Rutte rampzalig

6437-rutte-rampzalig

Bij mij barstte uiteindelijk de bom toen Mark Rutte in het laatste tv-debat met Geert Wilders met zijn pedante belerende vingertje begon te wijzen. Lachend vooral en triomfantelijk naar zijn opponent. Die had net te berde gebracht dat in het afgelopen jaar zo’n 138.000 vluchtelingen zich hier hadden genesteld.

Rutte met dat nagemaakte lachje: ‘Ja en daarom hebben wij de deal met Turkije gemaakt. zodat zij vandaar niet verder Europa in kunnen stromen.’ Wilders: ‘Een deal die zes miljard euro! Kost!’

Toen zat ik op het puntje van mijn stoel. Dacht dat de PVV-voorman nu zou gaan doorpakken.

Maar nee hoor, Rutte bleef stralen naar het publiek in de zaal alsof hij inderdaad het aller slimste jongetje van de klas was. Het tegendeel is waar. Mark Rutte is het aller domste jongetje van dat hele domme EU-klasje. Omdat regeren vooruit zien is en zij dit met zijn allen nooit hebben geleerd.


Machtswellusteling
Rutte en zijn EU-kornuiten hebben zich met hun zogenaamde Turkije-deal volkomen overgeleverd aan de totaal onvoorspelbare machtswellusteling Erdogan. In zijn land zitten nu zo’n twee miljoen Syrische vluchtelingen. In de laatste rel met het land is door een van de Turkse ministers reeds gesuggereerd dat dit aanzienlijke consequenties kan gaan krijgen voor deze hele vluchtelingendeal.

Met andere simpele woorden: Erdogan kan nu geheel Europa chanteren door de sluizen van zijn grenzen open te trekken, En daardoor een totale chaos in Europa – met Nederland voorop – te veroorzaken. ‘En wat dan, meneer Rutte?’

Rutte, nog steeds lachend met zijn opgeheven vingertje: , Ja, maar daar hebben wij dan de Balkan voor! Die functioneren dan als extra veiligheidsdam om die stroom vluchtelingen niet door te laten.’

‘En als de Balkan daarin niet slaagt, meneer Rutte, heeft u dan nog een plan B, C, of D?’

Alleen is deze vraag nooit gesteld. Niet door Wilders of niet door de presentator.

Juist in dit laatste scenario moeten er al allemaal noodplannen klaar liggen om aan alle kanten in te grijpen. Om zo een totaal rampenscenario in de rest van Europa te voorkomen.

Erdogan lacht zich intussen volkomen in het vuistje. Hij heeft in deze de EU-landen en Nederland is het bijzonder haast letterlijk bij de ballen. Dank zij de schitterde ‘deal’ die onder leiding van Rutte destijds is gemaakt.

(Hoe dit allemaal anders moet en kan zal ik proberen uit te leggen in mijn volgende commentaar).

Over lijken
Erdogan en zijn Russische collega Poetin zijn op dit moment de gevaarlijkste mannen van heel Europa. Zeker ook voor de rest van de wereld. Zowel Poetin als Erdogan gaan over lijken – meer dan bewezen – als het gaat om hun pure machtswellust. Desnoods tot aan oorlog toe.

Zowel Rusland als Turkije hebben er nu een gezamenlijk belang bij om de rest van Europa in zijn geheel te destabiliseren.

Daarvoor staan reeds twee miljoen asielzoekers – elke dag groeit dit aantal, ook in andere Europese vluchtelingencentra - klaar in de startblokken. De reeds eerder voorspelde ‘tsunami’ door heel Europa komt nu angstig dichtbij. Via de sadistische chantage van Erdogan.

Rutte, slaap zacht!

jim postma :
Het grote geklooi in deze stad en in de rest van dit land, is nu pas écht begonnen.

Zie ook mijn reactie in deze op de verkiezingsuitslagen allen al in Rotterdam.

Tenzij wij allen geloven in: 'Verdeel en heers!'

vrijdag 17 maart 2017

Rob Timmer :
Prachtig om te zien dat naast de PvdA ook de PVV (gelukkig voor Nederland) de echte verliezer is gezien de eerdere peilingen.

woensdag 15 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Rutte rampzalig maar heel de politiek is flauwe kul @Jim en rampzalig voor een land.

Wanneer worden de mensen is wakker.

woensdag 15 maart 2017

Rob Timmer :
Tsjonge, die woorden hakken er aardig in Jim!
Ik vraag mij oprecht af of een 'stroompje' van twee tot vijf miljoen vluchtelingen een probleem kan worden voor de 750 miljoen inwoners van Europa. Ik ben van mening van niet.
Maar wees niet bang, Erdogan kan die paar miljard euro steun heel goed gebruiken dus zal hij de twee miljoen vluchtelingen die Turkije thans opvangt echt niet 'loslaten' op Europa.
En als we Afrika goed (beter) ondersteunen met ontwikkelingshulp zal een echt grote stroom (zeg maar meer dan tien miljoen economische asielzoekers) ook niet deze kant uitkomen.

woensdag 15 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Rutte rampzalig maar heel de politiek is flauwe kul @Jim en rampzalig voor een land.

Wanneer worden de mensen is wakker.

woensdag 15 maart 2017

Rinus Vuik :
Hans Roodenburg@ op bescheidenheid heb ik je nog niet kunnen betrappen, maar je getuigt van een verregaande vorm van zelfoverschatting door jouw mening als maatstaf te laten gelden voor bijna alle peilingen,mocht jij er totaal naast zitten.!Keer terug op aarde, en trek die sandalen uit, ze passen je niet!

woensdag 15 maart 2017

Jim postma :
Even voor de duidelijkheid. Ik laat mij niet zo maar met een stempel (aan welke kant Jim Postma staat) het verkiezingshokje in duwen. Weg met het stoppen in hokjes, stemmen maak ik zelf uit. En surprise, surprise, had mij al lang voorgenomen een proteststem in te dienen. Net zoals velen anderen van ons.,,,

En wegens het vele geblaf van Wilders (blaffende honden bijten niet), dus logisch gezien mijn proteststem in deze op de Dierenpartij!

woensdag 15 maart 2017

Hans Roodenburg :
Aan welke kant Jim Postma staat, moge duidelijk zijn. Ik vrees echter voor hem dat Rutte toch groter wordt dan Wilders. Als ik het mis heb, dan zijn bijna alle peilingen weer verkeerd. Het Brexit- en Trump-effect? Ik heb overigens vanmorgen (2x) gestemd, ook voor mijn vrouw, die aangaf waarop zij wilde stemmen. Waarop? Dat is het geheim van het stemhokje of een privézaak. Ik ben opgevoed om mij daaraan te houden.

woensdag 15 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties