Uitnodiging Lof der Tolerantie, 28 oktober a.s.

Uitnodiging

Lof der Tolerantie

Stadsdebat over Tolerantie in de Stad van Erasmus


Huis van Erasmus en Bibliotheek Rotterdam nodigen u hierbij uit voor een Stadsdebat over tolerantie en pluriformiteit. Erasmus was een groot voorstander van tolerantie en actuele ontwikkelingen laten zien dat dit een urgente zaak blijft in onze samenleving. Directe aanleiding is o.a. het Rotterdamse collegeprogramma “Relax. Dit is Rotterdam”, waarin

“Actieprogramma Integratie & Samenleven 2019 – 2022”.

Samenleven is een zaak van alle Rotterdammers, ongeacht hun afkomst, seksuele gerichtheid, geloof (of niet), huidskleur, leeftijd, inkomen, favoriete voetbalclub of muziekvoorkeur. Wij vinden het belangrijk dat iedere inwoner van onze stad gezien en gehoord wordt. We streven naar een ontspannen en veilige stad voor iedereen.(uit: Actieprogramma).

In dit stadsdebat zal het begrip ‘tolerantie’ vanuit twee invalshoeken worden benaderd:

- Over Tolerantie en Pluriformiteit zal de Vlaamse filosoof Guido van Heeswijck zijn licht laten schijnen.

- Over Tolerantie en Democratisch functioneren gaat een Rotterdams panel samen met de zaal in gesprek, onder leiding van moderator Sander van Reedt Dortland. Panelleden zijn wethouder Bert Wijbenga, advocate Inez Weski, NRC-columnist Lofti El Hamidi en docente Jean-MartieMolina.

Het debat wordt afgesloten met het gezamenlijk formuleren van conclusies en aanbevelingen voor de gemeente.

• Toegang: €5,00/ leden van de bibliotheek gratis
• Locatie:Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
• Tickets:Aan de balie van de bibliotheek, via onderstaande link of aan de zaal op 28 oktober.
• Buffet: Tussen 17.00 en 19.30 kunt u voor €15.00 aan een buffet deelnemen.

Bestel tickets

Namens de beide organisaties,

Rein Heijne

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties