Rutte rampzalig

6437-rutte-rampzalig

Bij mij barstte uiteindelijk de bom toen Mark Rutte in het laatste tv-debat met Geert Wilders met zijn pedante belerende vingertje begon te wijzen. Lachend vooral en triomfantelijk naar zijn opponent. Die had net te berde gebracht dat in het afgelopen jaar zo’n 138.000 vluchtelingen zich hier hadden genesteld.

Rutte met dat nagemaakte lachje: ‘Ja en daarom hebben wij de deal met Turkije gemaakt. zodat zij vandaar niet verder Europa in kunnen stromen.’ Wilders: ‘Een deal die zes miljard euro! Kost!’

Toen zat ik op het puntje van mijn stoel. Dacht dat de PVV-voorman nu zou gaan doorpakken.

Maar nee hoor, Rutte bleef stralen naar het publiek in de zaal alsof hij inderdaad het aller slimste jongetje van de klas was. Het tegendeel is waar. Mark Rutte is het aller domste jongetje van dat hele domme EU-klasje. Omdat regeren vooruit zien is en zij dit met zijn allen nooit hebben geleerd.


Machtswellusteling
Rutte en zijn EU-kornuiten hebben zich met hun zogenaamde Turkije-deal volkomen overgeleverd aan de totaal onvoorspelbare machtswellusteling Erdogan. In zijn land zitten nu zo’n twee miljoen Syrische vluchtelingen. In de laatste rel met het land is door een van de Turkse ministers reeds gesuggereerd dat dit aanzienlijke consequenties kan gaan krijgen voor deze hele vluchtelingendeal.

Met andere simpele woorden: Erdogan kan nu geheel Europa chanteren door de sluizen van zijn grenzen open te trekken, En daardoor een totale chaos in Europa – met Nederland voorop – te veroorzaken. ‘En wat dan, meneer Rutte?’

Rutte, nog steeds lachend met zijn opgeheven vingertje: , Ja, maar daar hebben wij dan de Balkan voor! Die functioneren dan als extra veiligheidsdam om die stroom vluchtelingen niet door te laten.’

‘En als de Balkan daarin niet slaagt, meneer Rutte, heeft u dan nog een plan B, C, of D?’

Alleen is deze vraag nooit gesteld. Niet door Wilders of niet door de presentator.

Juist in dit laatste scenario moeten er al allemaal noodplannen klaar liggen om aan alle kanten in te grijpen. Om zo een totaal rampenscenario in de rest van Europa te voorkomen.

Erdogan lacht zich intussen volkomen in het vuistje. Hij heeft in deze de EU-landen en Nederland is het bijzonder haast letterlijk bij de ballen. Dank zij de schitterde ‘deal’ die onder leiding van Rutte destijds is gemaakt.

(Hoe dit allemaal anders moet en kan zal ik proberen uit te leggen in mijn volgende commentaar).

Over lijken
Erdogan en zijn Russische collega Poetin zijn op dit moment de gevaarlijkste mannen van heel Europa. Zeker ook voor de rest van de wereld. Zowel Poetin als Erdogan gaan over lijken – meer dan bewezen – als het gaat om hun pure machtswellust. Desnoods tot aan oorlog toe.

Zowel Rusland als Turkije hebben er nu een gezamenlijk belang bij om de rest van Europa in zijn geheel te destabiliseren.

Daarvoor staan reeds twee miljoen asielzoekers – elke dag groeit dit aantal, ook in andere Europese vluchtelingencentra - klaar in de startblokken. De reeds eerder voorspelde ‘tsunami’ door heel Europa komt nu angstig dichtbij. Via de sadistische chantage van Erdogan.

Rutte, slaap zacht!

jim postma :
Het grote geklooi in deze stad en in de rest van dit land, is nu pas écht begonnen.

Zie ook mijn reactie in deze op de verkiezingsuitslagen allen al in Rotterdam.

Tenzij wij allen geloven in: 'Verdeel en heers!'

vrijdag 17 maart 2017

Rob Timmer :
Prachtig om te zien dat naast de PvdA ook de PVV (gelukkig voor Nederland) de echte verliezer is gezien de eerdere peilingen.

woensdag 15 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Rutte rampzalig maar heel de politiek is flauwe kul @Jim en rampzalig voor een land.

Wanneer worden de mensen is wakker.

woensdag 15 maart 2017

Rob Timmer :
Tsjonge, die woorden hakken er aardig in Jim!
Ik vraag mij oprecht af of een 'stroompje' van twee tot vijf miljoen vluchtelingen een probleem kan worden voor de 750 miljoen inwoners van Europa. Ik ben van mening van niet.
Maar wees niet bang, Erdogan kan die paar miljard euro steun heel goed gebruiken dus zal hij de twee miljoen vluchtelingen die Turkije thans opvangt echt niet 'loslaten' op Europa.
En als we Afrika goed (beter) ondersteunen met ontwikkelingshulp zal een echt grote stroom (zeg maar meer dan tien miljoen economische asielzoekers) ook niet deze kant uitkomen.

woensdag 15 maart 2017

Jeroen Waardenburg. :
Rutte rampzalig maar heel de politiek is flauwe kul @Jim en rampzalig voor een land.

Wanneer worden de mensen is wakker.

woensdag 15 maart 2017

Rinus Vuik :
Hans Roodenburg@ op bescheidenheid heb ik je nog niet kunnen betrappen, maar je getuigt van een verregaande vorm van zelfoverschatting door jouw mening als maatstaf te laten gelden voor bijna alle peilingen,mocht jij er totaal naast zitten.!Keer terug op aarde, en trek die sandalen uit, ze passen je niet!

woensdag 15 maart 2017

Jim postma :
Even voor de duidelijkheid. Ik laat mij niet zo maar met een stempel (aan welke kant Jim Postma staat) het verkiezingshokje in duwen. Weg met het stoppen in hokjes, stemmen maak ik zelf uit. En surprise, surprise, had mij al lang voorgenomen een proteststem in te dienen. Net zoals velen anderen van ons.,,,

En wegens het vele geblaf van Wilders (blaffende honden bijten niet), dus logisch gezien mijn proteststem in deze op de Dierenpartij!

woensdag 15 maart 2017

Hans Roodenburg :
Aan welke kant Jim Postma staat, moge duidelijk zijn. Ik vrees echter voor hem dat Rutte toch groter wordt dan Wilders. Als ik het mis heb, dan zijn bijna alle peilingen weer verkeerd. Het Brexit- en Trump-effect? Ik heb overigens vanmorgen (2x) gestemd, ook voor mijn vrouw, die aangaf waarop zij wilde stemmen. Waarop? Dat is het geheim van het stemhokje of een privézaak. Ik ben opgevoed om mij daaraan te houden.

woensdag 15 maart 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties