Vruchtbare Grond

6701-vruchtbare-grond

(Door Ronald Sörensen)

In het programma Buitenhof vertelde burgemeester Aboutaleb, dat veel terroristen van Marokkaanse afkomst (50% !) zich laten inspireren door de opstelling van Israël in de zgn. Palestijnse kwestie.

Hij vermeed hierbij te zeggen, dat het de Islam is, die hen inspireert en ook dat hun instelling t.o.v. Israël vooral bepaald wordt vanuit hun geloof in plaats van het zgn. mededogen met de onderdrukte medemens in dit geval Palestijnen. (Foto: RTL Nieuws)


Islamitisch terrorisme en Israël
De door de mensenrechten geïnspireerde Marokkaanse terroristen zijn namelijk zeer eenzijdig in hun verontwaardiging. Ze hoeven n.l. niet ver te kijken om onderdrukking te zien en kunnen de strijd tegen volkenkundig onrecht in eigen land beginnen, omdat Marokko West Sahara bezet en de daar aanwezige nomadenstammen onderdrukt. Tegen het internationale recht in worden delen van West Sahara gekoloniseerd door Berbers en Arabieren uit gebieden die ten Noorden van dat land liggen. Daarnaast is in het gebied een bevrijdingsbeweging Polisario actief geweest. Het (niet bestaande) onafhankelijke West Sahara is lid van de Afrikaanse Unie en Marokko uit protest daarom niet! Ook de VN hebben de annexatie nimmer goedgekeurd. Best vergelijkbaar dus met de situatie in Israël en Palestina dus.

Dichter bij de regio waar die Marokkaanse terroristen zo’n ideologische belangstelling voor hebben, liggen andere brandhaarden waar mensen die het opnemen voor “onderdrukte” volkeren zich druk om zouden kunnen maken.

Noord Cyprus is onrechtmatig en gewelddadig bezet. 77% van de Grieks orthodoxe bevolking werd verjaagd door Turkse troepen naar het Zuiden. Hun land werd onteigend en hun kerken gesloopt. Geen enkel land ter wereld erkent het onafhankelijke Noord Cyprus op uiteraard Turkije na! Ook hier zijn de VN duidelijk. Mag niet, kan niet, erkennen we niet! Toch geen enkel protest tegen de schending van de mensenrechten uit Islamitische kring. Zoals er ook geen enkel protest is tegen onderdrukking van Christenen in het Midden Oosten

De Koerden worden al eeuwen onderdrukt, hun land onteigent en hun cultuur verdacht gemaakt. Al decennia strijden zij om rechtvaardige behandeling en (gedeeltelijke autonomie), maar toch krijgen ze geen massale bijval uit Islamitische kringen.

Dit lijkt voor Westerse ogen zeer tegenstrijdig en irreëel, maar dat is het voor mensen die de Hadith en de Koran als leidraad hebben niet. In die boeken wordt namelijk een heel duidelijk onderscheid gemaakt tussen gelovigen en ongelovigen. Met dien verstande dat gelovigen veel meer rechten hebben dan ongelovigen. Volgens de natuurlijke Islamitische regels dienen ongelovigen zich ondergeschikt op te stellen t.o.v. gelovigen.

De onderdrukking van niet moslims door moslims is dus een volkomen geaccepteerd en door God goedgekeurd verschijnsel. Sterker nog het is heel goed voor die ongelovigen, omdat die, zodra ze zich tot de Islam hebben bekeerd niet meer gediscrimineerd worden en zo dus min of meer gedwongen de “juiste” keuze te maken.

Bij de Koerden, die Islamitisch zijn ligt het dus anders, evenals in die gebieden, waar Sjiieten worden onderdrukt door Soennieten (Irak, Koeweit, Pakistan)en Soennieten door Sjiieten (Syrië, Iran) Het zijn moslims die het elkaar aandoen. Een interne aangelegenheid dus.

En dan nu Israël en de Palestijnen. In de Koran en de Hadith zijn kortweg zeer antisemietische boeken. Ik denk dat de voornaamste oorzaak de twijfel van Joden in Medina over de Goddelijke boodschap van Mohammed is. Ze hebben die twijfel met de dood moeten bekopen en hun vrouwen en kinderen werden als slaven verkocht. Een logische gebeurtenis voor veel moslims. Dat is de “natuurlijke” lees goddelijke gang van zaken. Als die natuurlijke c.q. goddelijke gang van zaken wordt verstoord zijn de rapen gaar, omdat het ingaat tegen alles waar de Islam voor staat: Joden die moslims overheersen !Ongehoord, ongekend en de strijd meer dan waard. (Foto vlaggen: Israel-Palestina.info)

Die Marokkaanse terroristen laten zich dus leiden door hun religieuze opvatting, dat Joden volgens hun heilige boeken volslagen inferieur zijn aan Moslims; het lot van de Palestijnen is voor hen bijzaak! Dat de Palestijnen geloofsvrijheid hebben en leven in betrekkelijke welvaart is niet van belang. In Israël vertellen Joden aan Moslims hoe ze zich dienen te gedragen en dat gaat tegen hun op religie gestoelde natuurlijke orde in. Dan is er in hun wereld maar één oplossing; hun profeet gaf al het voorbeeld: Geweld!

https://www.geenstijl.nl/5138405/schuld-van-249786256-eenzame-wolven/

Hans Roodenburg :
Mooie aanvullingen van Jan. Ik blijf benieuwd naar de reactie van Ronald.

donderdag 07 sep 2017

Jan Tak :
Ooit zei Ronald:"Aboutaleb is een marokkaanse baantjesjager die in een Ajax-pyjama slaapt" wellicht dat hij inmiddels is bij gedraaid. Feit is dat Abou met hetzelfde gemak tegen terroristen zei; "als je de leefstijl van het westen niet accepteert dan rot je maar op" maar met hetzelfde gemak zijn dochter de deur wees toen ze met een westerse jongen omging.
Feit is ook dat Abou zich erin probeerde te draaien bij Pim Fortuyn maar toen hij daar geen kans maakte prompt PvdA wethouder in A.dam werd.

Zijn mede-Marokkanen noemen Abou een "populistische kameleon" (Benalli) en status en inkomen-jager (Arkazan) of is het gewoon Taqyya?
Kort om, laat de echte Abou maar opstaan.

woensdag 06 sep 2017

Hans Roodenburg :
Mooie analyse van Roald Sörensen. Bijna een historicus. Ik zou nog wel graag willen weten of hij Aboutaleb pruimt of niet...

woensdag 06 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties