De VAR blijft een grote discussie na geel en rood

7617-de-var-blijft-een-grote-discussie-na-geel-en-rood

(Door Jim Postma)

In de wandelgangen, op straat, in bruine cafés, op terrassen en op kantoor zijn alle messen al weer geslepen. Over wel of geen scheidsrechters met de VAR, het voortdurende gekwakkel bij Feyenoord en het wel of niet ontslaan van Van Bronckhorst met zijn staf. En niet te vergeten technisch directeur Martin van Geel. Volgens de analisten bij RTV-Rijnmond en bij de landelijke omroepen liggen hun beiden hoofden reeds op het hakblok.

Terecht of niet terecht? Van Geel kan niet nu zo maar nu Van Bronckhorst gaan ontslaan. Hij en Feyenoord liggen daarmee in een spagaat. De directeur realiseert zich maar al te goed dat hij dan de volgende op de lijst is bij de voortdurende misère van de stadionclub. Vast staat dat de meeste fervente supporters meer dan genoeg hebben van hun wanbeleid. Zowel op het veld als in het reilen en zeilen op het Kuip-kantoor.


Intussen heeft het Turkse Fenerbahce reeds Cocu ontslagen na de zoveelste nederlaag. En moest trainer Lopetequi het veld ruimen bij Real Madrid. Terwijl de competitie daar en hier nog amper is begonnen. Hier is de houdbaarheidsdatum van Giovanni van Bronckhorst vergelijkbaar al lang op. In feite had hij of de eer aan zich zelf moeten houden. Nog voor het begin van de competitie toen hij schandelijk met topfavoriet Feyenoord verloor van een derderangskluppie uit Slowakije. Weg Europees voetbal, weg etalages voor talentvolle jonge spelers, weg het miljoenenbal.

Geel of rood?
Terug naar afgelopen zondag naar de Klassieker. Die was dus na vijf minuten voorbij. Opmerkelijk hier was dat scheidsrechter Björn Kuipers in eerste instantie geel trok voor de grove overtreding van Justin Bieber. Enkele minuten eerder was Jens Toornstra, slechts na de derde minuut, al aan de beurt. Zijn overtreding was, na herhaling van de beelden, nog grover dan die van Justin. Hij kwam er genadig af met geel dank zij Kuipers. Terwijl dus even later de VAR Justin met rood van het veld liet sturen.

Was dit nou allemaal nodig geweest? Achteraf, ja altijd achteraf na de 3-0 nederlaag kwam Van Bronckhorst met de verklaring dat hij zijn spelers met het vuur aan de schenen het veld had in gestuurd. Zeg maar rustig ‘opgefokt!’ Hij was bijzonder boos op Justin. Maar hij had in de eerste plaats de hand in eigen boezem moeten steken.

Na drie minuten was dus de trend op het veld al gezet. Van Bronckhorst kon toen preventief al ingrijpen door Toornstra met zijn bijna-rood van het veld te halen. Dan was Justin waarschijnlijk op tijd gewaarschuwd voordat hij vlak daarna zijn domme overtreding beging.

VAR
Over in de toekomst wel of geen verdere VAR (videoscheidsrechters buiten het veld) moet eerst maar eens worden bepaald wie hier eigenlijk de doorslaggevende stem heeft. De VAR of de scheidsrechter? Nogmaals, waarom trok Kuipers eerst geel voor Justin? Weer achteraf gezien zou hij deze vraag na afloop niet geheel waarheidsgetrouw gaan beantwoorden.

Waarschijnlijk wilde hij in dit vroege stadium deze Klassieker niet verzieken. Als dat zijn eerlijke motivatie was geweest dan had hem dit zeker gesierd. Doordat hij na de beelden van de VAR ging draaien en alsnog rood gaf betekende dit meteen einde wedstrijd. Einde Klassieker.

Bij wijze van spreken had daarna Björn Kuipers, na vijf minuten ,meteen kunnen affluiten. De Klassieker immers werd een groot gedrocht, behalve dan natuurlijk voor de fanatieke Ajax-fans. Maar veel ellende had bespaard kunnen blijven voor de ware trouwe sportieve voetbalfans van beide partijen. Om zó een Klassieker te moeten winnen zou je als sportman of sportvrouw niet moeten willen.

En als er dan toch nog een schuldige moet worden aangewezen dan is dit Van Bronckhorst zelf. In dit kader was hij dan de enige die écht rood had verdiend, volgens vele stemmen uit het Legioen. De eer aan zichzelf houden is nu nog zijn enige optie.

Of dat daarmee voor de rest van het seizoen Feyenoord gered wordt blijft de hamvraag. Want welke ware reddende voetbalengel kan op dit moment nog het roer van de stadionclub totaal omgooien?


Arie C. Torcque Zaanen :
Ja,.ja,...ja.. Jantje, heb je weer je naam veranderd tegenwoordig heet je Janj of is dat je Gender schuilnaam.

Maar als antwoord op je vraag, met Vermeer onder de lat zijn er geen problemen want hij weet de verdediging te organiseren en dat is geen verdienste van van Bronckhorst want weet je, die zit op de bank met z'n computertje te spelen.

zo zie je maar weer ook jij kan fauten maken met je dikke vingers.

vrijdag 02 nov 2018

Janj Jansen :
Zo, vertel 'ns, hier had Van Bronckhorst zeker niets mee te maken?

vrijdag 02 nov 2018

JIM Postma :
KNVB-beker.

Mea Culpa!

vrijdag 02 nov 2018

Jim Postma :
Legionairs! (Legioen).

Avé.

Zij die nog niet sterven gaan, groeten U!

vrijdag 02 nov 2018

Jim Postma :
Feyenoord-ADO 5-1 (!!!)

Leven JAN JANSEN, leve Gio, leve FEYENOORD!

Amen.

vrijdag 02 nov 2018

Jan Jansen :
Met Vermeer in de goal..... :-)

donderdag 01 nov 2018

Jan Jansen :
Jim, dit winnen we ruim. De Hageneesjes gaan een pak voor de broek krijgen. Ik denk dat 3-0 een meer realistische uitslag is. En eh....Gio zit er nog wel even.

donderdag 01 nov 2018

Jim Postma :
'Now or never!' Oftewel in Engelse Navy-kringen: 'Death or Glory!'

Hoe prachtig deze mentaliteit.

Het is nu: 19.49 uur, een klein uurtje voor de wedstrijd Feynoord-ADO (Den Haag).

Uitslag prognose, zeer optimistisch: 2:1.

Omgekeerd wordt dit het definitieve einde van Giovanni van Bronckhorst.

Nietwaar, Jan Jansen?1

donderdag 01 nov 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
(Jan Jansen) Ik heb jullie trouwens nog nooit in de kuip gezien. Feyenoordsupporters...

Kan ook niet Jan als je in Benidorm op je buikorgel loopt te harken. (Volgens m'n daar wonende vrienden een bekende uit de NL kroegen)

donderdag 01 nov 2018

Jim Postma :
Dat je, beste Jan, op deze site - met al je verschillende schuilnamen - een schim blijft is tot daar aan toe. Je blijft dus in deze een klein riddertje met je viziertje op, die altijd, inclusief jezelf wat te verbergen heeft. Alleen dat maakt je aan alle kanten al ongeloofwaardig.
Waarom toch die schuilpartijen van jezelf, zonder je ware naam, toenaam en rugnummer te willen noemen.
Zoals wij allen wel doen. Strijden hier met open vizier.

Maar met fautje hier en een fautje daar, iedereen de maat nemen, is ronduit LAF met je gesloten vizier.

Van jou heb ik nog nooit een verhaal of een dichtgetimmerd stuk kunnen lezen. Zodat wij jou ooit nog eens de maat kunnen nemen.

Blijf nou lekker muggenziften, kommaneuken en jezelf keer op keer te kakken zetten. Ga zo deur, mijn beste Jan.

Toch zou ik je in al je spagaten niet graag willen missen...@@@

donderdag 01 nov 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
zodra je publiceert kun je reactie verwachten. Als je daar niet tegen kunt, zet het dan niet op internet.

Ja Jan ik weet niet hoe ze daar in Benidorm over denken zo tussen de Patat en fish en ships toeristen, waar een valse noot ook niet op zal vallen, eigenlijk net zo als een ander een taalfout maakt door z'n te dikke vingers op het toetsenbord.

donderdag 01 nov 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
deze borstkloppende bejaarden die andere mensen, die wel iets presteren, voortdurend de maat nemen.

Mag ik dit onder de gordel noemen, meneer (om iets te zeggen) ik ken u niet en u kent mij niet, ik klop me zelf niet op de borst want daar zijn m'n armen tekort voor, ja o.k. ik ben bejaard maar ik huil niet mee met de wolven in het bos zoals u of mag ik jij zeggen, ja dat mag ik gezien m'n leeftijd.
Natuurlijk vindt jij het niet leuk als van Bronckhorst wordt afgezeken maar even ter verduidelijking dat licht niet aan mij of aan ons (de afzeikers) maar gewoon aan hem zelf en tja,.. als jij het daar niet mee eens bent jammer dan voor jou dat zegt meer over jou dan over ons, jammer joh, niet geschoten altijd mis.

donderdag 01 nov 2018

Jan Jansen :
Jim, zodra je publiceert kun je reactie verwachten. Als je daar niet tegen kunt, zet het dan niet op internet.

Inderdaad kan iedereen een tikfout maken. Maar taalfouten? Door een gelouterde journalist? Jan Dijkgraaf schrijft veel. Heel veel. Heb de man nog nooit kunnen betrappen op een taalfout. Heeft dus ook niets te maken met druk.

Je andere reageerders zeggen hier niets over: logisch, deze borstkloppende bejaarden die andere mensen, die wel iets presteren, voortdurend de maat nemen, krijgen zelf nog geen twee woorden foutloos op papier.


woensdag 31 okt 2018

Jim Postma :
De KNVB-Gifbeker.

Morgen (donderdag aanstaande) om 20.45 uur.

Feyenoord-ADO 2-1.

woensdag 31 okt 2018

Jim Postma :
En wat Van Bronckhorst betreft, mijn beste Jan, - als je zo zeker bent - waarom ga je dan niet in op mijn weddenschap. Je zal tenminste moeten toegeven dat elk/ieder puntenverlies in de komende drie wedstrijden cruciaal worden. Elk puntverlies NU is er een teveel.

Feyenoord blijft voor ons 'heilig', maar Van Bronckhorst (houdbaarheidsdatum) beslist niet.

Wel respecteer in deze 'ieder zijn heug en meug', inclusief dus de jouwe.

Wens je in de komende strijd veel sterkte, Jan.

woensdag 31 okt 2018

Jim Postma :
Heb het niet over taal- of tikfauten, beste Jan, via deze reactiekanalen.
Je mag mij afrekenen (zoals je altijd zo graag wilt) op mijn redactionele stukken. Die zeker ook niet altijd Fautloos zijn.

Maar begin wel eens te kijken naar jezelf, als het 'allerbeste' jongetje van de klas.

Niemand hier is Fautloos!

Waarvan akte!

woensdag 31 okt 2018

Jan Jansen :
Duidelijk, Jim!

Maar het gemak waarmee men hier kritiek uit op Van Bronckhorst irriteert mij. Als ik jou met je taalfouten confronteer vind je dat ook niet leuk. 't Is wel jouw vak, journalistiek. Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren.

woensdag 31 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
We dwalen wel af, van de liefde voor Feijenoord tot de dood ons scheid, alhoewel er bij ons cluppie enkelen op de mat staan die al jaren dood blijken te zijn alleen weten ze het zelf nog niet. Pffff.....

woensdag 31 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jim vroeger was Arie een snelle jongen, maar tegenwoordig moeten we aan een "Rollatar" gaan denken.
Morgen worden de doden weer herdacht in LT zoals bijn over de hele wereld.
weet je,.. hier zegt men als man moet je driemaal trouwen, de eerste met een Russin om te leren hoe je de liefde moet bedrijven, de tweede een Jodin om te leren hoe je geld kan verdienen en de derde met een Litouwense, die komt iedere dag verse bloemen op je graf brengen. dus wie nog moet beginnen aan deze lijdensweg moet hier maar goed over nadenken.

woensdag 31 okt 2018

Jim postma :
Al is Den Dood nog zo snel, Arie achterhaalt hem wel!

woensdag 31 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jim,.. er zijn er onder ons die al jaren dood zijn, het probleem is dat niemand ze het verteld.......

woensdag 31 okt 2018

Jim Postma :
Rotterdammer ben je, blijf je, tot in Den Dood!

Even wachten, wachten....@@@

woensdag 31 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Wat me opvalt is dat niemand het over het aankoop beleid heeft, m'n G"d wat een stel natte kranten staat er op het veld, ik denk dat de eerste de beste amateurclub zonder al teveel verstand van voetballen er geen tortilla van kan bakken. (tja,.. en bakker Hordijk kan er geen brood van bakken)

woensdag 31 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Jim,sluit jij je ook aan bij dit volk dat op afstand de Rotterdammer zit uit te hangen?

Ja Jantje, Rotterdammer geboren en getogen is meer, Charlois, en weet je, dat waren de beste jaren van m'n leven, we behoefde niet te knokken om te overleven, iets dat we de rest van ons leven hebben moeten doen om brood op de plank te krijgen.
nou ja Jan, weet je, ik ben nooit te lui geweest om te werken vandaar dat ik bijna dagelijks het niet lullen maar poetsen toepaste en dat heb ik geleerd tijdens het Rotterdammer uit te hangen, en daar ben ik nog steeds TROTS op.

woensdag 31 okt 2018

JIm Postma :
Niks van 'aansluiten' Jan! Je bent als Rotterdammer geboren, getogen of niet. Dat weet jij net zo goed als ik, mag zelfs geen twijfel over bestaan,
Rotterdammerschap zit nu eenmaal in je DNA, of niet. Dat jij nu als enige van de weinigen het nog op neemt voor Van Brockhorst, valt in je te respecteren.
Maar wees verder ook niet blind in deze - met in de Kuip of zonder in de Kuip - zoals ik (wie ben ik in deze?) mijn eigen oordeel heb gemaakt, is Van Bronckhorst reeds ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Zoals ik hier boven menig maal uit verschillende hoeken heb geargumenteerd.

Okay Jan. Geef hem dan tot nu toe nog 'the benefit of the doubt'.

Als hij in de drie komende wedstrijden waar dan ook nog punten laat liggen voor ons aller Feyenoord, dan trek ik die 'rücksichloss' van jou persoonlijk af. Praten we dus wel over de komende negen punten!

WEDDEN?

dinsdag 30 okt 2018

Jan Jansen :
Jim,sluit jij je ook aan bij dit volk dat op afstand de Rotterdammer zit uit te hangen?

dinsdag 30 okt 2018

jim Postma :
Je bent nog geen Feyenoordsupporter, beste Jan, door alleen in de Kuip te komen.

Net zoals je geen 'fijne christelijke bent' door alleen in de Kerk te komen.

Amen!

dinsdag 30 okt 2018

Rinus Vuik :
Geen speld tussen te krijgen Arie,ook al hebben we geen(?) verstand van voetbal.Een eigen mening hebben we sowieso en mooi om te 'zien'dat wij het in deze 100% met elkaar eens zijn!Wanneer een expositie van jouw (schilders-) oeuvre in Rotterdam?

dinsdag 30 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jantje, daar kan je het mee doen, ik ben blij dat Rinus het geheel met mij eens is, dat wil zeggen wij zijn twee personen met de zelfde mening dat is 100 % en Jan staat alleen dusssss Jan heeft geen verstand van voetballen ook al zit hij al 40 jaar achter het doel. Wachten op Eddy PG, Onderstal, Panman, de Goei. nee jantje die tijd is geweest net zoals er een tijd komt voor Vermeer, en die tijd is niet verweg maar voor het moment is hij nog steeds de beste en Bijlow ( vertaald uit het Engels ) bij de wet, moet hij eerst nog een poosje in het 3e onder de lat om het gevoel met de bal te krijgen.

dinsdag 30 okt 2018

Rinus Vuik :
Jan Jansen@Boute bewering wat mijn persoon betreft,want a.het is moeilijk zoeken naar een persoon die jij niet kent, en ook nog eens in een volle Kuip,b.ik heb jarenlang een seizoenkaart, vak VV gehad en door omstandigheden niet meer in staat geweest om de thuiswedstrijden te volgen.Heb overigens geen enkele wedstrijd van Feyenoord op Fox Sport gemist.Verder ben ik van mening dat het succes van een succesvolle coach eens ophoudt, en van Bronckhorst is nu zo'n coach!Dirk Kuyt wordt node gemist en van Persie compenseert maar ten dele.Het eltal speelt ook nog eens niet als een team,dus van teambuilding heeft van Bronckhorst geen kaas gegeten en blijft Bijlow opstellen in plaats van de veel betere Vermeer!Hoe eigenwijs kan een coach zijn!Komt hij zelf eens achter..te laat?

dinsdag 30 okt 2018

Jan Jansen :
Nou, nou, de heren hebben er verstand van.

Voor het gemak vergeten we even dat Van Bronckhorst de meest succesvolle Feyenoordtrainer is. Vier prijzen in drie seizoenen.

Ik heb jullie trouwens nog nooit in de kuip gezien. Feyenoordsupporters...

dinsdag 30 okt 2018

Rinus Vuik :
(vervolg): mag dus niet meer en niet minder een hulpmiddel zijn en blijven dat menselijk falen blootlegt.Of de scheidsrechters blij zijn met 'het op de vingers kijken'van hun fluitgedrag betwijfel ik,want ook de charme van het scheidsrechter zijn heeft z'n charme verloren.Ja, het is tijd dat Feyenoord,op korte termijn, op zoek gaat naar een nieuwe trainer,want van Bronckhorst blijft o.a. volharden in het opstellen van een keeper die niet toe is aan het eredivisie nivo en domweg een verreweg betere keeper als Vermeer negeert!Vermeer redt punten, met Bijlow verspeel je dus punten.Voor het overige mist van Bronckhorst uitstraling en het vermogen om van zijn selectie een hecht team te smeden.Wegwezen dus!

dinsdag 30 okt 2018

Rinus Vuik :
Ik ben het in veel opzichten met jou eens Jim,zeker wat betreft het aanblijven van Van Bronckhorst!Die had nooit de benaming 'aggressief spelen'aan z'n spelers mogen meegeven, en bleek acheteraf dat sommige spelers dit een beetje te ruim namen, met in het begin al een terechte rode kaart,welke in een eerder stadium aan Toornstra gegeven had moeten worden.Maar...een scheidsrechter dient in bepaalde gevallen GEEN rekening te houden met het feit dat hij een klassieker fluit..de feiten dienen te tellen en al zou hij 3x rood moeten geven als dit het geval zou zijn,jammer dan voor de klassieke,maar dan moet hij 3x rood uitdelen.Wat betreft de VAR;Dat is een instrument dat de arbiter toont hetgeen hij in feite niet heeft geconstateerd,en dus in de herhaling mag.Uiteindelijk ligt het oordeel bij de arbiter zelve.Zelf vind ik de VAR een noodzakelijk kwaad en doorslaggevend in een uiteindelijke beslissing.De VAR is niet waterdicht,want ook de VAR-scheidsrechter met zijn team verschillen in kunde en inzicht

dinsdag 30 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Wie komisch!

Arthur van Amerongen‏ @DonArturito

Frenske lacht om het eerste kantoorgrapje van zijn nieuwe baasje.

© Twitter

  • Nieuw

  • Reacties