Pen Nederland roept steun in van cartoonisten

8186-pen-nederland-roept-steun-in-van-cartoonisten

(Door onze redactie)

PEN, de internationale schrijversvereniging die zich inzet voor verdrukte schrijvers en journalisten, reageerde geschokt toen The New York Times besloot geen politieke spotprenten meer te plaatsen vanwege alle ‘negatieve reacties’ die deze vaak tot gevolg hebben.

PEN Nederland was niet minder geschokt en roept in zogenaamde Sirenemail op een cartoon te tekenen en te zenden naar journalistenblad Villamedia of te verspreiden via de sociale media.


SIRENEMAIL
Iedere eerste maandag van de maand ondernemen we actie

Vindt u het ook zo opmerkelijk dat de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, al direct bij haar aantreden een verklaring ontving van de belangrijke organisaties op het gebied van journalistiek, het vrije woord en mensenrechten, waarin haar dringend wordt verzocht om de verdediging van de persvrijheid in Europa tot grote prioriteit van haar beleid te maken?

Wanneer satire eenmaal de das om is gedaan, wordt het vrije woord gesmoord.

Daarom maken we in deze Sirenemail ruimte voor de voorzitter van de Turkse vakbond Basın İş, Faruk Eren. Hij roept alle cartoonisten wereldwijd op om een cartoon te tekenen in solidariteit met de gevangen Turkse cartoonist Musa Kart, die een gevangenisstraf van dertien maanden uitzit. Hij was 25 jaar lang cartoonist van de Turkse krant Cumhuriyet Gazetesi.

Neem uw tekenpen ter hand of ondersteun deze actie door uw vrienden erop attent te maken via de sociale media of anderszins.

Jeroen Waardenburg :
The New York Times besloot geen politieke spotprenten meer te plaatsen vanwege alle ‘negatieve reacties’ die deze vaak tot gevolg hebben.CITAAT.

Angsthazen bij de The New York Times uit gerekend een krant die zichzelf censuur op legt, je zal er maar werken als verslaggever of tekenaar.

vrijdag 09 aug 2019

Arie Torcque :
Een Cartoon OK. maar wat schuift het of moet het gratis zonder kosten.???? want cartoons kosten ook geld en is geen liefde werk en oud papier.
Tenslotte moet mijn schoorsteen ook roken.

donderdag 08 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties