De Charlies: dichter Miguel Santos debuteert met filmscenario

8260-de-charlies-dichter-miguel-santos-debuteert-met-filmscenario


(van de redactie)

Op zaterdag 14 september 2019 is de vertoning van de première van de korte fictieve avonturenfilm De Charlies in de kleine zaal van Theater Zuidplein in Rotterdam-Zuid.

In de regie van Erica Baltimore en met het scenario debuut van de Rotterdamse schrijver en dichter Miguel Santos zien we de Rotterdamse wijk Wielewaal. De 12-jarige meisjes Kaya en Josje voelen zich aangewezen als redders in donkere tijden en stellen zich op als superhelden om hun wereld te redden.


Regisseur Erica Baltimore (1979) Ze studeerde in 2006 af met kunst fotografie aan de hoge school voor de kunsten ArtEZ Beeldende Kunst & Vormgeving, afdeling Vrije Kunst in Arnhem. Haar korte surreële film zonder dialoog ‘Her Innerview’ ging in 2014 op het Nederlands Film Festival in Utrecht in première. In datzelfde jaar was ze ook finalist van ShortsTV.

Miguel Santos ( 1986) is schrijver, maar vooral dichter. In 2016 verscheen het eerste deel van een mini-reeks poëzie onder de titel ‘Uurtjespoëzie’, die online is ontstaan en in eigen beheer verscheen. Van 2014 tot begin 2016 was hij huisdichter voor radio- en tv-station OPEN Rotterdam. Alle gedichten die hij daarvoor maakte, op basis van Rotterdamse nieuwsgedichten zijn gebundeld onder de titel ‘Voor geluid en beeld’.

De film begint op zaterdag 14 september om 16:15 uur

Regie & productie: Erica Baltimore

Scenario: Miguel Santos & Erica Baltimore

Cast: Kailani Busker, Jan van Drunen, Maurice Visser, Marco De Swart

De film is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Opzoomer Mee, Stichting Historisch

Charlois, Gebiedscommissie Charlois, Kunst en Cultuur in de Gebieden Gemeente Rotterdam, Deltaport Donatie Fonds, Albert Heijn - Zuidplein, Robin Hood tweedehandszaak.

Zie ook www.ericabaltimore.com en www.miguelsantos.nl

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

maandag 09 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties