OPINIE

‘Pretparkieten’ stoppen niet met ijsbaantje

6294-pretparkieten-stoppen-niet-met-ijsbaantje

(Door Zettie Leeuwenburgh)

De ´Pretparkieten´ prakkiseren er niet over om hun droom-ijsbaantje in het Park bij de Euromast zomaar op te geven. De petitie liep niet goed, in ruim twee weken zijn er nog niet eens honderd handtekeningen onder hun petitie gezet. Maar niet getreurd: er is een ander fenomeen aangeboord. (Foto: Vlakbij de Euromast is het park nog een rustpunt)

Onder het gebruikelijke motto ‘het kost wel wat, maar dan krijg je ook wat’ zijn de uitbaters van Parqiet een crowdfundingsactie begonnen met als doel de ijsbaan nog dit jaar aan te leggen. De crowdfunding loopt vooralsnog van géén kant.

In rap tempo moeten al die leidingen ondergronds worden aangelegd, terwijl de ´koning´ van de natuur, de vorst deze week net is gearriveerd.

Dat de ´pretparkieten´ overdrijven, blijkt niet duidelijk. Minimaal kan vijf euro worden bijgedragen. Méér mag natuurlijk. Dan krijgt men minimaal een toegangskaartje voor een ijsbaan, die nog niet bestaat. Dat is alles.

Bovendien is het nog maar de vraag of die er ooit zal komen. Eens temeer blijkt, dat Parqiet wel de lol en de gasten wil hebben, maar er zelf weinig in wil steken.

De bewoners van de Parkflat en omgeving laten hun tegenzin en -stem juist veel duidelijker horen: ,,Laat onze mooie ´groene long´, die zo belangrijk is voor Rotterdam, blijven zoals het nu is: mooi en gezellig. Wij willen geen ijsbaan voor de deur. Nu niet en ook in 2018 niet.’’

Zij willen in meerderheid ‘de rust, de schoonheid van de natuur én het mooie gezang en gekwetter van de honderden vogels behouden’. Ook voor de vele bezoekers van het Park.

Er zijn daar uiteraard de gewone stadsvogels te vinden, zoals de duiven, vrolijke eksters, koolmezen, pimpelmeesjes en wat roodborstjes maar ook onverwachte zwermen met kauwen (foto hiernaast), de grapjassen onder de vogels, strijken hier neer.

,,Tientallen reigers houden hier hun bijeenkomsten, zo grappig om te zien hoe zij hun vogelvergaderingen lijken te houden. Heel jammer dat wij hun gesnater niet kunnen verstaan, maar de laatste weken zijn zij drukker dan anders. Alsof ook zij het over die ongewenste ijsbaan hebben. Uilen hebben we ook in het Park. Zo mooi om te zien en zelfs te kunnen horen als het heel rustig is,’’ vertellen Parkflatbewoners´´

Tsja, uilen zijn wijzer. Die houden hun snavel dicht. Dat heeft iedere liefhebber van de Harry Potterfilms de afgelopen jaren kunnen zien. Eén ding moet nog worden vermeld, eerlijk is eerlijk: Als de ijsbaan niet wordt aangelegd, krijgt iedereen zijn ingelegde geld terug.

Foto hieronder: Initiatiefnemers willen een druk ijsbaantje met New Yorkse allure (Foto © Parqiet)

Lees verder

Oprukkende tattoo winkels, crimineel of

6293-oprukkende-tattoo-winkels-crimineel-of-kunst
(Door Marcella Deen) Na een immense opkomst van belwinkels, kapperszaken en Turkse pizza tentjes op iedere vierkan[...]

Sprookje Zwarte Piet laten we niet van o

6282-sprookje-zwarte-piet-laten-we-niet-van-ons-afnemen
(Door Jan Gajentaan) Gastauteur Jan Gajentaan is ruim 11 jaar Rotterdammer en tegenwoordig zelfs Feyenoord-support[...]

Liefde voor een leider

6281-liefde-voor-een-leider
(Door Ronald Sörensen ) Zo heet het lijvige proefschrift (647 blz. ) van Dr. Clemens Van Herwaarden - docent ges[...]

In eenzaamheid kiest ze voor die laatst

6279-in-eenzaamheid-kiest-ze-voor-die-laatste-pil
(Door Dirk Mellema) De afgelopen tien jaar bezoek ik elke zondag een oude dame van 92 jaar. Ze woont alleen in een[...]

Alleen scholing helpt tegen armoede

6278-alleen-scholing-helpt-tegen-armoede
(Door Hans Roodenburg) Vóór armoede zijn, is niemand, stelde Ronald Sörensen, één van de oprichters van Leefb[...]

Het tweede proces Wilders

6275-het-tweede-proces-wilders
(Door Ronald Sorensen) De rechters gaan zich op verzoek van 6474 diep getroffen en zwaar beledigde medelanders bui[...]

Malloten willen een ijsbaan in het Eurom

6269-malloten-willen-een-ijsbaan-in-het-euromastpark
(Door Zettie Leeuwenburgh) Oh nee, je zult maar in de parkflat bij de Euromast wonen en plotsklaps van een paar mallot[...]

Cosmicus College wordt Lyceum Kralingen

6259-cosmicus-college-wordt-lyceum-kralingen
(Door Ronald Sorensen)
What’s in a name Allang voor ik in de politiek verzeild raakte, kwam ik in aanraking met de Gülen beweging. [...]

Mening van panel nodig over gedwongen an

6243-mening-van-panel-nodig-over-gedwongen-anticonceptie
(Door Hans Roodenburg en Jim Postma) Een oude koe in een nieuw jasje uit de sloot halen. Dat heeft de Rotterdamse weth[...]

De publieke of staatsomroep

6240-de-publieke-of-staatsomroep
(Door Ronald Sorensen)
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Probeer een buitenlander eens uit te leggen hoe onze staatsomroep wer[...]

Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties