Wijkagent moet vooral bekeuringen uitschrijven

Veel wijkagenten in Rotterdam worden steeds vaker buiten hun eigen wijk ingezet om ander politie werk te doen.

Wijkagent moet vooral bekeuringen uitschrijvenDe veelal ervaren politiemensen moeten tot hun eigen onvrede onopvallend in burgerkleding posten bij scholen om leerlingen te bekeuren wanneer zij bij het verlaten van het schoolgebouw zich misdragen, zoals het weggooien van een propje papier.


Dit blijkt een rondgang langs een aantal wijkagenten, die anoniem willen blijven. Zij klagen dat zij het contact met hun wijk verliezen en niet meer toekomen aan hun eigenlijke werk, zoals de afhandeling van klachten in hun buurt en contact houden met sleutelfiguren.

“Wij worden ingezet om zo veel mogelijk bekeuringen uit te delen, die soms tot boven de honderd euro oplopen. Per maand wordt nagegaan hoeveel bekeuringen we hebben uitgeschreven en waarvoor. We moeten dan een bepaald aantal boetes voor verschillende overtredingen hebben uitgeschreven, anders hebben we een probleem”, vertelt een diender.

Zij beschouwen de sfeer in het korps als van een bedrijf dat winst moeten. Alles draait om inkomsten en bezuinigen, zeggen ze.

Begin dit jaar kondigde korpschef Meijboom rigoureuze bezuinigingen aan. Zo mag er amper nog worden overgewerkt, hetgeen vooral de recherche parten speelt. Er is een groot tekort aan rechercheurs, waardoor er geen tijd is misdrijven op te lossen, terwijl er aanwijzingen zijn waardoor de daders gepakt kunnen worden.
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties