Peiling Maurice de Hond: Leefbaar-college verliest, GroenLinks wint fors

Het college van Leefbaar Rotterdam raakt haar meerderheid kwijt en oppositiepartij GroenLinks wint fors. Dat blijkt uit een representatieve peiling van Maurice de Hond, de eerste Rotterdamse peiling voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Leefbaar Rotterdam halveert in de peiling van De Hond en zou van de huidige 14 zetels er nog maar 7 overhouden. De enige zittende partijen die zetels winnen zijn oppositiepartijen GroenLinks (van 2 naar 5) en de VVD (van 3 naar 6).

Fractievoorzitter Judith Bokhove van GroenLinks ziet hierin een duidelijk signaal van de Rotterdammers. ‘Het is helder dat de Rotterdammers snakken naar verandering, het Leefbaar-college verliest definitief haar meerderheid. De vraag is bij de verkiezingen: gaat Rotterdam met de VVD rechtsom, waarbij je Leefbaar en de PVV er misschien alsnog bij krijgt? Of gaat Rotterdam met GroenLinks linksom: samen werken aan een eerlijke en groene stad?’

De uitslag van de peiling is volgens Bokhove ook een steun in de rug voor alle vrijwilligers van GroenLinks, die al een jaar lang bezig zijn met de campagne. ‘Na de vorige verkiezingen zijn wij eigenlijk gewoon doorgegaan met onze huis-aan-huis-acties,’ aldus Bokhove. ‘Onze ambitie is om vóór 21 maart alle Rotterdammers gesproken te hebben.’

De Hond ondervroeg ongeveer 800 Rotterdammers over welke partij op dit moment hun voorkeur heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam, VVD en GroenLinks zijn in deze peiling de drie koplopers Het verschil tussen de drie partijen is statistisch niet significant.

De PVV en DENK doen voor het eerst mee in Rotterdam. De Partij voor de Vrijheid komt in deze peiling uit op 5 zetels. DENK blijft steken op 2 zetels. De meeste andere partijen in de raad staan op een klein verlies: D66 verliest 1 zetel en komt uit op 5 zetels. De PvdA verliest meer steun en zakt van 8 naar 5. De SP staat ook op een licht verlies en komt uit op 4 zetels. De islamitische geïnspireerde partij NIDA zakt terug naar 1 zetel.

Jan Tak :
Haha
In Rotterdam deelt D66 vandaag op straat Groene Appels uit, iemand trek in een zure appel???

Een goeie beurt van D66 spindocter Daan Bonenkamp, die komt er wel.

dinsdag 06 maart 2018

Jan Tak :
Ach Jeroen, ik had zelf best wel bedenking bijv. voor de PVV - nu geen poot aan de grond in Rotterdam - zag ik mogelijkheden. Nu denk ik dat voor de rechtse stemmers het FvD toch iets sympathieker overkomt zeker na die blunder van de PVV met die eikel van de erkenbrand, Géza Hegedüs. Dit verhaal wordt nu door links -terecht- uitgemolken en ik zie voor de PVV nog steeds geen ruimte.

Maar hebben jullie allemaal zitten slapen Sørensen? Leefbaar wordt arrogant en denkt de zaakjes voor elkaar te hebben, ach dat dacht de PvdA ooit ook maar hoogmoed komt ten val.
Bovendien zal er vanuit de moskee ook flink gelobbyd worden en daar zullen de zielepoten van Nida en de fascisten van Denk wel bij varen.
Het wordt spannend in Rotterdam, gelukkig hebben we in "ons dorp" andere zorgen.

zaterdag 03 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Leefbaar: 11
Forum vD: 7
GL : 6
VVD : 4
PvdA : 4
D66 : 3
Denk : 3
Nida : 1


Wij denken ook dat dit de realiteit is. En op zich eigenlijk niet zo slecht.
Maar Leefbaar zal toch op moeten passen voor de PVV.

zaterdag 03 feb 2018

Jan Tak :
Een grap ten koste van gehandicapten altijd min één, dat zou jij toch moeten weten :-(

donderdag 01 feb 2018

Jan Tak :
Zojuist heb ik een korte maar zeer betrouwbare (want ik ken de deelnemers :-) peiling in de huiselijke kring gehouden:

Leefbaar: 11
Forum vD: 7
GL : 6
VVD : 4
PvdA : 4
D66 : 3
Denk : 3
Nida : 1
Rest : 6

Jos Verveen en Peksert hebben we met algemene stemmen uit de Raad geflikkerd, opvreters hebben we immers genoeg.

dinsdag 30 jan 2018

Rinus Vuik :
Een steekproef onder 800 kiesgerechtigden op een totaal van 485.000 is uiteraard geen goede graadmeter, en de Hond heeft in het(ook nabije)verleden meerdere malen een akte van onvermogen afgegeven door er totaal naast te zitten.Deze peiling dus vooral NIET serieus nemen.Toch wilde de eindredactie van Rotterdam Vandaag&Morgen u deze peiling niet onthouden!

maandag 29 jan 2018

Jeroen Waardenburg :
Inderdaad welke mensen vraag je,al moet Leefbaar nu toch op zijn tellen passen de PVV komt er aan,voorts weg met al die partijen het is een plaag en nog is een plaag.Wanneer worden mensen is wijzer en laten zich niet meer belazeren door die belangengroepen.

maandag 29 jan 2018

Jim postma :
Waarom houden typische Rotterdamse kranten zoals Ad/rd hier geen vervolg enquêttes op, of Havenloods?
Of waarom niet deze Rotterdamse krant, www.vandaagenmorgen.nl. Antwoord hierop is zeer eenvoudig. Als ik (wij) zo'n 800 van onze bekenden in allerlei netwerken gaan bellen (kunstenaars, schrijvers, journalisten, detaillisten, marktkooplui ect, komt er gegarandeerd ook een totaal andere uitslag over deze zogenaamde De Hond Peilingen.
Een ding is absoluut zeker: De Kat (gebeten door de Hond of de Kat) zal het ongetwijfeld stukken beter doen. Tegen minimale kosten.

maandag 29 jan 2018

Jan Tak :
De Hond heeft deze peiling gehouden onder zijn reeds in zijn bestand bekende 800 Rotterdammers, wie dit aantal representatief acht voor de +/- 485.000 Rotterdamse stemgerechtigden heeft of de middelbare school nooit afgemaakt dan wel gelooft in sprookjes.
Serieuzer wordt het wanneer een partij als Groen Links met deze onzin tracht de bevolking een rad voor de ogen te draaien. Dit is wensdenken trap er niet in.

maandag 29 jan 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Liever Turks dan Paaps..

(Door Geert-Jan Laan)

Tijdens de Nederlandse vrijheidstrijd, de 80-jarige oorlog dus, was een gevleugelde uitdrukking:,, Liever Turks dan Paaps.”Dat sloeg op de moslimbondgenoten in een land dat nu Turkije heet. In de strijd tegen de Spanjaarden was de sultan een belangrijke bondgenoot van de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In de harem van de sultan bevinden zich ook een grote hoeveelheid, door Nederland geschonken, Delfts blauwe tegels en andere kunstvoorwerpen.

Nederland was ook het eerste westeuropese land dat het moslimrijk erkende. En ook de eerste staat die een eigen ambassade in de stad opende die toen nog Constantinopel heette.Op onze beurt namen we de Turkse tulpenbollen mee en ontwikkelden zo een handel die tot op de dag van vandaag vele honderden miljoenen euro's en dollars waard is geworden.

Nu is het natuurlijk niet zo dat onze strak en streng gereformeerde voorvaderen ook vijf keer per dag op een matje in de richting van Mecca bogen met de tekst :,,Allah is groot.”

En katholieken werden niet onthoofd of op de brandstapel geworpen, maar wanneer zij zich in hun schuilkerken een beetje rustig hielden dan was een ander nieuw woord van toepassing. Het werd “gedoogd”.

En ik weet ook wel dat wanneer ooit de moslimtroepen niet voor Wenen waren tegengehouden de kans groot zou zijn dat wij ook in hoofddoekjes en lange jurken gekleed zouden zijn, maar dat is allemaal niet gebeurd.

Dus hebben we vrijheid van godsdienst. En dus plaatst iemand die de moskee wil sluiten zich buiten de orde in dit land.

En dat zou ook moeten gelden voor een politieke partij die geen leden en geen gekozen aanvoerder heeft.

Een fors aantal jaren geleden toen de Arabische landen dankzij de sterk gestegen prijzen van ruwe olie vele miljarden hadden te verteren was ik op een Europees/Arabisch symposium in de Zwitserse stad Montreux. Aanwezig was ook een uit Ijmuiden afkomstige vishandelaar. Ik vroeg aan hem of hij de Arabieren wilde overhalen onze malse Hollandse nieuwe te kopen en te consumeren. Hij knikte ontkennend. ,,Nee, dat houdt niet lang in de woestijn.” Hij troonde me mee naar een aanpalende kroeg en liet me samenzweerderig een soort kompas zien met allemaal in het Arabische afgedrukte plaatsnamen van over de hele wereld. ,,Kijk,“sprak hij terwijl hij een plaats dicht bij Montreux opzocht. De kompasnaald verschoof en hij wees:,, Daar ligt Mecca. Want zo'n Arabier ligt niet graag met zijn reet in de richting van Allah. Ik heb het de Meccafinder genoemd. ” Ik vroeg hoeveel het moest kosten. ,, Ik heb het in Italie laten vergulden. Zeg maar vijf honderd dollar.”

Een paar dagen later meldde hij dat hij er al zo'n zestig had verkocht.

Opnieuw had de koopman gewonnen van de dominee.


  • Nieuw

  • Reacties