Leeszaal West: Literaire Maaltijd & Alek Dabrowski vertelt over dierenliefde in de literatuur

8316-leeszaal-west-literaire-maaltijd-alek-dabrowski-vertelt-over-dierenliefde-in-de-literatuur

(van de redactie)

Recensent, blogger en boekverkoper Alek Dabrowski vertelt op donderdag 3 oktober in Leeszaal West over schrijvers Frida Vogels, Koos van Zomeren en L.H. Wiener en hun dierenliefde.


Tijdens zijn lezing geeft hij inzicht in het werk van de drie verscholen grootheden uit de Nederlandse literatuur. Het zijn geen schrijvers die in het middelpunt van de literaire belangstelling staan. Frida Vogels geeft zelfs nooit interviews. Wat zij delen is hun liefde voor dieren, ieder op een eigen manier. Helaas hebben zij nog iets gemeen. De drie worden weinig gelezen, terwijl zij behoren tot de top van de Nederlandse literatuur.

Alvast inlezen? Bezoek dan de blog van Alek Dabrowski en lees zijn besprekingen van het werk van deze schrijvers: http://uitgelezenboeken.blogspot.com

De lezing begint om 19.00 uur en is gratis. Om 18 uur wordt een maaltijd geserveerd door De Wereldvrouwen.

Kosten € 7,50. Aanmelden kan (tot 1 dag tevoren) via mieke@quasi-modo.nl

www.leeszaalrotterdamwest.nl

www.facebook.com/leeszaalrotterdamwest

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties