‘Pretparkieten’ stoppen niet met ijsbaantje

6294-pretparkieten-stoppen-niet-met-ijsbaantje

(Door Zettie Leeuwenburgh)

De ´Pretparkieten´ prakkiseren er niet over om hun droom-ijsbaantje in het Park bij de Euromast zomaar op te geven. De petitie liep niet goed, in ruim twee weken zijn er nog niet eens honderd handtekeningen onder hun petitie gezet. Maar niet getreurd: er is een ander fenomeen aangeboord. (Foto: Vlakbij de Euromast is het park nog een rustpunt)

Onder het gebruikelijke motto ‘het kost wel wat, maar dan krijg je ook wat’ zijn de uitbaters van Parqiet een crowdfundingsactie begonnen met als doel de ijsbaan nog dit jaar aan te leggen. De crowdfunding loopt vooralsnog van géén kant.

In rap tempo moeten al die leidingen ondergronds worden aangelegd, terwijl de ´koning´ van de natuur, de vorst deze week net is gearriveerd.

Dat de ´pretparkieten´ overdrijven, blijkt niet duidelijk. Minimaal kan vijf euro worden bijgedragen. Méér mag natuurlijk. Dan krijgt men minimaal een toegangskaartje voor een ijsbaan, die nog niet bestaat. Dat is alles.

Bovendien is het nog maar de vraag of die er ooit zal komen. Eens temeer blijkt, dat Parqiet wel de lol en de gasten wil hebben, maar er zelf weinig in wil steken.

De bewoners van de Parkflat en omgeving laten hun tegenzin en -stem juist veel duidelijker horen: ,,Laat onze mooie ´groene long´, die zo belangrijk is voor Rotterdam, blijven zoals het nu is: mooi en gezellig. Wij willen geen ijsbaan voor de deur. Nu niet en ook in 2018 niet.’’

Zij willen in meerderheid ‘de rust, de schoonheid van de natuur én het mooie gezang en gekwetter van de honderden vogels behouden’. Ook voor de vele bezoekers van het Park.

Er zijn daar uiteraard de gewone stadsvogels te vinden, zoals de duiven, vrolijke eksters, koolmezen, pimpelmeesjes en wat roodborstjes maar ook onverwachte zwermen met kauwen (foto hiernaast), de grapjassen onder de vogels, strijken hier neer.

,,Tientallen reigers houden hier hun bijeenkomsten, zo grappig om te zien hoe zij hun vogelvergaderingen lijken te houden. Heel jammer dat wij hun gesnater niet kunnen verstaan, maar de laatste weken zijn zij drukker dan anders. Alsof ook zij het over die ongewenste ijsbaan hebben. Uilen hebben we ook in het Park. Zo mooi om te zien en zelfs te kunnen horen als het heel rustig is,’’ vertellen Parkflatbewoners´´

Tsja, uilen zijn wijzer. Die houden hun snavel dicht. Dat heeft iedere liefhebber van de Harry Potterfilms de afgelopen jaren kunnen zien. Eén ding moet nog worden vermeld, eerlijk is eerlijk: Als de ijsbaan niet wordt aangelegd, krijgt iedereen zijn ingelegde geld terug.

Foto hieronder: Initiatiefnemers willen een druk ijsbaantje met New Yorkse allure (Foto © Parqiet)

Jan Tak :
Sorry
Correct emailadres is

Crowdaboutnow.nl/parqiet

Het streefbedrag is € 10.000 enhet schiet al aardig op en wat Rob zegt: we wonen wel met 600.000 in een grote stad.

vrijdag 18 nov 2016

Rob Timmer :
Het lijkt mij een flinke stad als Rotterdam waardig om een leuke ijsbaan vrijwel in het centrum van de stad te hebben.
Ook voor de bewoners in de directe omgeving kan een beetje winters leven in de brouwerij volgens mij geen kwaad.

vrijdag 18 nov 2016

Jan Tak :
Vreemd maar de bewoner van het Parkflat die ik ken heeft nog nooit van de tegenaktie gehoord, niet vreemd overigens want de beooģde lokatie ligt toch een aantal honderden meters verwijderd van de flat.
Wat is eigenlijk jouw belang hierin Zetti

Mensen stort 5 of 10 euries krijg u gelijk een toegansbewijs of uw geld terug als het niet door gaat

Kijk op crowdaboutnow.nl

vrijdag 18 nov 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties