Doorstart Green Cross Nederland

8048-doorstart-green-cross-nederland

Gezien de complexiteit van de veranderingen in ons klimaat en milieu, willen wij dit persbericht graag onder uw aandacht brengen.

Green Cross International (GCI) is in 1993 opgericht door Michael Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet Unie en ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990. Met Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten is Green Cross Nederland (GCNL) in 1994 formeel toegetreden tot GCI. Dit vond plaats in Den Haag in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Inmiddels heeft Green Cross International anno 2019 in 27 landen actieve afdelingen.


Milieu- en duurzaamheidsorganisatie Green Cross Nederland (GCNL) heeft na 25 jaar besloten zich opnieuw aan het Nederlandse publiek te presenteren en nodigt daarbij belangstellenden van harte uit om de organisatie en zijn projecten financieel te steunen.

De missie van GCNL is het bevorderen van een waardenverandering die een transitie naar een duurzame, vreedzame samenleving en naar een veilige toekomst voor de aarde en al haar bewoners mogelijk maakt. De kernwaarden daarbij zijn ’bewustwording’ en ‘verbinding’. Green Cross ondersteunt wereldwijd het Earth Charter.

In de maand juni lanceert milieuorganisatie Green Cross Nederland zijn nieuwe internetsite! Vanaf a.s. juni wordt ook de vernieuwde digitale Nieuwsbrief (4x p.j.) naar belangstellenden gemaild.

Indien u op de hoogte wilt blijven van de feiten over de veranderingen in ons klimaat, onze snel veranderende wereld, wat u zoal kunt doen, en actuele informatie over de projecten van Green Cross wenst te ontvangen, klik dan hier voor aanmelding en ontvang voortaan 4x per jaar (geheel vrijblijvend) de Green Cross Nieuwsbrief.

Namens Green Cross Nederland

Mark J. Lambregts

www.gcnl.nl


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties