen. Leeftijdsdiscriminatie bij jongeren en bij vijftig plussers. Er wordt niets aan gedaan, het bedrijfsleven wordt voortdurend de hand boven het hoofd gehouden. Zo worden de leeftijdsgroepen tegen elkaar uitgespeeld. Vanaf vijftig is er in de meeste gevallen geen baan meer te vinden, eigenlijk geldt dat al bij veertig plus. Daar moet dringend iets aan gebeuren, in deze stad mogen geen mensen aan de kant gezet worden.
De zorg staat onder zware druk. Ook de zorgvuldig opgebouwde pensioenen. Veel nieuwe Rotterdammers hebben een onvolledige AOW opgebouwd en worden nauwelijks op de hoogte gesteld dat ze een aanvulling kunnen krijgen (overigens maar tot maximaal het bijstandsniveau).

Vorige maand werd ik door Rabella de Faria opgebeld. Blij verrast was ik dat zij mij vroeg op de lijst van haar nieuwe partij te komen staan: de Rotterdamse Ouderen Partij.

Verzorgingshuizen dreigen gesloten te worden, ook levensbestendige woningen komen op de tocht te staan. Vereenzaming is een vaak onbekend maar groot probleem onder alleenstaande ouderen. Soms wordt bij een handicap van één van de ouderen, het paar uit elkaar gehaald.

Nieuwe partij
Vorige maand werd ik door Rabella de Faria opgebeld. Blij verrast was ik dat zij mij vroeg op de lijst van haar nieuwe partij te komen staan: de Rotterdamse Ouderen Partij. Vanwege mijn drukke werkzaamheden met de Rotterdamse Sociale Alliantie heb ik wel gevraagd of ik lijstduwer kon worden. En daar sta je dan plotseling op lijst 10, met plaats nummer 25.
Het was even wennen zo’n eerste vergadering, maar al vlug bleek dat ik me bij een aantal deskundige mensen had aangesloten. Stuk voor stuk met ervaring en doorzettingsvermogen in burgerinitiatieven, en in deelgemeente-, gemeente- en provinciale politiek. Met een groot netwerk tot in de Tweede en Eerste Kamer. Echt zo’n ploeg waar je de straat mee op kan en vervolgens de Gemeenteraad in.

Verbinden
Een bont en vernieuwend gezelschap, dat niet alleen nu al een band met elkaar heeft, maar ook in Rotterdam arm en rijk en oud en jong kan gaan verbinden. Overigens blijkt regelmatig dat er veel overeenkomst is tussen de oudere generatie en de nieuwe jongeren. Wederopbouw na de oorlog ligt niet ver af van wederopbouw na een crisis.
Het is tijd voor nieuwe politiek, de politiek van aanpakken met alle Rotterdammers. Misschien ga ik na de verkiezingen wel voorstellen dat de partij een nieuwe naam krijgt: de Rotterdamse Ouderen en Jongeren Partij, wie weet.

Hans Goosen, lijstduwer Rotterdamse Ouderen Partij (ROP)+

R.Sörensen :
Kom op redactie. Is dit alles?

woensdag 26 feb 2014

R.Sörensen :
Uiteraard hebben we iets gemeen. We doen allebei aan politiek.
Ik lees alle partijprogramma's die er toe doen. De overeenkomsten op lokaal niveau zijn duidelijk. Veilig, schoon en heel.

Er is echter een significant verschil Kees. Een stem op een splinterpartij voorkomt het bereiken van je politieke doelstellingen en een stem op een grote partij zorgt voor verwezenlijking van je doel!

dinsdag 25 feb 2014

Kees Versteeg :
Beste Ronald, gezien je opmerking over Jantine Kriens moet je het wel eens zijn met het volgende punt in het verkiezingsprogramma van de Rotterdamse Ouderen Partij:

"De gemeente verleent principieel geen subsidie aan instellingen waarvan de bestuurders meer dan de Balkenendenorm verdienen. De gemeente kort op de subsidie aan instellingen waarvan de bestuurders meer dan een Rotterdamse wethouder verdienen voor hetzelfde bedrag als waarmee deze wethoudersnorm wordt overschreden."

Hebben we denk ik toch iets gemeen.

maandag 24 feb 2014

R.Sörensen@hotmail.com :
De reden dat ik niet opstap lijkt me voor de hand te liggen. De PVV is mijn partij; ik onderschrijf het partijprogramma!
Ook de paragraaf over ouderen.
Nu kan ik mijn mening, via een fractievergadering, met 10 mensen kracht bijzetten.
In mijn fractie zitten trouwens twee ouderen. Gom van Strien en ik.

maandag 24 feb 2014

R.Sörensen :
Het grote gevaar van het politiek opportunisme van Jan Nagel en zijn Rotterdamse equivalenten is dat deze versnippering, die gebaseerd is op persoonlijke ambities,
leidt tot afdwalen van de oplossing. De problemen van ouderen kunnen alleen op juiste en goede manier worden aangepakt door een grote partij. Kleine partijen hebben niets in de melk te brokkelen.
Stemmen op één van de ouderenpartijen zijn stemmen die weg gaan bij Leefbaar Rotterdam, de partij die de problemen wel wil en kan aanpakken.
De zorg moet eventueel weer - als het fout gaat - uit particuliere handen worden gehaald, de hoge salarissen van het kader van instellingen voor ouderen moeten worden gebruikt ten bate van de bewoners en de veiligheid moet verbeteren.
Ex wethouder Kriens weigerde een motie om de salarissen te minimaliseren uit te voeren (max. wethoudersalaris) en de poging om via RTV Rijnmond (veel bekeken door ouderen) een opsporingsprogramma uit te zenden zoals Opsporing Verzocht werd ook door de PvdA getorpodeerd.
Stemmen op een ouderenpartij die zijn opgericht door politieke - laat ik het netjes zeggen - fladderaars, die een partij zoeken bij hun ambitie is een verloeren stem.
Sterker het helpt de partij, die niet ouderen, maar anderen in onze stad het belangrijks vinden.

maandag 24 feb 2014

Wim :
Tja welke partij dan ook eerst zien dan geloven;welke partij heeft nou zijn beloften echt waar gemaakt geen enkele tot nu toe.Nu is er in Rotterdam dan ROP men zal zien wat zij er van bakken.Nog maar een keer er zouden geen partijen moeten bestaan het geeft enkel ellende.Een enkel lichtpuntje is er wel in sprookjespartijland;Leefbaar Rotterdam en de PVV ze hebben een krachtige stellingname een goede zaak nu de praktijk en de daad werkelijke uitwerking van het programma,ze kunnen het wel dat is gebleken voor de rest zal men heel het politieke gebeuren met argwaan moeten volgen en vooral zelf na blijven denken en meer niet.

zondag 23 feb 2014

Kees Versteeg :
Overigens, kop van artikel in de Telegraaf van vandaag:
Een op de vijf ouderen zegt op een lokale ouderenpartij te gaan stemmen.
Dat zijn 9 zetels voor de Rotterdamse Ouderen Partij!

Nog één zeteltje daarbovenop, en ook Yvonne Keeley - pardon Yvonne Paaij - zit in de raad. Kan ze meteen aan de slag gaan met haar idee om een Rosa Spierhuis, een rusthuis voor oud-kunstenaars en artiesten, in Rotterdam te verwezenlijken. En met hulp van de Rotterdamse Sociale Alliantie van Hans Goosen kunnen we ook eindelijk eens gaan beginnen om de armoede in deze stad flink aan te pakken!

zondag 23 feb 2014

Kees Versteeg :
Ja Johannes, ik sta op de kandidatenlijst van ROP.
Zie http://www.rop-rotterdam.nl/kandidaten.html

zondag 23 feb 2014

Frans Dor. 50PLUS. en de ROP :
Als u serieus wilt zijn kijkt u naar de echte problemen en zaken die gedaan moeten worden.

U kunt ze wèl vinden in het mooie en goed verwoorde stuk van Hans Goosen : daar gaat het om en niet om al het

GENEUZEL!!!

zondag 23 feb 2014

Frans Dor. ROP. en. 50PLUS :
Vele jaren zijn de ouderen tegen de muur gezet . Partijen zoals de PvdA en PVV hebben ze zó laten vallen !!!
Of heeft u deze ontwikkelingen die nog steeds aan de gang zijn niet opgemerkt ? Praat u weer zomaar,zoals zovelen puur theoretisch ? Daar is werkelijk niemand mee gebaat ! Ouderen partijen kunnen elkaar versterken daar samenwerking wT ik al besproken heb met een andere ouderen partij! Dat is de enige basis om veel te bereiken en te realiseren!
Laat ons maar gaan.., wacht maar af ! En nu geen valse geluiden met het zgn geruzie: wijst u mij partijen aan die geen geruzie of meningsverschillen hebben gehad. Dáár ligt ook het spanningsveld !
Waar mensen zijn daar......

zondag 23 feb 2014

Frans Dor. 50PLUS. en. ROP :
Het gekissebis hierboven en verdwaalde menigeen helpen de politiek van vandaag niet. Nieuwe politieke inzet hebben wij,de burgers nodig . Geen geruzie of elkaar in de haren vliegen. Onze burgers willen dat politieke partijen gaan SAMENWERKEN ! En dat is moeilijk na jarenlange,vaak onbetrouwbare houding. Slechts eigen prestatie en eer golden en dat wijzen wij af! U bent gewaarschuwd... Verder vind ik dat elke partij zich ten volle moet inzetten voor hun doelgroep: de burgers. Die doelgroepen moeten wij serieus nemen en er moet hiervoor KEIHARD aan gewerkt worden. !!!
Verkoop dan ook geen gebakken lucht aan hen ! Hoe kunnen partijen zich betrouwbaar presenteren als hun partij het in de regering en de Tweede Kamer zo slecht gedaan hebben ? Wij zijn aan alle kanten gepakt! Alles is duurder en slechter geworden . De uitslag zal het ons vertellen......

zondag 23 feb 2014

Johannes :
Kees niemand in de politiek kan onafhankelijk opereren je zal toch altijd een koers moeten kiezen en een achterban moeten pleasen, wees dan oprecht zoals Ronald Sörensen en laat zien waar je voor staat.
Jan Nagel staat er alleen voor Jan Nagel, is de Heintje Davids van de politiek en bovendien publiciteitsgeil die zal niets voor ons doen dus daar moeten we het als 65+er niet van hebben. Sowieso heb ik er alle vertrouwen in dat R.S. als PVVér van het eerste uur ook in de senaat Rotterdam niet vergeet, maar er staan daar ook geheel andere zaken op de agenda.
Trouwens bent U de Kees Versteeg die bij de ROP op de lijst staat?

zondag 23 feb 2014

Kees Versteeg :
Beste Ronald, wat is er op tegen als er meerdere onafhankelijke senatoren zijn? Kees de Lange namens de provinciale partijen (OSF), Jan Nagel namens 50+ en Ronald Sörensen namens - bv. - de stad Rotterdam? Dat laatste zou een politiek-psychologisch belangrijke stap zijn en de kans op een college in Rotterdam waarin LR vertegenwoordigd is een stap dichterbij brengen.

zondag 23 feb 2014

Rob Timmer :
Hou voorlopig maar een maximum van 15 regels aan. Lijkt me ook wel voldoende voor een strakke reactie...

Maar iedereen is gebaat bij duidelijkheid dus wordt nu onderzocht of er inderdaad een limiet aan de reactie-lengte is en waar die grens precies ligt.

zondag 23 feb 2014

R.Sörensen :
Mijn reactie is on topic!
K.V. heeft zich niet ingelezen en ik wijs hem erop.
Toeval wil dat de man die hij zoekt ex 50+ is. De inspiratiebron van de ROP, op wiens kompas ook Goosen op de klippen zal varen.
Dat omdat voor H.Goosen het schip op het strand - het eindeloze geruzie binnen de ouderenpartijen - geen baken in zee is.

R.T. Scherp zeg! Toch maar even met de webmaster - als die er is - opnemen.

zondag 23 feb 2014

Johannes :
Of gewoon on topic blijven kan natuurlijk ook,t.w. "Hans Goosen als lijstduwer van weer een ouderenpartij" sec.
Een politicus vragen om beknopter te reageren haha

zondag 23 feb 2014

Rob Timmer :
...of gewoon wat beknopter reageren en formuleren...?

zondag 23 feb 2014

R.Sörensen :
Ik baal er van, dat ik op deze site grote moeite heb (technisch) met het plaatsen van berichten die lager dan 10? regels zijn.
Nu plaats ik op hoop van zegen en neem dan taalfouten achteraf maar voor lief.
Werk aan de winkel webmaster!

zondag 23 feb 2014

R.Sörensen :
Zullen we weer terug gaan naar het topic. Ouderpartijen en de zinloosheid ervan?

Kees Versteeg* probeert aan één stuk door Leefbaar Rotterdam en de PVV onder dezelfde noemer te plaatsen
Dat is zijn goed recht en wat mij betreft is dat ook prima, wat de lijsttreker betreft niet: Die bepaalt met zijn secondanten - waartoe ik niet behoor - de koers!
Als Kees zich hebben ingelezen, dan zou hij begrijpen dat zijn suggestie naar mij volslagen absurd is. Ik ben en blijf loyaal, niet allen uit loyaliteit, maar omdat binnen de PVV mijn politieke mening uitstekend verwoord wordt.
Ten tweede, omdat zo'n onafhankelijke senator al bestaat! Die senator is prof C.A. de Lange (Kees) van de Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF)
Zijn korte politieke geschiedenis is vermeldenswaardig, omdat hij afkomstig is van de ....ouderenpartij 50+ ! Edoch. Je gelooft het of niet. Ze kregen ruzie!
Gekozen met de stemmen van 50+ in N.Holland en de stemmen van lokale provinciale partijen, verliet hij de 50+ partij na de komst van de inmiddels ook opgestapte Henk Krol.
Dus nu is hij de man, die de onafhankelijken vertegenwoordigt en dat doet hij naar eer en geweten!

*Google geeft geen uitsluitsel over een economische of politieke scholing

zondag 23 feb 2014

Johannes :
Aard en omvang van de huidige problematiek overstijgt het niveau van een grote gemeente, zolang we dit niet onderkennen komen we er nimmer vanaf. Ik vind het jammer om te zeggen maar ook Hans Goosen is in mijn optiek bezig met het in stand houden van één der problemen hoewel ik zonder meer in zijn oprechte bedoeling geloof.
Gelukkig geeft hij ook een oplossing als hij schrijft: "Wederopbouw na de oorlog ligt niet ver af van wederopbouw na een crisis" Een vreemde en onzinnige vergelijking maar wel een oplossing. De draaiboeken zullen nog wel aanwezig zijn.

zondag 23 feb 2014

roberto timero :
Precies! Geen enkele partij zal 'de problemen' van Rotterdam (al dan niet compleet onder woorden gebracht) in vier jaar op kunnen lossen. Of komt er straks één partij met 55% van de stemmen uit de bus? Lijkt me onwaarschijnlijk.
Dus krijg je weer (zoals iedere vier jaar) compromissen en daarna de grote teleurstelling bij de kiezers die dit soort politieke mechanismen niet kunnen bevatten.

zondag 23 feb 2014

Johannes :
Problemen inventariseren? Ga er maar aanstaan beginnend met wederzijdse overeenstemming van de definitie "probleem"
Makkelijker is om de partijprogramma's te lezen, bijv. de PvdA poneert dit jaar 60 probleemstellingen. Als er iemand in Rotterdam is die dit serieus neemt dan maken we die erelid. Jammer genoeg vermeld de PvdA nergens wat ze de afgelopen periode hebben bereikt, grote kans dat er 4 jaar geleden eenzelfde lijst was. Maar de PvdA is niet uniek het politiek narcisme is ook één v.d. problemen.
Begin je inventarisatie via de Maslow piramide dan scoort vandaag het mobiel bereik in de metro hoog, zover zijn we al afgestompt, de sociale armoe is groot met dank aan slechte opvoeding, scholing, gepamper en regelzucht.

zaterdag 22 feb 2014

roberto timero :
Het lijkt me zinvol om eens te inventariseren wat de echte problemen zijn (ook in de nabije en mogelijk verre toekomst) in 'groot' Rotterdam en wat de verschillende partijen daar in hun programma's voor oplossingen bij in gedachten hebben.
Natuurlijk zal een coalitie veel van die oplossingen 'halveren', maar toch.

zaterdag 22 feb 2014

Joost :
Geachte heer Goosen,
In reactie op de vorige schrijver, door de vele verzuilingen zijn veel partijen de realiteit kwijt geraakt.
Daarom denk ik, ondanks de drie partijen in Rotterdam dat er goed afgestemd moet gaan woorden.
Maar laten we vooral niet vergeten, dat de jongeren de toekomst hebben, waar wij als grijze golf ook naar moeten luisteren.
Ik wens u daarom alle goeds toe in deze barre tijden

zaterdag 22 feb 2014

Kees Versteeg :
Bestaat er een kans op een coalitie van Leefbaar Rotterdam en PvdA na de verkiezingen? Er zijn twee voorwaarden. Een derde partij, een gezonde middenpartij, zal een scharnierfunctie moeten gaan vervullen tussen beide. En het PVV-lijntje moet weg. Ronald Sörensen kan deze stad een historische dienst bewijzen door de PVV vaarwel te zeggen en zich voortaan in de Senaat te presenteren als Onafhankelijk Senator namens de stad Rotterdam; op die manier heeft de nieuwe coalitie meteen een eigen aanspreekpunt in de Senaat. Het beleid van deze coalitie kan links zijn waar gewenst, en rechts waar nodig. Zolang Ronald Sörensen echter de PVV-lijn blijft volgen, en Eerdmans, Van Sluis en Pastors vaag blijven over Europa, komt zo’n coalitie natuurlijk niet tot stand. Geen gezond denkende Rotterdammer zal akkoord willen gaan met een uittreden uit de EU, met alle voorspelbaar schadelijke gevolgen voor haven en stad.

zaterdag 22 feb 2014

R.Sörensen :
Politiek aanpakken doe je niet met een partij, die al voor de verkiezingen ruziënd over straat gerold is en die al een afsplitisng heeft.
Weggegooide stem dus, die beter naar een grote partij kan gaan en dan natuurlijk niet de partij van "eerlijk" bedreigen en vriendjes voortrekken en "sociaal" voor de plucheplakkers.

zaterdag 22 feb 2014

Wim :
De meeste 65 + hebben het zeer goed en hebben volop geld;in horden zie je ze met hun vrij reizenkaartje in degelijke kleding het land door reizen en zich te goed doen op het terras aan bier en ander lekkers .In Diergaarde Blijdorp uitbundig feest vieren met hun klein kinderen,en zo goedkoop is Diergaarde Blijdorp nou niet met zijn eetwaar en drank.Dus 65+ moet niet zeuren ze hebben het zeer goed.Het is ze ook van harte gegund als men jaren lang gewerkt heeft en normaal met de centen zijn omgegaan plukken ze nu de zoete vruchten en gelijk hebben ze.

Natuurlijk zijn er ook arme 65 + hoe dat komt,kan door eigen schuld zijn niet goed met centjes omgaan en te veel naar de cafebaas brengen of wat dan ook buiten dit alles heb je 65+ die arm zijn en niets hebben buiten hun schuld om temeer is het dan ook goed dat mensen als Hans Goosen op komt voor hen die niets hebben zowel oud als jong.Voorts denk ik tjonge de zoveelste partij ROP maar het is toch nodig om voor ouderen die arm zijn en niets hebben op te komen .

zaterdag 22 feb 2014

Kees Versteeg :
Ouderen hebben meer geld nodig dan jongeren als compensatie voor hun geringere flexibiliteit; jongeren kunnen altijd nog switchen van beroep of de benen nemen naar een andere stad als hun sociaaleconomische situatie niet goed is, voor ouderen is dat veel moeilijker. Daarom hebben ouderen wat extra financiële zekerheid nodig om slechte tijden te kunnen doorstaan. Volgens het SCP zijn er in Rotterdam 85.000 ouderen boven de 65 jaar. Hiervan heeft 25% een vermogen van € 6000,-- (voor de begrafenis). Deze ouderen zitten dus tegen de armoedegrens aan.
Het uitlichten van de situatie van ouderen betekent niet dat je jongeren aan hun lot moet overlaten. Ik heb geen bezwaar als de Rotterdamse Ouderen Partij zich na de verkiezingen ontwikkelt tot een algemene partij. Wat betreft de jongeren, zou er m.i. dan veel aandacht moeten komen voor jongeren uit arme gezinnen. Die jongeren moeten volop de kans krijgen om goed onderwijs te volgen zodat ze makkelijker een baan vinden.

zaterdag 22 feb 2014

Johannes :
Welkom in de politieke slangenkuil hr.Goosen ik wens u alle succes met uw campagne. Ja er is veel te doen in Rotterdam en zo langzamerhand weet niemand meer waar te beginnen lijkt het. U begint bij een ouderenpartij maar was dit niet van oudsher het terrein van de PvdA? Nu doen er straks drie ouderenpartijen mee in de verkiezingen (corrigeer mij als het anders is) zonde van deze versnippering.

Ja het gaat niet best in Rotterdam, mijn gevoel zeg mij dat de negatieve trend reeds in de jaren 90 is ingezet, minder werk in de haven, wegvallen van de industrie en aan de andere kant de instroom van kanslozen zonder opleiding. In feite durf ik te stellen dat wij als ouderen het beter hebben dan de jongeren die nog iets moeten opbouwen, eerlijk gezegd zou ik niet weten waarom de huidige 65+'ers het slecht hebben. Eerder vind ik mijn generatie soms gewoon verwende inhalige zeurpieten die vergeten zijn hoe het vroeger was. Alle aandacht mag van mij naar de jongeren, opleiding met soms "een schop onder de hol" dat werkt.

zaterdag 22 feb 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Strontschuit


Op ons terrasje in de Teilingerstraat (zijstraat Schiekade)

zit een bouwvakarbeider / aannemer

te oreren tegen een ‘takkenwijf’.


‘Alles wat ik in haar huis doe, is in haar ogen fout’,

zo steekt hij van wal.

Zodoende ben ik nu alleen al twee weken

met haar badkamer bezig.

‘Zeg ik’, waar wil je de spiegel hebben?’.

Zegt ze daar!

Zeg ik voor de tweede keer:

‘Weet je het nu zeker?’

Antwoordt zij: ‘Zeker!’

Teken ik het helemaal af, volgens haar wensen

en moet daardoor boren tegen keiharde tegels.

Breken er op de koop toe nog een tiental van mijn boortjes.

Eindelijk hangt nu de spiegel,

komt ze binnenlopen en zegt:

‘Hij moet toch een stukje hoger,

zodat die gelijk zit met het stopcontact.’


En zo gaat dat nu in dat pokkenhuis van dat pokkenwijf

al voor de honderdste keer. Om gek van te worden.


Het heeft mij een ding geleerd:

‘Je zit sneller op een strontschuit, dan in de gouden koets!’


JP


  • Nieuw

  • Reacties