Geef de sultan wat des sultans is

6484-geef-de-sultan-wat-des-sultans-is (Door Ronald Sörensen)


Hierbij alsnog de column van Ronald Sörensen van reeds twee jaar geleden, maar voor Vandaag en Morgen weer bijzonder actueel.


Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015.Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.door Ronald Sørensen

De Turkse subcultuur in ons land heeft zich duidelijk uitgesproken bij de laatste Turkse verkiezingen: ze willen Erdogan aan bijna dictatoriale macht helpen. Nu is het natuurlijk al ridicuul dat ze zo massaal gaan stemmen voor de regering van een land waar ze om welke reden dan ook liever niet permanent verblijven, maar nu ze hun mening gegeven hebben vind ik dat we die ook moeten respecteren.

Ik stel dus voor om:
Alle bladen en journalisten in ons land streng te gaan controleren. Iedere kritiek op onze regering moet in de kiem worden gesmoord en journalisten die dat toch doen, moeten worden opgesloten. Daarnaast moeten de sociale media goed gevolgd worden en bij al te veel “ijdel” gebruik tijdelijk worden stilgelegd.

De nationale godsdienst, het christendom, dient voorgetrokken te worden. Alleen christenen mogen in overheidsdienst en er komt natuurlijk een verbod op het dragen van duidelijke kenmerken van religies die in de minderheid zijn, zoals hoofddoekjes.

Alle Nederlanders die ooit geëmigreerd zijn, mogen hun Nederlanderschap niet inleveren op straffe van verlies van eventuele bezittingen in ons land. Gelukkig hebben we geen dienstplicht, anders zouden ze die – al zijn ze in b.v. Turkije geboren – in ons land moeten vervullen of extra belasting betalen.

Politieke minderheden worden op alle manier tegengewerkt en demonstraties worden keihard onderdrukt.

De geschiedenisboekjes worden herschreven. Onze koloniale geschiedenis is de mooiste periode uit ons verleden en dient snel in ere te worden hersteld. Surinamers, Indonesiërs, Japanners etc. snakken naar een herleven van die periode. Een periode waarin ze kennis konden maken met onze superieure cultuur en waarvan ze door laag bij de grondse externe krachten van losgeraakt zijn. Verwijzen naar gruwelen ooit begaan door Nederlanders wordt als defaitisme beschouwd en is strafbaar!

Op ieder overheidsgebouw dient ten minste één nationale driekleur te wapperen en ons volkslied wordt het aloude ‘Wien Neêrlands bloed door de aderen vloeit, van vreemde smetten vrij’.

Het vinden van banen door vrouwen moet veel moeilijker gemaakt worden, want die dienen vooral om hun mannen te behagen en om kinderen te baren en te verzorgen. Vrouwen mogen wel op universiteiten en scholen zijn, maar het dragen van inferieure kenmerken werkt enorm in hun voordeel.

Minderheden worden rechteloos. Ze hebben de kans gehad om voor 100 procent christelijk en Nederlands te worden, maar hebben dat genegeerd, onze superioriteit daarmee afwijzend. De consequenties zijn voor hen zelf.

De koning krijgt het grootste paleis ter wereld, zonder gouden toiletbril (dat wel!)

Corruptie wordt alleen bestreden als die van niet regeringsgezinde kringen komt. Corruptie uit regeringskring wordt toegelaten en rechters en openbare aanklagers die zich daartegen verzetten worden ontslagen.

De Friezen, die een eigen taal en cultuur hebben, worden vanaf nu extra in de gaten gehouden. Ze mogen zich wel organiseren, maar al te enthousiaste uitingen van het ‘Frieszijn’ worden met harde hand onderdrukt. Ook zal het leger nadrukkelijk aanwezig zijn in alle elf steden!

Nee, het wordt echt heel gezellig als het merendeel van de Turken in Nederland zijn zin krijgt. Wat zei onze burgemeester ooit? O ja: “Als het je niet bevalt, er gaan iedere dag vliegtuigen”.

Bron foto: www.rondreis.nl

Jan Tak :
Morgen 24 april is voor de Armenniërs Herdenkingsdag, over de dodenmarsen van meer dan 1.5 miljoen Armeniërs, begeleid door Turkse soldaten die de Armeniërs water en drinken weigerden, die hen meedogenloos opjaagden en hen die het tempo van de mars niet konden volgen onderweg doodsloegen.
Slechts een kwart van het ruim 2 miljoen tellende Armeense volk overleefden de slachting.

Deze genocide was het excuus dat Adolf nodig voor de uitroeiing van het Joodse volk waar Erdogan op zijn beurt vorig jaar aan refereerde met de opmerking:
"Er zijn voorbeelden in de wereld. Je ziet het als je kijkt naar het Duitsland van Hitler"
http://www.elsevier.nl/buitenland/article/2016/01/erdogan-hitler-duitsland-is-een-voorbeeld-voor-turkse-staat-2740053W/

Leren doe je vanuit het verleden.

zondag 23 apr 2017

Ronald Sörensen :
Voor de goede orde. Bovenstaande is een column van twee jaar geleden, toen Turken in Nederland ook al massaal voor de AK van Erdogan stemden.
Is te verifiëren op de site van LR.

vrijdag 21 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties