Doorstart Green Cross Nederland

8048-doorstart-green-cross-nederland

Gezien de complexiteit van de veranderingen in ons klimaat en milieu, willen wij dit persbericht graag onder uw aandacht brengen.

Green Cross International (GCI) is in 1993 opgericht door Michael Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet Unie en ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990. Met Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten is Green Cross Nederland (GCNL) in 1994 formeel toegetreden tot GCI. Dit vond plaats in Den Haag in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Inmiddels heeft Green Cross International anno 2019 in 27 landen actieve afdelingen.


Milieu- en duurzaamheidsorganisatie Green Cross Nederland (GCNL) heeft na 25 jaar besloten zich opnieuw aan het Nederlandse publiek te presenteren en nodigt daarbij belangstellenden van harte uit om de organisatie en zijn projecten financieel te steunen.

De missie van GCNL is het bevorderen van een waardenverandering die een transitie naar een duurzame, vreedzame samenleving en naar een veilige toekomst voor de aarde en al haar bewoners mogelijk maakt. De kernwaarden daarbij zijn ’bewustwording’ en ‘verbinding’. Green Cross ondersteunt wereldwijd het Earth Charter.

In de maand juni lanceert milieuorganisatie Green Cross Nederland zijn nieuwe internetsite! Vanaf a.s. juni wordt ook de vernieuwde digitale Nieuwsbrief (4x p.j.) naar belangstellenden gemaild.

Indien u op de hoogte wilt blijven van de feiten over de veranderingen in ons klimaat, onze snel veranderende wereld, wat u zoal kunt doen, en actuele informatie over de projecten van Green Cross wenst te ontvangen, klik dan hier voor aanmelding en ontvang voortaan 4x per jaar (geheel vrijblijvend) de Green Cross Nieuwsbrief.

Namens Green Cross Nederland

Mark J. Lambregts

www.gcnl.nl


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties