Showkwartier: nieuw festival in Hoogkwartier

8289-showkwartier-nieuw-festival-in-hoogkwartier


(van de redactie)

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de eerste editie van Showkwartier plaats. Het Hoogkwartier staat twee dagen in het teken van het feest der ontdekking van de wijk. Tijdens het festival beleven de bezoekers het beste wat het Hoogkwartier te bieden heeft op het gebied van kunst, retail, sport, muziek, architectuur, food & drinks. Op vrijdag start de ‘show’ met een knallend openingsfeest dat wordt gehost door smaakmakers De Gele Kanarie, Old Scuola en COCO.


Nieuwe Hotspot in Rotterdamse Stadsdriehoek
Showkwartier is hét nieuwe showcase festival van het Hoogkwartier. Het Hoogkwartier leeft als nooit tevoren en barst de laatste jaren van de nieuwe energie. Het gebied onderscheidt zich door de vele kwalitatieve, kleinschalige, innovatieve en creatieve initiatieven en is hard op weg de nieuwe hotspot van Rotterdam te worden. Het diverse aanbod uit te buurt wordt met Showkwartier samengebracht en gepresenteerd.

Vrijdag - openingsfeest
Op vrijdagavond is het openingsfeest van het Showkwartier in het Parkje aan het Achterklooster. De avond wordt gehost door drie bekende smaakmakers uit de wijk. Dit jaar zijn dat De Gele Kanarie, Old Scuola en de laatste aanwinst van het Hoogkwartier: COCO. De avond wordt omlijst met live muziek van Convoi Exceptional, de signature dishes van de smaakmakers en de Rotterdamse dj’s Freddy Mercure, MF Andrade en de gelegenheidsformatie Camping Marbella b2b met Job Smit sluiten het feest af in het festivalhart: het Parkje aan het Achterklooster.

Zaterdag - ontdekking & blockparty
Zaterdag overdag staat in het teken van het ontdekken van de wijk. Het Parkje aan het Achterklooster is het bruisende festivalhart. Hier starten de proef routes en diverse guided tours waarmee bezoekers het Hoogkwartier kunnen ontdekken. Zo komen de bezoekers langs de parels van het Hoogkwartier. Bij de verschillende ondernemers en instellingen in de wijk kunnen bezoekers terecht voor proeverijen, workshop, clinics, rondleidingen, live performance en muziek. Zaterdagmiddag is er een gezellige blockparty in het Parkje aan het Achterklooster, wederom met hosts De Gele Kanarie, Old Scuola en COCO. Omlijst met Braziliaanse live muziek van Roda da Holanda en wereldse tunes van Jeroen Mundi.

Guided tours of op ‘eigen houtje’ de wijk ontdekken
Op zaterdag start de dag vanuit het festivalhart gelegen in het Parkje aan het Achterklooster. Van daaruit waaieren bezoekers uit over de programmaonderdelen die op verschillende locaties door de hele wijk plaatsvinden. Bezoekers kunnen zelfstandig, met de festival plattegrond op pad, maar er worden ook ‘guided tours’ aangeboden o.a. in samenwerking met Platform Wederopbouw, Het Industriegebouw en Urban Guides. Ook nemen bekende gezichten uit de buurt je mee door het Hoogkwartier. Tjeerd Hendriks (creative director van Het Industriegebouw), Marco Stout (initiatiefnemer van Stadslab Hoogkwartier) en culinair recensent Maarten van der Jagt nemen bezoekers op sleeptouw langs hun persoonlijke favoriete plekken in het Hoogkwartier.

Proef het Hoogkwartier en zing K-pop karaoke
Met de Proefkaart trekken bezoekers op zaterdag het Hoogkwartier in om op meerdere locaties te genieten van het culinaire aanbod van de wijk. Voor een tientje kunnen bezoekers met de Proefkaart het hele Hoogkwartier door op culinaire ontdekkingstocht. Het aanbod op de Proefkaart is o.a. afkomstig van: by Jarmusch, Kua Taco Bar, Harries Wine & Deli, Alfredo’s Taqueria en de Savoy Local hotelbar. Sommige culinaire hotspots bieden ook een speciaal programma aan. Zo organiseert Barrelproof een Tiny GinTasting, Cafe Verward een spoken-word avond en kun je bij Foo Concepts de sterren van de hemel zingen bij hun K-pop karaoke, zelfs met cosplay. Faber Medical is deze dag geopend voor een heuse rollator APK en bij Fotostudio Rotterdam laat je - gratis - een professionele CV foto maken.

Het feest gaat door: Silent Hot Pizza Disco by Old Scuola, spoken-word en jazz
Zowel op vrijdagavond als zaterdagavond is er op allerlei locaties in de wijk programmering. Zo wordt de vrijdagavond afgesloten met een Silent Disco gehost door Old Scuola, hier wordt gefeest met onbeperkt pizza en voor 15 euro. Op zaterdagavond kan je terecht bij Café Verward voor spoken-word, is er bij het Savoy Local een jazz trio, en vindt het openingsfeest van Jigger Cocktail Bar plaats op de Hoogstraat.

En er is meer.. 50 initiatieven doen mee
Yoga, mindfullness, mini DJ-workshop, CV-advies, kinderprogramma, steampunk art, showveiling, bokstraining, springkussen. Het volledige programma wordt gepresenteerd op de facebookpagina

<https://www.facebook.com/events/2584138458480169/>.

Komt dat zien!

Achterklooster – foto hoogkwartier.nl

Facts:

Data en tijden: vrijdag 20 september 16.00u - 23.00u,

zaterdag 21 september 12.00u - 22.00u

Toegang: gratis

Doelgroep: Alle leeftijden, food & drinks, kunst, retail, lifestyle, architectuur, sport & welzijn

Kort: Hoogkwartier Showkwartier presenteert het beste van het Hoogkwartier

Volg Hoogkwartier Showkwartier op de volgende kanalen:

Facebookpagina Hoogkwartier

<https://www.facebook.com/Hoogkwartier/?eid=ARBC1MfpDkjeDCX69gMVCvHG_eNkRIAQC4iP-Sb7xGZ1SJcCNj1zTf_Q2yr2bRYS7F7hRePWjI965gMX>

Eventpagina Hoogkwartier Showkwartier

<https://www.facebook.com/events/2584138458480169/>

Instagram Hoogkwartier <https://www.instagram.com/hoogkwartier/>

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties